Κι έχει η Παναγιά...

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τα κέρδη του διπλού του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και τον χαρακτήρα που χτίζει ο Δικέφαλος.

Κι έχει η Παναγιά...

Στη λογική των μαθηματικών στο ποδόσφαιρο, κάθε φορά που νικάς εκεί που έχασε βαθμούς ο αντίπαλος είσαι κερδισμένος. Ο ΠΑΟΚ φεύγει από το Αγρίνιο με κέρδη, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά -κυρίως- ψυχολογικά που αφορούν το γεγονός ότι έδειξε, για πρώτη φορά εφέτος, ότι τελικά ίσως να έχει τα φόντα για πρωταθλητισμό.

Πιθανότατα να μην καταφέρει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέρμα. Πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κοντράρει τον Ολυμπιακό λόγω μίας σειράς λαθών που έχουν αναλυθεί από όλους. Με νίκες, όμως, σαν αυτές στο Αγρίνιο χτίζει ψυχολογία, δυναμική και χαρακτήρα.

Δεν εντυπωσιάστηκε κάποιος από όσα παρακολούθησε από τον ΠΑΟΚ στο δευτεριάτικο παιχνίδι γιατί πολύ απλά καμία ομάδα του Αναστασιάδη δεν έχει αυτό το... χάρισμα. Θα δεις τους παίκτες να παίζουν σαν τα σκυλιά, να πέφτουν πρώτοι στη μπάλα, να βγάζουν πάθος στο χορτάρι, αλλά θέαμα δύσκολα θα δεις. Δεν θυμάμαι καμία από τις ομάδες που ανέλαβε ο Μακεδόνας τεχνικός να περνά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως ένα από τα σύνολα που είχαν τον δικό τους χώρο σε αυτό που λέμε ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ε, και; Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι ο προπονητής που χτίζει ομάδες, που φέρνει αποτελέσματα και -όπως έχει τονιστεί ουκ ολίγες φορές- είναι ο καταλληλότερος για να κρύψεις τα προβλήματά σου. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά που ξεκινούν από την οργάνωση του καλοκαιριού και τα μεταγραφικά λάθη μέχρι την αδρανοποίηση του Ιβάν Σαββίδη που δείχνει -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμβαίνει- να έχει αφήσει την ομάδα στη μοίρα της.

Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνεις, αλλά αυτές οι νίκες δίνουν ηρεμία. Ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει το δικό του σερί στα τελευταία ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει κερδίσει μπόλικη από δαύτη. Οι "φωνές" των... αντιφρονούντων για το θέαμα δεν θα σωπάσουν, αλλά τουλάχιστον θα χάνονται στον όχλο αυτών που στηρίζουν την ομάδα του Αναστασιάδη. Και όπως λέει κι ο ίδιος, κι έχει η Παναγιά...

ΥΓ: Πέρυσι, σε όλο το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ μετρούσε μόλις 5 εκτός έδρας νίκες. Φέτος έχει δύο σε 4 αγωνιστικές. Ηδη έχει θετικό πρόσημο...

Διαβάστε ακόμη:

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1

Οι δηλώσεις του Αναστασιάδη

Οι δηλώσεις του Χάβου

News 24/7

24MEDIA NETWORK