Θα πάει μακριά η βαλίτσα…

Από τις ιεροτελεστίες... βουντού με την σφαγή τράγων, μέχρι το Τείχος των Δακρύων και τη Ναζαρέτ. Το μόνο που παραπέμπει σε ευρωπαϊκό θεσμό είναι η Άλκμααρ. Αυτή η κλήρωση του ΠΑΟΚ θυμίζει ντοκιμαντέρ του National Geographic. Θα πάει μακριά η βαλίτσα απ' όσο φαίνεται. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά…

Θα πάει μακριά η βαλίτσα…

Στο μακρινό Καζακστάν και στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, εκεί όπου γράφονται κυρίως τα σημαντικότερα κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας, θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ. Πιο εύκολη κλήρωση δεν ήταν δυνατή.

Η Άλκμααρ προκρίθηκε ως εκ θαύματος επί του Ατρομήτου, ο οποίος την κατατρόπωσε 2-0 μέσα στην έδρα της και το πανηγύρισε σαν να κατέκτησε το τρόπαιο. Και να φανταστείτε ότι οι Ολλανδοί στα χαρτιά είναι ο ισχυρός του ομίλου. Ιδού η ευκαιρία για πρόκριση επιτέλους επί ολλανδικής ομάδας.

Οι αποδιοπομπαίοι… τράγοι

Η Σαχτέρ από το Καζακστάν έγινε γνωστή για την σφαγή τράγων πριν από την έναρξη των αγώνων, αλλά και από το ότι η Σέλτικ… έφτυσε αίμα και την απέκλεισε στην παράταση στη ρεβάνς της Γλασκώβης. Άρα εκτός από τις μυστηριακές τελετές με τους άτυχους αποδιοπομπαίους… τράγους απέδειξαν ότι ξέρουν και μπάλα οι Καζάκοι. Κι επειδή είναι ο πιο αντιεμπορικός αντίπαλος, είναι τυχερός ο ΠΑΟΚ που την αντιμετωπίζει στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, με το οποίο εκτίει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική τιμωρίας της Τούμπας.

Ο Αστέρας Τρίπολης του Ισραήλ

Η Μακάμπι Χάιφα έχει ως MVP στην έναρξη της σεζόν τον Ράγιος, που σημαίνει ότι είναι ο Αστέρας Τρίπολης του Ισραήλ. Υπολογίσιμη μεν, διαχειρίσιμη δε.

Ο ΠΑΟΚ με τρεις νίκες στη Τούμπα και αποφυγή ήττας εκτός έδρας θα είναι πρώτος στον όμιλο. Γεγονός που θα του εξασφαλίσει δυο σοβαρά προνόμια. Πρώτον, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών στην ταυτόχρονη κλήρωση της φάσης των "32" και των "16". Κάτι που σημαίνει ότι θα κληρωθεί με κάποια εκ των δεύτερων στην βαθμολογία ομάδων των ομίλων του Europa League, ή με κάποια από τις τέσσερις ανίσχυρες ομάδες που θα αποκλειστούν από τους ομίλους του Champions League. Δεύτερον, η πρωτιά στον όμιλο, δίνει την δυνατότητα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα εκτός έδρας και της ρεβάνς στη Τούμπα.

Αποφυγή στραπάτσων τύπου Ντέμπρετσεν

Η πρόκριση στους "32" του Europa League για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια είναι μια βατή υπόθεση, εάν αποφευχθούν στραπάτσα 2003 τύπου Ντέμπρετσεν. Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία σε έναν τέτοιο όμιλο. Σοβαρότητα απαιτείται μόνο και επειδή υπάρχει ο Στέφενς στον πάγκο μπορεί να την επιβάλλει.

Μετά τον Νίνη, όμως, είναι απαραίτητη για διάκριση όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, η απόκτηση ενός στόπερ υψηλού επιπέδου που θα δώσει ασφάλεια στην ευπαθή άμυνα, η οποία δέχτηκε εννιά "τεμάχια" σε έξι επίσημα ματς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK