Πρώτα Ισπανία. Μετά οι άλλοι για τον Μπουρούση

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για τις επιλογές του Γιάννη Μπουρούση το "καυτό" καλοκαίρι και το ενδεχόμενο επαναπατρισμού.

Πρώτα Ισπανία. Μετά οι άλλοι για τον Μπουρούση

Η ιστορία του Γιάννη Μπουρούση, ουσιαστικά ξεκινάει την ημέρα ρεπό του Final 4 του Βερολίνου. Τότε που πήρε την απόφαση πως θέλει να πετύχει με τον Ολυμπιακό και να μην επιλέξει το ΝΒΑ και τον Γκρεγκ Πόποβιτς που του έτεινε το χέρι στην συνάντησή τους.

Σε δέκα μέρες...

Τόσο σίγουρος ώστε υποσχέθηκε στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού πως θα τα πουν σε 10 ημέρες. Συνέχισε να κυνηγάει την επιτυχία με τους ερυθρολεύκους είτε στο Final 4 του 2010 είτε στο πρωτάθλημα αλλά έρχονταν μόνο κύπελλα.

Η κόντρα με τον Ίβκοβιτς και η δημοσιοποίηση συνομιλιών με τον μακαρίτη πια Μάκη Ψωμιάδη, τελείωσαν την σχέση του με την ομάδα του Πειραιά, τους Αγγελόπουλους και για τους περισσότερους, σχεδόν όλους, με το ελληνικό μπάσκετ.

ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΣΑΝ

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανατρέξει όποιος ενδιαφέρεται στα κείμενα της εποχής. Με εξαίρεση το Contra.gr, άπαντες ζητούσαν το τέλος του ασχέτως αποχρώσεων. Μέχρι να φανεί πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τον θέλει στην Eθνική. Τότε ένα μέρος... ηρέμησε. Είναι αλήθεια πως τότε να στηρίζεις έναν "αποτυχημένο", "ντοπαρισμένο" και "αχάριστο" δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές. Μία ιδιωτική συνομιλία, στην οποία άπαντες λέμε τα... άπαντα δεν μπορεί να σημαδέψει έναν αθλητή. Ούτε είναι λογικό να μπει ταμπέλα ποινικής ευθύνης όταν όλοι οι έλεγχοι τον έχουν βγάλει καθαρό.

Ο αθλητής του "κάνω ένα βήμα πίσω, για να πάω μπροστά", το καλοκαίρι θα είναι ο πιο δημοφιλής free agent και ήδη ξέρει τους πιθανούς προορισμούς

Μετά από τέσσερα χρόνια, είναι πια αγαπητός από όλους, σχεδόν όλων των αποχρώσεων, κατάφερε να κερδίσει την θέση του ξανά και τώρα αυτός είναι που το καλοκαίρι θα πρέπει να πάρει την απόφαση για το μέλλον του. Για το τελευταίο, ίσως, μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Ο αθλητής που έκανε το πράξη το "κάνω ένα βήμα πίσω, για να πάω μπροστά" το καλοκαίρι θα είναι ο πιο δημοφιλής free agent και ήδη ξέρει τους πιθανούς προορισμούς. Ρωσία, Τουρκία, Κίνα και υπό προϋποθέσεις Ελλάδα ή Ισπανία.

ΕΛΛΑΔΑ; ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ

Ελλάδα; Η ζεστή αγκαλιά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τον Μπουρούση και την Λαμποράλ, ήταν το... σύνθημα πως οι κυπελλούχοι θα ασχοληθούν. Άλλωστε και ο κόσμος της ομάδας εκτός των "10 ημερών" δεν είχε να του προσάψει κάτι και είναι οι ίδιοι φίλαθλοι που καλοδέχτηκαν τον Σόφο στην πιο δύσκολη στροφή της σύγχρονης ιστορίας.

Η ΑΕΚ τον έθεσε ως στόχο από πέρυσι όταν προσπάθησε να ξεκινήσει την ανοικοδόμησή της. Φέτος θα ενδιαφερθεί και θα πάρει προφανώς την ίδια απάντηση από τον πάλαι ποτέ παίκτη της. Στο μέλλον θα τα πούμε. Κοινώς στα... τελειώματα. Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα ασχοληθεί κι ας οι σχέσεις των Αγγελόπουλων με τον σέντερ της εθνικής, βρίσκονται σε καλύτερο σημείο.

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Η πραγματικότητα είναι πως ο Μπουρούσης δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα. Ξεπέρασε την... ανάγκη να κερδίσει με κάποια ομάδα. Πήρε ευρωπαϊκό με την Ρεάλ, ίσως και τίτλο MVP, τώρα θα το διασκεδάσει.

Πρώτη του επιλογή είναι η παραμονή στην Βιτόρια, με συμβόλαιο όμως... Ρεάλ, κάτι που ο Κερεχέτα δύσκολα θα προσφέρει. Μεγάλη επιδίωξη η Μπαρτσελόνα που φαίνεται πως θα αλλάξει πολλά μετά τις διαδοχικές ευρωπαϊκές αποτυχίες.

Το τιμ... υποστήριξης του διεθνούς σέντερ, το μοναδικό του στήριγμα στα χρόνια της θύελλας, αναζητά παράλληλα στην Ρωσία ένα διετές συμβόλαιο που θα είναι και το μεγαλύτερο της καριέρας του. Εκεί θεωρεί πως είναι πιο πιθανό ο Μπουρούσης να βρει λιμάνι. Εκεί ή στην Εφές ανάλογα με το ποιος προπονητής θα πάει να υποστηρίξει το επόμενο πρότζεκτ.

Πολύ μακριά εμφανίζεται η Κίνα. Συμβόλαιο ενός χρόνου, μάλλον 4 μηνών, με απολαβές εκτός λογικής και το δικαίωμα από τον Μάρτιο να επιστρέψει σε κάποια ομάδα της Ευρώπης. Ή και να πάρει ένα συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν στο ΝΒΑ. Δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο.

ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Όπως θα καταλάβατε, ο Μπουρούσης έχει το δικαίωμα να απολαύσει αυτό το καλοκαίρι διότι για πρώτη φορά στην καριέρα του θα δει τις επιλογές να απλώνονται μπροστά του. Και θα πάρει τον χρόνο του για να αποφασίσει. Αν μιλούσαμε για τον Μπουρούση των 00ς, με τον εγωισμό και την φούρια, θα έμοιαζε δεδομένη η επιστροφή στην Ελλάδα για μία προσωπική ρεβάνς.

Ο «νέος» Μπουρούσης, ορθολογιστικά θα αποφασίσει πως το ...καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του, είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο μακριά από τα μέρη μας και μετά, ναι, ο επίλογος θα γραφτεί εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπουρούσης: "Στο Βερολίνο δεν πάμε για καφέ"
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΑΕΚ θέλει Ίβκοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK