Ο ΠΑΟΚ σε... λήθαργο με σλόου μόσιον

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης περιγράφει το... μπάχαλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά σε κανένα σοβαρό θέμα, προδικάζοντας την αποτυχία και του Ιάκωβου Αγγελίδη, εάν δεν αφυπνιστεί ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ΠΑΟΚ σε... λήθαργο με σλόου μόσιον

Έσπασαν τα κοντέρ της ανοργανωσιάς, της τσαπατσουλιάς και του... σλόου μόσιον στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό το καλοκαίρι προσφερόταν για ανασύνταξη και αναδιοργάνωση, εξελίσσεται, όμως, σε θρίλερ, που σκορπά τρόμο στους οπαδούς της ομάδας.

Μόλις τις προάλλες βρέθηκαν και κουβέντιασαν ο Ιβάν Σαββίδης και ο Άγγελος Αναστασιάδης, καταλήγοντας στον αριθμό των παικτών που κρίνονται απαραίτητοι για την ενίσχυση του ρόστερ. Θα κάνουν, είπαν, άλλες τρεις μεταγραφές. Πότε; Ηδη έχει ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και σε τρεις εβδομάδες αρχίζουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Οι συζητήσεις με τον Λίνο τελείωσαν πριν μία εβδομάδα και με τον Βούκιτς πριν δύο μέρες. Χρειάστηκαν δύο μήνες... Και κανείς δεν κατάλαβε αν ο ΠΑΟΚ τους ήθελε. Διότι δεν προδίδει σοβαρότητα το να κρίνεις ότι τους χρειάζεσαι αν θα πάρουν 6 ευρώ και ότι δεν τους χρειάζεσαι αν θα πάρουν 10 ευρώ. Για 37χρονους ποδοσφαιριστές έχεις ξεκάθαρη άποψη μια εξ’ αρχής. Είτε τους θεωρείς απαραίτητους για το πρότζεκτ που αποφάσισες να ακολουθήσεις, είτε όχι. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θα μειώσουν ή όχι τις απαιτήσεις τους.

Οι συζητήσεις με το "νόημα του ΠΑΟΚ" (εύστοχος χαρακτηρισμός του Ιβάν Σαββίδη) ακόμη συνεχίζονται. Δύο μήνες δεν ήταν αρκετοί για να επέλθει συμφωνία για την "επέκταση" του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη, μολονότι μίλησε μαζί του και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος.

Ο ΠΑΟΚ σε... λήθαργο με σλόου μόσιον
INTIME SPORTS

Εμπαιγμός του Γκαρσία

Το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία. Πριν αρχίσει η προετοιμασία, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε προφορικά μαζί του να αναλάβει βοηθός του Αγγελου Αναστασιάδη. Στην παρουσίαση του Αναστασιάδη όμως δεν μετείχε, όπως είχε προγραμματιστεί, γιατί δεν ήταν έτοιμο το συμβόλαιό του. Του είπαν να πάει στο Ελατοχώρι και θα υπογράψει πριν η ομάδα πάει στην Ολλανδία. Τελείωσε η προετοιμασία στο Ελατοχώρι, του είπαν να πάει και στην Ολλανδία και θα υπογράψει μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Τελείωσε και αυτό, η ομάδα επανήλθε στη Θεσσαλονίκη, αλλά συμβόλαιο ο Γκαρσία δεν είδε. Έπαψε να πηγαίνει στις προπονήσεις και καλά έκανε, διότι ένιωσε, με το δίκιο του, ότι του φέρονται σαν να είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Ούτε για να λυθεί το δικό του θέμα ήταν αρκετοί δύο ολόκληροι μήνες.

Η πλάκα είναι ότι η ΠΑΕ διέρρευσε πως "έχει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική για τις αμοιβές των στελεχών του τεχνικού επιτελείου" και ότι... "αυτή τη στιγμή γίνονται με τον Γκαρσία διαπραγματεύσεις". Απίστευτο, αλλά αληθινό. Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Οι ίδιοι είχαν ανακοινώσει ότι τα είχαν βρει σε όλα με τον Γκαρσία και ότι απέμενε μόνο η υπογραφή του συμβολαίου.

Ο ίδιος ο Ουρουγουανός πιστεύει ότι το θέμα του το "τρενάρει" σκόπιμα ο Ζήσης ο Βρύζας, γιατί... φοβάται ότι θα τον βρει μπροστά του και τον βλέπει ανταγωνιστικά. Εννοεί ότι φοβάται ο Βρύζας μήπως βρεθεί χωρίς αντικείμενο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όταν αναλάβει την προεδρία ο Ιάκωβος ο Αγγελίδης και ο ίδιος δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να γίνει τεχνικός διευθυντής. Ένα πόστο, όμως, που θεωρεί πολύ πιθανό να δοθεί τελικά στον Γκαρσία. Αλλά αυτό ας το παραβλέψουμε κι ας δεχτούμε ότι υπερβάλλει ο Γκαρσία πιστεύοντας ότι του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια ο Βρύζας. Το ζήτημα είναι ότι, με κεντρική ευθύνη του Ιβάν Σαββίδη, ο Γκαρσία σέρνεται εδώ από εδώ και από εκεί χωρίς τυπικά να ανήκει στον ΠΑΟΚ, λες και πρόκειται για κάποιον τυχάρπαστο περαστικό, που... τον βρήκαν χαζό και τον κοροϊδεύουν.

Μ' αυτά και μ’ αυτά, μόλις και μετά βίας διατέθηκαν φέτος 6.000 εισιτήρια διαρκείας. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βλέπουν και κρίνουν. Διαπιστώνουν ότι στην ΠΑΕ βολοδέρνουν, οδηγώντας το σκάφος στα βράχια. Δεν υπάρχει συνοχή, δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν έξυπνες και γρήγορες αποφάσεις, δεν υπάρχει τίποτε. Υπάρχει μόνο ένας Άγγελος Αναστασιάδης, που δουλεύει για την ομάδα με όποιους παίκτες διαθέτει, περιμένοντας να συμπληρωθεί το ρόστερ και, προφανώς, "ρίχνει" και καμιά προσευχή στην Παναγία μήπως ξυπνήσει ο μεγαλομέτοχος από το λήθαργο.

Ο ΠΑΟΚ σε... λήθαργο με σλόου μόσιον
INTIME SPORTS

Και τα πλακάκια...

Η μοναδική κίνηση του Σαββίδη αυτό το καλοκαίρι με σκοπό το "σουλούπωμα" της ΠΑΕ ήταν η πρόσληψη του Ιάκωβου Αγγελίδη. Φυσικά, αμφιβάλω ότι ένας μόνο άνθρωπος μπορεί να συμμαζέψει το μπάχαλο. Είναι πολλοί οι κρίσιμοι τομείς, που απαιτούν τη δραστηριοποίηση ικανών στελεχών. Αν, λοιπόν, ο Σαββίδης επέλεξε τον Αγγελίδη για να του φορτώσει τα πάντα, το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος να αποτύχει. Αν, όμως, όντως του έχει ζητήσει, όπως λέγεται, να αξιολογήσει το ανθρώπινο δυναμικό και να εισηγηθεί αντικαταστάσεις στελεχών, τότε η υπόθεση της αναδιοργάνωσης της ΠΑΕ θα έχει μπει σε σωστό δρόμο. Κάποια στιγμή, πρέπει να γίνει αυτό που δεν τόλμησε εξ’ αρχής ο Σαββίδης: Να ξηλώσει ακόμη και τα πλακάκια στην Τούμπα. Κάποια στιγμή, επίσης, πρέπει και ο ίδιος να καταλάβει τι πάει να πει ΠΑΟΚ.

Έτσι ή αλλιώς, πάντως, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο δεν επέλεξε ξένο, αλλά Έλληνα για τον ρόλο του προέδρου. Ο Αγγελίδης δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στις συνθήκες του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικότερα του ΠΑΟΚ. Ο ξένος ούτε καν εφημερίδες μπορεί να διαβάσει ούτε τι λένε τα ραδιόφωνα μπορεί να καταλάβει ούτε νιώθει στο πετσί του όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις εντυπώσεις που σχηματίζει η κοινή γνώμη.

Ο Έλληνας αντιλαμβάνεται τα πάντα, ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει και, αν είναι και άξιος, ξέρει πώς να χειριστεί ακόμη και τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Κι ακόμη, μπορεί να μεταφέρει πιστά στον Ιβάν Σαββίδη την ισχύουσα πραγματικότητα και όχι αυτή που νομίζει ή φαντάζεται. Ο Τσιστιακόφ, ας πούμε, ήταν στην κοσμάρα του. Ζούσε σε μια δική του πραγματικότητα, βλέποντας παντού εχθρούς. Τι μετέφερε, λοιπόν, στον Σαββίδη; Ισως ένα σενάριο χολιγουντιανής αστυνομικής ταινίας. Πάντως, όχι όσα όντως συνέβαιναν, με τις αιτίες, τις αφορμές και τους αληθινούς πρωταγωνιστές τους.

Διαβάστε ακόμη:

Απέχει από τις προπονήσεις ο χολωμένος Γκαρσία

Οι εξηγήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα Γκαρσία

Έρχονται και οι υπογραφές με Αθανασιάδη

Οι επτά απόπειρες του ΠΑΟΚ να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων

News 24/7

24MEDIA NETWORK