Ό,τι δεν πληρώνεις σου... κοστίζει

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε και την Κυριακή τη λογική σειρά των πραγμάτων. Δεν έχει αποφασίσει αν ο Τόμιτς θα είναι ο προπονητής του. Όσο οι Αγγελόπουλοι δεν παίρνουν αποφάσεις, τόσο η χρονιά θα... απομακρύνεται. Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει με αφορμή την ήττα στην Κηφισιά.

Ό,τι δεν πληρώνεις σου... κοστίζει

Το έχουμε πει πως στο μπάσκετ, στον επαγγελματικό αθλητισμό γενικά, ο καπιταλισμός θριαμβεύει. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε και την Κυριακή τη λογική σειρά των πραγμάτων. Δεν έχει αποφασίσει αν ο Τόμιτς θα είναι ο προπονητής του οπότε θα πρέπει να ενισχυθεί δυναμικά το τιμ του πάγκου.

Αποφάσισε την τελευταία στιγμή το καλοκαίρι πως ο Πετγουέι και ο Σίμονς θα πρέπει να μείνουν διότι με αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν λύσεις στην αγορά. Θα είναι λάθος να ειπωθεί πως για να ηττηθεί μία ισχυρή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός από μία τρομερά σοβαρή κι έμπειρη ομάδα όπως η ΑΕΝΚ ευθύνεται ο Πετγουέι ή ο Λοτζέσκι ή η αστοχία του Σπανούλη.

Ευθύνονται όλοι και κυρίως το προπονητικό τιμ που είδε τον Μαυροειδή να κάνει εμφάνιση ανάλογη με εκείνους τους 22 πόντους που είχε βάλει σε μία επική νίκη του Αμαρουσίου στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Όταν ένας παίκτης που έχει να παίξει σχεδόν δύο χρόνια σημειώνει 14 πόντους μέσα στην ρακέτα, η ευθύνη βαρύνει τον τρόπο αντιμετώπισης.

Ναι ο Τόμιτς και οι συνεργάτες του πήραν μία συγκεκριμένη ομάδα, η οποία είδαμε πως δεν έχει ένα σέντερ που θα περιορίσει βαριά κορμιά όπως ο Μπατίστα. Αλλά ο Μαυροειδής δεν είναι Μπατίστα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε σύγχυση διότι δεν ξέρει αν έχει προπονητή. Αν τον έχει, πώς τον… έχει με την έννοια, ασχέτως μίας σκληρής ήττας, ο Τόμιτς μένει για να κάνει αυτό που πιστεύει, να διαμορφώσει την ομάδα όπως την θέλει ή απλά για να διαχειριστεί τη δουλειά του Μπαρτζώκα;

Το φάντασμα του... Μπαρτζώκα

Ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού σχεδίασε ένα σύνολο όπως το ήθελε ο ίδιος με συγκεκριμένα συν και πλην. Δεν γίνεται να το διαχειριστεί οποιοσδήποτε άλλος, πολλώ δε μάλλον ένας άνθρωπος που δεν έχει προπονήσει στη ζωή του.

Από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν σαφές πως υπήρχαν αδυναμίες στο ρόστερ και αυτές εντοπίζονταν στους ξένους. Τώρα όμως η μεγαλύτερη αδυναμία είναι ο πάγκος. Κρίνεται πως ο Τόμιτς μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο ιδιαίτερο σύνολο; Απόδειξη.

Η λογική λέει πως θα είναι τεράστιο ρίσκο μία τέτοια κίνηση, αν βεβαίως ο Ολυμπιακός θέλει να κυνηγήσει τους δύο εναπομείναντες στόχους του. Με την ήττα της Κυριακής δυσκολεύει αρκετά η κατάκτηση της πρώτης θέσης με τα έως τώρα δεδομένα. Δύο ήττες στα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια, όταν υπάρχει όλο αυτό το φορτίο που κουβαλάνε οι "ερυθρόλευκοι" από πέρυσι.

Όσο οι Αγγελόπουλοι δεν παίρνουν αποφάσεις, τόσο η χρονιά θα… απομακρύνεται. Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμα, είναι πως ο βασικός λόγος της επιτυχίας του Ολυμπιακού ήταν η επένδυση σε προπονητές. Όχι μόνο σε παίκτες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει μία παράμετρος πολύ σημαντική που θα πρέπει να υπολογίσει ο Ολυμπιακός: δεν έχασε αυτός, τον νίκησε η ΑΕΝΚ. Ο Παπαθεοδώρου, με ένα τρομερά έμπειρο ρόστερ, έκανε πάλι πολύ καλή δουλειά σε αυτό το επίπεδο κι εξέθεσε τις αδυναμίες του απέναντι πάγκου. Λογικό, διότι είναι ένας προπονητής με αρκετές παραστάσεις αυτά τα χρόνια σε αντίθεση με τους συναδέλφους του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK