Το φαβορί, η αθηναϊκή απάντηση και ο Φασούλας

Σε εντυπωσιάζουν τα αντανακλαστικά της ομοσπονδίας μόλις γράφεται κάτι που επηρεάζει τον πρόεδρο και κυρίως τους διαδόχους. Η ΕΟΚ απάντησε στο άρθρο του Παντελή Βλαχόπουλου μέσα σε μία ώρα, και την ίδια ώρα έχουν περάσει έξι μήνες και ακόμα δεν μάθαμε τι έγινε με την wild card παρά τα συνεχόμενα επίσημα αιτήματά μας.

Το φαβορί, η αθηναϊκή απάντηση και ο Φασούλας
INTIME SPORTS

Το θέμα είναι πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος υποχρεώθηκε να απαντήσει στο Contra.gr γνωρίζοντας ότι αφενός υπάρχει ζήτημα Φασούλα αλλά παράλληλα οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν περιλαμβάνουν κάποιον εκτός του… μαγαζιού. Οξύμωρο;

Η ομοσπονδία είναι ένα κλειστό κλαμπ στον οποίο ουδείς μπορεί να μπει αν δεν το αποφασίσει ο πρόεδρος.

Το λέει δια της τεθλασμένης και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του κατά του Contra.gr: ο …εκλεκτός θα πρέπει να πείσει το συγκεκριμένο κοινωνικό σώμα.

Επειδή όμως δελφίνοι υφίστανται και πρέπει να ελπίζουν, ήδη ο νυν πρόεδρος γνωρίζει πως είτε θα χρειαστεί να διαλέξει είτε όταν αποχωρήσει, να τους αφήσει "μονομαχήσουν". Το σημαντικό όμως της διαδικασίας είναι και οι δύο να ανήκουν στην παρέα του δια παν ενδεχόμενο και κυρίως για την υστεροφημία διότι δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να… προκύψει.

Το φαβορί από την Πάτρα και η αθηναϊκή απάντηση

Ο Τάκης Τσαγκρώνης με τα ως τώρα δεδομένα φαντάζει το μεγάλο φαβορί διότι πέραν της μεγάλης εμπειρίας του ως διοικητικός και ως δεξί χέρι του προέδρου. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τα σωματεία της Πελοπονήσου, τα οποία αποτελούν τεράστια δύναμη σε περίπτωση εκλογών.

Μέχρι πρόσφατα θεωρείται σχεδόν βέβαιος ως ο επόμενος πρόεδρος, αλλά προσφάτως προέκυψε δεύτερος ανταγωνιστής, άγνωστος στο ευρύ κοινό, πολύ γνωστός στο αθηναϊκό… μπασκετικό προσκήνιο και όχι μόνο. Έμπειρος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και παρεμβατικός σε θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των ομάδων του λεκανοπεδίου, ο Δημήτρης Μπασούρης της ΕΣΚΑ, εκλεχθείς πρόσφατα με 99% των ψήφων αποτελεί τον δεύτερο πόλο. Ουδείς από τους δύο βεβαίως θα πάρει θέση για το θέμα.

Σκέψεις για Φασούλα ή Γιαννάκη

Ο τρίτος πόλος; Εκεί τίθεται το θέμα Φασούλα ή ακόμα και Γιαννάκη διότι υπάρχει μία μικρή και σχετικά πιο νέα ομάδα, η οποία βλέπει πως η ομοσπονδία δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στη νέα τάξη πραγμάτων, ενώ οικονομικά το κράτος δεν θα ξαναδώσει μεγάλα ποσά, οπότε χρειάζεται μία ισχυρή προσωπικότητα.

Η ζέση της ΕΟΚ να βγάλει ανακοίνωση διάψευσης, οφείλεται στο γεγονός ότι οι δύο ισχυρότατατοι πόλοι ανησύχησαν μήπως ο Βασιλακόπουλος κινείται παράλληλα σε μία διαφορετική επόμενη ημέρα. Μία τέτοια εξέλιξη θα τάραζε πολύ τις εσωτερικές ισορροπίες.

Κόντρα με την ΕΣΚΑΝΑ

Ήδη υπάρχει η κόντρα με την ΕΣΚΑΝΑ 33 σωματεία της οποίας ζήτησαν την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με σκοπό την έντονη διαμαρτυρία προς την ΕΟΚ για τα νέα αυξημένα κόστη εγγραφής αθλητών στους συλλόγους.

Στην ουσία όπως είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος «όποτε και όταν έρθει η ώρα» διότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Ουδείς μπορεί να τον βγάλει από την θέση και ουδείς θα το πράξει. Θα φύγει όταν βιολογικά δεν θα αντέχει. Μόνο έτσι.

Εκείνο που θέλει να αποφύγει είναι εσωτερικές κόντρες ανάμεσα στα δύο πολύ ισχυρά στρατόπεδα στα οποία ο ίδιος έδωσε την ευλογία του.

Διαβάστε ακόμη

Φασούλας αντί Βασιλακόπουλου

Η απάντηση της ΕΟΚ στο δημοσίευμα του Contra.gr

Πρώτο θέμα στη ΝΕΡΙΤ η είδηση για τον Φασούλα (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK