Γιάννη, μην αδικείς άλλο τον εαυτό σου. Φύγε

Ο Σταύρος Καραΐνδρος προσπαθεί να καταλάβει την ανεξήγητη εικόνα του Παναθηναϊκού και αναρωτιέται γιατί... αδικεί τον εαυτό του ο Γιάννης Αναστασίου.

Γιάννη, μην αδικείς άλλο τον εαυτό σου. Φύγε

Καταλαβαίνω την όποια στήριξη στον οποιονδήποτε προπονητή όταν η διοίκηση έχει πάρει τις σχετικές εγγυήσεις ότι η εικόνα θα αλλάξει είτε με νέο σύστημα και νέες ιδέες είτε μέσω της ψυχολογίας. Στο παρελθόν έχουμε δει και τα δύο στον Παναθηναϊκό.

Αυτή τη στιγμή, όμως, τίποτε από τα δύο δεν δείχνει ικανός να κάνει ο Γιάννης Αναστασίου. Ούτε να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα μέσω των επιλογών του είτε να αλλάξει προς το καλύτερο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη; Απείλησε για πρώτη φορά στο 59ο λεπτό με σουτ του Καλτσά και ουσιαστικά άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν μπήκε ο Νίνης. Δηλαδή, μετά το 70'. Και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως η αμέσως επόμενη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε πάλι με σουτ. Οχι, δηλαδή, από οργανωμένη επίθεση.

Θα την πληρώσει ο Στιλ

Μέχρι εκείνο το σημείο, τα ίδια... Γιαννάκη μου, τα ίδια Γιάννη μου. Ο Πράνιτς δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ούτε με... χαρτόσημο, σε σημείο που πρέπει να ψάξουμε αν υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Γιάννη Αναστασίου για... μπόνους συμμετοχών του Κροάτη. Ο Πέτριτς, πάλι, εκτός περιοχής, άρα ακίνδυνος (τον ακύρωσε σε ακόμη ένα ματς ο ίδιος ο προπονητής του!), ο Νίνης στον πάγκο, ο Ζέκα δεξί μπακ γιατί για ακόμη μία χρονιά ο Παναθηναϊκός δεν αξιώθηκε να βρει κάποιον άξιο για αυτή τη θέση και ο Στιλ που θα... χρεωθεί την κακή αντίδρασή του και το λάθος στο 1-0. Ωραίο άλλοθι για όσους δεν βλέπουν την αλήθεια κατάματα.

Για τους υπόλοιπους, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το... ηρωικό, όπως παρουσιάστηκε, διπλό στο Αγρίνιο ήρθε επειδή οι γηπεδούχοι έπαιζαν ανεξήγητα ψηλά και πλήρωσαν την κακή τους άμυνα. Η επιβλητική νίκη επί της Καλλονής ήρθε γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιζε με μία από τις χειρότερες -τουλάχιστον με ό,τι έχουμε δει έως τώρα- ομάδες του πρωταθλήματος και όλα αυτά δημιούργησαν ένα κλίμα ότι οι "πράσινοι" μπορούν να εκμεταλλευτούν το καλό τους πρόγραμμα και να πάνε αήττητοι μέχρι τα πρώτα ντέρμπι.

Ο Πανιώνιος, όμως, ήταν η πρώτη σοβαρή ομάδα που αντιμετώπισαν. Με σοβαρό προπονητή που είδε όσα είναι γνωστά εδώ και τρία χρόνια. Τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού που... "χτίζουν" παίκτες. Μπουμάλ και Μπακασέτας "κατάπιαν" τους αντιπάλους και έκαναν πλάκα κόντρα σε 11 άψυχες φανέλες. Απέναντι σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ποδοσφαιρικό θράσος και ψυχή για να διορθώσουν από μόνοι τους τα λάθη του προπονητή.

Μία ομάδα που έπαιζε χωρίς εξτρέμ και αμυντικό χαφ και με τον μοναδικό παίκτη που σκυλιάζει σε κάθε ματς, τον Ζέκα, να περιφέρεται ως δεξί μπακ γιατί στις μεταγραφικές επιλογές κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να φέρουν ένα νέο Μπούρμπο.

Η Γκενκ περιμένει

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ουδέποτε έγινε φαβορί για τον τίτλο επειδή κέρδισε δύο ματς. Απλά κέρδισε λίγο χρόνο και κάλμαρε τη γκρίνια για τον Αναστασίου. Ουδέποτε έλυσε τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε και ουδέποτε έγινε ομάδα που έπεισε τον κόσμο ότι το φιάσκο με Καμπάλα ήταν μια κακή παρένθεση. Παρένθεση ήταν οι νίκες με Παναιτωλικό και Καλλονή για μία "άρρωστη" ομάδα, χωρίς γιατρικό και χωρίς το σθένος να παραδεχθεί τα λάθη μας.

Με όλο το σεβασμό, κύριε Αναστασίου σταμάτα να αδικείς τον εαυτό σου. Γιατί αν όντως υπάρχει πρόταση από τη Γκενκ, όπως παρουσιάστηκε από τον Τύπο, τότε χαλάς την εικόνα σου και ένα βιογραφικό για τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου. Δεν είναι ντροπή να παραδεχθείς ότι δεν κάνεις πια για τον Παναθηναϊκό και έπιασες ταβάνι. Ντροπή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι "πράσινοι".

Διαβάστε ακόμη:

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK