Ό,τι είδαμε σε ένα ματς, το βλέπουμε όλη τη χρονιά

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την αχρείαστη βοήθεια του Ολυμπιακού από τον Καλογερόπουλο, τον -δίχως πλάνο- ΠΑΟΚ και τη μεγάλη ρεβάνς της Τούμπας.

Ό,τι είδαμε σε ένα ματς, το βλέπουμε όλη τη χρονιά
INTIME SPORTS

Με το ρίσκο της βιαστικής εκτίμησης -αφού υπάρχει και η ρεβάνς της Τούμπας- ο πρώτος ημιτελικός του Φαλήρου ήταν ο καθρέπτης του εφετινού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός εμφατικά καλύτερος από τον ΠΑΟΚ με (αχρείαστη) βοήθεια από τη διαιτησία, ο Δικέφαλος χωρίς συνοχή και πλάνο στο παιχνίδι και για σάλτσα μπόλικα διαιτητικά λάθη που ευνόησαν κυρίως τον Ολυμπιακό. Και γράφω κυρίως για να προλάβω τις γκρίνιες για την μη αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αθανασιάδη για το χέρι στο δεύτερο μέρος.

Η φάση, όμως, που τα κουκιά μοιράστηκαν και διαφοροποιήθηκε η εικόνα του αγώνα πάνω που πήγε να... διαφοροποιηθεί, ήταν αυτή μετά τη μείωση του σκορ από τον ΠΑΟΚ. Κόκκινη στον Στοχ, καμία κόκκινη στον Φουστέρ, φρένο στην ψυχολογική ανάσταση του Δικεφάλου -που αυτομάτως έγινε εκνευρισμός- και ανάκτηση του ελέγχου του αγώνα από τον Ολυμπιακό πάνω στο σημείο που -θεωρητικά, αφού το πρακτικό δεν το είδαμε- οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν το πάνω χέρι. Προσωπική άποψη: τίποτε δεν θα άλλαζε, πάλι ο Ολυμπιακός θα ήταν καλύτερος, γιατί αυτό έβγαζε ο αγώνας, αυτό ΔΕΝ έβγαζε ο ΠΑΟΚ.

Το θέμα, όμως, είναι ότι έγινε αυτό που περιμέναμε. Ένα ματς όπου θα μιλάμε για τη διαιτησία γιατί κακώς δεν αποβλήθηκε ο Φουστέρ -ακριβώς για τον ίδιο λόγο που αποβλήθηκε ο Στοχ- και δεν μοιράστηκαν κίτρινες κάρτες εκεί που έπρεπε. Όλα αυτά, βέβαια, θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς "αιματοχυσία" αν ο Καλογερόπουλος ακολουθούσε τη διπλωματική οδό: πάρτε όλοι από μία κίτρινη και τέλος. Αντίθετα, "χάλασε" το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός απέκτησε πλεονέκτημα χωρίς να το χρειάζεται.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν είδαμε κάτι διαφορετικό. Το ματς πήγε περισσότερο προς το 4-0 του πρώτου γύρου. Από πλευράς Ολυμπιακού κυρίως. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά και έπιασαν από το λαιμό έναν αντίπαλο που είναι ξεκάθαρο πλέον πως παίζει χωρίς αγωνιστική ταυτότητα. Δεν την απέκτησε επί Στέφενς, δεν πρόκειται -και δεν προλαβαίνει- να αποκτήσει με τον Γεωργιάδη.

Στη ρεβάνς της Τούμπας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός θα έχει το πάνω χέρι κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ θα παίξει με το άγχος του ένα γκολ μπροστά και μηδέν πίσω. Και μάλιστα, μπροστά στον κόσμο του. Τον κόσμο εκείνο που δεν είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ολυμπιακός και χρειάστηκαν πολλές φορές τα μεγάφωνα για να τον αντικαταστήσουν. Μεγάλο ερωτηματικό η στάση του κόσμου του Ολυμπιακού σε ένα από τα τελευταία ενδιαφέροντα παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν. Εκτός αν "χόρτασαν" με πρωτάθλημα και Champions League, εκτός αν θεωρούν εύκολο αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και σίγουρη την πρόκριση στον τελικό. Το ωράριο των καταστημάτων, πάντως, δεν φταίει...

ΥΓ: Γελάω όταν διαβάζω ότι σωστά αποβλήθηκε ο Στοχ γιατί το σπρώξιμό του ήταν πιο δυνατό από αυτό του Φουστέρ. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK