Πόσο να αντέξει ο ΠΑΟΚ;

Ο Σταύρος Καραϊνδρος αναρωτιέται πόσο θα αντέξει ο ΠΑΟΚ και βγάζει το καπέλο στον Ατρόμητο.

Πόσο να αντέξει ο ΠΑΟΚ;

Αλήθεια, αναρωτιέμαι, αν ο Ιβάν Σαββίδης τους λυπάται ή του αρέσει να βλέπει έναν ΠΑΟΚ που όλο χάνει εκτός γηπέδου, να κερδίζει εντός με μοναδικά όπλα την προπονητική μαγκιά του Τούντορ και την ψυχή των ποδοσφαιριστών.

Υποτίθεται ότι ο Δικέφαλος θέλει να αποτινάξει από πάνω του την περσινή χρονιά του "ό,τι θελήσει η Παναγιά", μόνο που μέχρι στιγμής μόνο έτσι λειτουργεί. Ο Σαββίδης έχει αφήσει την ομάδα στο έλεος κι όσο κι αν ο Τούντορ παρακαλά για μεταγραφική ενίσχυση, ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου κρατά κλειστά τα αυτιά του. Για ανεξήγητο λόγο.

Καταλαβαίνω απόλυτα αν θέλει να ακολουθήσει μνημονιακή χρονιά, αλλά ας βγει να το πει. Για να καταλάβει κι ο κόσμος τι πρέπει να περιμένει τη σεζόν που μας έρχεται και να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Προφανώς ο Δικέφαλος δεν θέλει μεταγραφές αεροδρομίου για να αποκλείσει τη Λοκομοτίβα και τη Σπαρτάκ, αλλά αν θέλει είσοδο στους ομίλους του Europa League και ανταγωνιστική παρουσία στο νέο πρωτάθλημα, τότε πρέπει να ενισχυθεί.

Το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στους Σλοβάκους, ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα. Υπό άλλες (καλύτερες συνθήκες) θα είχε κερδίσει πιο άνετα. Ωστόσο, η εικόνα της ομάδας είναι δεδομένη. Ζορίζεται. Θέλει ενίσχυση. Θέλει προσθήκες. Θέλει πλάνο. Προς το παρόν δεν γίνεται κάτι για να διαφοροποιηθεί η κατάσταση και ο κόσμος -αλλά και οι δημοσιογράφοι- μένουν με την απορία.

Μπαίνει ο Αύγουστος και ο ΠΑΟΚ δείχνει μια ανεξήγητη στασιμότητα στα μεταγραφικά. Όσοι στέκονται στην ψυχή της ομάδας και το πάθος των ποδοσφαιριστών, βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Αυτός ο ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να πάει παρακάτω. Δεν μπορεί να είναι καλύτερος από πέρυσι. Αν αυτή η εικόνα αρέσει στον Σαββίδη, τότε αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Αν, όμως, τον προβλημάτισε όσα είδε την Πέμπτη στην Τούμπα, τότε στο χέρι του είναι να αλλάξει την κατάσταση.

Ο Γρηγορίου ήρθε κι έδεσε

Οσον αφορά στον Ατρόμητο, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μας τρέλανε. Οχι για το 3-1, αλλά για τη γενικότερη εικόνα του. Για μια ομάδα όπως αυτή του Περιστερίου, κάθε τι επιβλητικό είναι ένα λιθαράκι στην εμπειρία και σε αυτά που γεμίζουν τις ομάδες για ένα καλύτερο μέλλον. Η ομάδα του Γρηγορίου δεν πήγε στη Στοκχόλμη ως αουτσάιντερ, αλλά έφυγε ως το απόλυτο πλέον φαβορί. Έδειξε ότι δεν έχασε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρά μόνο κέρδισε.

Κι αν, όπως είχε πει πέρυσι ο Νιόπλιας, η ομάδα "μαλακίστηκε" στα πλέι οφ της Super League, χάνοντας την ευκαιρία για ένα καλύτερο εισιτήριο, στο ματς της Πέμπτης έδειξε απόλυτη ωριμότητα και σιγουριά. Και έδειξε και κάτι άλλο: δύναμη στον πάγκο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι ένας προπονητής με ταλέντο, πολλές δυνατότητες και όρεξη για δουλειά. Ήταν ό,τι έπρεπε για τον Ατρόμητο που ονειρεύεται ο Γιώργος Σπανός.

Διαβάστε ακόμα:

AΙK Στοκχόλμης - Ατρόμητος 1-3

ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Τρνάβα 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK