Μη φουσκώνουν τα μυαλά σας

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη και όσα αυτή άφησε.

Μη φουσκώνουν τα μυαλά σας

Το γκολ του Λαγού ήρθε να καλύψει τα προβλήματα του Παναθηναϊκού που είχαν απλωθεί στο χορτάρι του "Θ. Κολοκοτρώνης". Ο Αστέρας ήταν ξεκάθαρα καλύτερος του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο και αν δεν ήταν ο Στιλ και το δοκάρι θα μπορούσε να χτίσει μια σημαντική διαφορά για να πάρει το τρίποντο απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό χωρίς μεσαία γραμμή και με εμφανέστατο άγχος λόγω του "πρέπει" από τα αποτελέσματα της αγωνιστικής.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν να έρθει, ως φυσιολογική εξέλιξη πάνω στη ροή του ματς, το γκολ της ισοφάρισης από τον Αστέρα, αλλά και ευκαιρίες για να "σβηστεί" το γκολ του Λαγού. Σε αυτά προσθέστε το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο λόγω της κακής εμφάνισης του (προερχόμενου από τραυματισμό) Ατζαγκούν. Θα μου πείτε και μετά πάλι με δέκα έπαιζε αφού μπήκε ο Μπαϊράμι...

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έμοιαζε καταδικασμένος. Έπαιζε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα και την ίδια ώρα έπρεπε να προσέχει μη χάνει μπάλες, δίνοντας το δικαίωμα στους γηπεδούχους για αντεπιθέσεις. Βάσει εικόνας, η ομάδα του Αναστασίου περνούσε τόσες δύσκολες στιγμές όσες δεν πέρασε σε Καραϊσκάκη και Τούμπα.

Το τελικό 1-1 είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει στην Τρίπολη με βάση τα όσα είδαμε. Δεν ήρθε η νίκη, μπορεί να ξενέρωσε τον κόσμο του που είχε "ψηθεί" μετά τις γκέλες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, αλλά μην ξεχνάμε τις δυνατότητες αυτής της ομάδας και το πού ήταν πριν λίγο καιρό και δη μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Και ας μην παραγνωρίσει ουδείς ότι απέναντί του είχε τον Αστέρα Τρίπολης. Μία ομάδα που αν δεν είχε το φορτίο της Ευρώπης και τα έξτρα παιχνίδια, μπορεί να βρισκόταν πιο κοντά στον ΠΑΟΚ απ'ότι τώρα...

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια σειρά αγώνων έχοντας κέρδη, κυρίως ψυχολογικά. Ένα από αυτό είναι ότι μπορεί να παλέψει για τον τίτλο. Οχι γιατί έφτασε στο επίπεδο των άλλων διεκδικητών, αλλά γιατί εκμεταλλεύτηκε τις γκέλες τους. Επειδή πολλών τα μυαλά "φούσκωσαν", τίθεται σε κίνδυνο η ηρεμία αν έρθουν αρνητικά αποτελέσματα και η ομάδα βγει από τροχιά τίτλου. Γι' αυτό παίζει σπουδαίο ρόλο η διαχείριση της τωρινής κατάστασης και σε αυτό τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Αναστασίου. Αυτός πρέπει να... μιμηθεί τον Αναστασιάδη και να σπεύσει να επαναφέρει άπαντες από τα σύννεφα στην σκληρή πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK