Πρίντεζης: Θα λείψει ο "δημιουργός"

Ο Τάσος Μαγουλάς εξηγεί γιατί η απώλεια του Πρίντεζη προκαλεί προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Πρίντεζης: Θα λείψει ο "δημιουργός"

Στους δύο πρώτους τελικούς ο Παναθηναϊκός ως κεντρικό πλάνο είχε να βγάλει τον Σπανούλη από την εξίσωση. Κατά τον τρίτο τελικό έγινε προγανές πως οι πράσινοι θέλουν να σταματήσουν και τον Πρίντεζη. Ως αποτέλεσμα, ο Σπανούλης βρήκε κάπως περισσότερους χώρους στο ξεκίνημα. Μόλις βεβαίως ο Έλληνας φόργουορντ έγινε εμφανές πως δεν είναι σε θέση να απειλήσει το βάρος επανήλθε στον αρχηγό των πρωταθλητών.

Οι ...ιδιαίτεροι αριθμοί

Ο αγώνας της Δευτέρας στερεί από τον Ολυμπιακό τον πιο σταθερό του παίκτη στα δύο πρώτα παιχνίδια. Στερεί τον μοναδικό του ψηλό ο οποίος προσφέρει σκορ στην ρακέτα δημιουργώντας κι εκτελώντας. Μεταφέρει την πίεση από την περιφέρεια στην ρακέτα ενώ με την ικανότητά του να απειλεί και από μακριά χρειάζεται προφανώς ο καλύτερος, ο πιο ταχύς ψηλός να τον ακολουθεί. Ο Πεδουλάκης δεν ήθελε να σπαταλήσει παίκτη από τον Σπανούλη και στέλνοντας τον Φώτση, έδωσε την ευκαιρία στον πιο νέο και δυνατό Πρίντεζη να κάνει ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι.

Πρίντεζης: Θα λείψει ο "δημιουργός"

Οι ερυθρόλευκοι, θα μπουν στον τέταρτο τελικό, χωρίς τον καλύτερό τους ψηλό ο οποίος στους 2 πρώτους αγώνες, πήρε το 80% των ποσταρισμάτων της ομάδας του. Ο Πρίντεζης όπως θα δείτε και στο γράφημα έχει το εντυπωσιακό 64% ποσοστό στα δίποντα με 16/25 σουτ. Από τα χέρια του Πρίντεζη περνά το 35% των επιθέσεων μέσα από την γραμμή των τριών πόντων. Το γεγονός πως στους τελικούς ο Πρίντεζης έχει πάρει λίγα μακρινά σουτ, υποδηλώνει την σχετική άνεση με την οποία λειτουργούσε κοντά στο καλάθι.

Από την στιγμή που στο ρόστερ των πρωταθλητών δεν υπάρχει παίκτης να πάρει τις ίδιες επιθέσεις με πλάτη, ο Σφαιρόπουλος θα πρέπει να στηριχθεί στο παιχνίδι με πικ εν ρολ ώστε ο Χάντερ να μπει στην εξίσωση και στα ντράιβ του Σπανούλη, του Χάκετ, του Λοτζέσκι ή του Παπαπέτρου.

Πρίντεζης: Θα λείψει ο "δημιουργός"

Στο γράφημα βλέπουμε την αποτελεσματικότητα των κόκκινων χωρίς τον Πρίντεζη κατά τον 3ο τελικό. Μιλουντίνοφ και Χάντερ είχαν 3/5 προσπάθειες στην ρακέτα, με τον Χάκετ και τον Σπανούλη να είναι οι πλέον αποτελεσματικοί. Μόνο που δεν είναι ψηλοί και η άμυνα του Παναθηναϊκού προτιμά τα δικά τους ντράιβ απέναντι στους φόργουορντ του Πεδουλάκη.

ΠΛΕΪ ΜΕΪΚΕΡ ΡΑΚΕΤΑΣ

Αυτό που κανείς δεν γίνεται να καλύψει, αφορά στην προσφορά του Πρίντεζη στην παραγωγή παιχνιδιού ως ο μοναδικός παίκτης ρακέτας που παίζει ένας εναντίον ενός και ο δεύτερος δημιουργός της παρέας του Σπανούλη.

Χάνοντας αυτά τα στοιχεία στην επίθεση, ο Σφαιρόπουλος θα πάει με το αγαπημένο του σχήμα φέτος, τοποθετώντας τον Παπαπέτρου στο "4". Το μοναδικό σχήμα που δίνει ταχύτητα, επιτρέπει στον Σπανούλη και τους άλλους γκαρντ να έχουν χώρο, διαθέτει ενέργεια και παίζει την πιο αποτελεσματική άμυνα.

Σίγουρα ο Αγραβάνης θα δει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και είναι η μεγάλη ευκαιρία του, έχοντας ήδη θετική παρουσία στους τελικούς, να δείξει πως η φετινή επιλογή της ομάδας του να τον στηρίξει, δεν πήγε στα χαμένα.

Αν όλα αυτά αρκούν στην ομάδα του Πειραιά για να τελειώσει την σειρά στο ΟΑΚΑ, μένει να φανεί. Η απουσία του Πρίντεζη είναι τόσο μεγάλη που δεν χρειάζονται οι αριθμοί και τα γραφήματα για να την αποδείξει. Αυτό που δεν αποτυπώνεται, αφορά στο γεγονός πως γίνεται ακόμα πιο σημαντική, υπολογίζοντας την φετινή δομή του ρόστερ της ομάδας του Σφαιρόπουλου. Ιδιαίτερα όπως πλήρωσε τον τεράστιο αριθμό τραυματισμών για σύλλογο αυτού του επιπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακούφιση για Πρίντεζη, τι χάνει από τους τελικούς
Απίστευτο γέλιο με Καλάθη και Πρίντεζη στο σποτ της Εθνικής
Η selfie της δεκαετίας από οπαδό του Ολυμπιακού!

News 24/7

24MEDIA NETWORK