Ο Δέλλας είναι συνένοχος γιατί άργησε

Ο αρχισυντάκτης του Contra.gr, Σταύρος Καραΐνδρος, σχολιάζει τα όσα είπε ο Τραϊανός Δέλλας για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ.

Ο Δέλλας είναι συνένοχος γιατί άργησε
INTIME SPORTS

Ο Δέλλας μπορεί να παρουσιαστεί ως ο ήρωας που τα είπε χύμα, τους ξεμπρόστιασε και έφυγε από την ΑΕΚ με ψηλά το κεφάλι. Ναι, ωραία όλα αυτά αν το ημερολόγιο έγραφε 22 Αυγούστου. Τότε, ναι, θα ήταν μάγκας που προλαβαίνει τη διοίκηση προτού τον αδειάσει, παίρνει το καπελάκι του και φεύγει σαν κύριος, κρατώντας την αξιοπρέπειά του και όρθια την ηθική του υπόσταση.

Τότε θα ήταν ήρωας για πολλούς (οι υπόλοιποι θα τον έβαζαν στη λίστα με αυτούς που πήδηξαν από το καράβι). Τώρα είναι ήρωας και για τους άλλους, για όλους. Οκ, σύμφωνοι. Είναι από τους λίγους που μίλησαν μετά από "διαζύγιο". Δεν το κάνουν πολλοί αυτό με γνώμονα μια μελλοντική συνεργασία. "Ας τα έχουμε καλά γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον". Ο Τραϊανός, όμως, τα είπε, άδειασε από αυτά που είχε μέσα του και δεν σκέφτηκε την προπονητική του καριέρα. Δεν μπήκε στη λογική μίας θέσεως εργασίας λιγότερης. Ας είναι. Πρωτίστως η αξιοπρέπειά του.

Έβλεπε την καταστροφή να έρχεται

Όλα αυτά είναι δεκτά αλλά, επαναλαμβάνω, για τον Αύγουστο. Πριν μπει στην παγίδα που του έστησαν. Πριν ανέβει στον σταυρό του μαρτυρίου. Έβλεπε την "καταστροφή", ήξερε ότι ήταν ο τέλειος σάκος του μποξ, γνώριζε καλά πως τον είχαν για να απορροφά τους κραδασμούς, αλλά -και εκεί- τον έφαγε η αξιοπρέπεια. Δεν ήθελε να πηδήξει από το καράβι. Κατάπιε τον Τζεμπούρ, κατάπιε τον στόπερ-ηγέτη Αρθο, κατάπιε ότι δεν του πήραν εξτρέμ και μπήκε στη μάχη να παλέψει με τα όπλα που είχε.

Όταν κατάλαβε ότι του έδωσαν άσφαιρα ήταν αργά. Ειδικά όταν τον κατηγόρησαν ότι αυτός δεν έβαλε τις σφαίρες στη θαλάμη. Στο τέλος της ημέρας δεν θα μείνει ως ήρωας. Θα μείνει ως ο άνθρωπος που φορτώθηκε όλες τις ευθύνες στην πλάτη του και αποχώρησε μόνος. "Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι", όπως λέει και το τραγούδι. Πιθανόν αυτό να άκουγε στο Smart, φεύγοντας από τα Σπάτα.

Ο Δέλλας θα είναι εκεί

Αυτό το "μάγκας, έστω και αργά" (που γράφουν πολλοί στα social media) δεν είναι το γαλόνι που θα ήθελε να βάλει στο κουτί με τα πράγματα που πήρε από το γραφείο του. Ο κρότος της παραίτησής του θα ήταν ακόμα πιο δυνατός αν η αποχώρηση γινόταν τότε που θα πονούσε περισσότερο τη διοίκηση. Τότε που δεν θα προλάβαιναν να του χρεώσουν όλα τα στραβά κι ανάποδα του προγραμματισμού.

Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ, ο αντικαταστάτης του έχει ήδη το άλλοθι ότι η ομάδα δεν είναι δική του. Ό,τι παραπάνω καταφέρει από τον Δέλλα θα βγει μάγκας γιατί "η ομάδα δεν ήταν δική του". Ό,τι λιγότερο δεν θα τον ακουμπήσει κανείς γιατί -πάλι- "η ομάδα δεν ήταν δική του". Ο Δέλλας μπορεί να έφυγε από την ΑΕΚ, αλλά θα είναι εκεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΥΓ: Ξέρω είμαι εκτός θέματος. "Τί έγινε ρε Στέφανε, εμείς μιλάμε να πούμε κι εσύ κοιτάξτε με γειτόνισσες, ψαράκια τηγανίζω;", που έλεγε και ο Θέμης Μάνεσης. Δεν μπορώ, όμως, να μην το πω κι ας είμαι ο άσχετος. Ο Δέλλας θα ήταν μία λύση για την Εθνική ομάδα. Προπονητικά μπορεί να μην είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά έχει το "πακέτο" που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Είναι αυτός που έχει τη δύναμη να δείξει στους παίκτες το μέγεθος της φανέλας που φορούν, είναι αυτός που μπορεί να αναστήσει την Εθνική ομάδα. Το έκανε με την ΑΕΚ από τα λασπόνερα, στη Super League. Γιατί όχι και με την Ελλάδα; Και φανταστείτε το πιο ωραίο: δίπλα του ένας τεχνικός διευθυντής, κάποιος συμπαίκτης από την ομάδα του 2004. Ο Κατσουράνης, ας πούμε. Το λέω εγώ γιατί στην ΕΠΟ φοβούνται να πουν το όνομά του φωναχτά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξέσπασε ο Δέλλας: Με εξανάγκασαν σε παραίτηση

Διαδικτυακή επίθεση στη διοίκηση

News 24/7

24MEDIA NETWORK