Ο Λάζαρος δεν έχει να χάσει τίποτα, η ΑΕΚ όμως;

Ο Τσάρλυ θέτει το εξής απλό ερώτημα. Μπορεί η ΑΕΚ να βγει στην αγορά και να βρει παίκτη με την προσφορά του... πρωταθληματικού Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και συμβόλαιο 270 με 320 χιλιάρικα; Δεν χρειάζεται να είσαι... μέντιουμ για να βρεις την απάντηση. Ο Μελισσανίδης έχει την ευκαιρία να αποτρέψει ένα... έγκλημα.

Ο Λάζαρος δεν έχει να χάσει τίποτα, η ΑΕΚ όμως;
lazaros melissanidis

Η ΑΕΚ ζει φέτος μία πολύ όμορφη ιστορία. Μετά από 24 δύσκολα χρόνια, μετά από πολλές περιπέτειες ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Με το απίστευτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου βρίσκεται και στον τελικό του κυπέλλου και θα δώσει μάχη για το νταμπλ, την ίδια χρονιά που κατάφερε να φθάσει στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε όλες αυτές τις επιτυχίες ένας ποδοσφαιριστής έδωσε το στίγμα του. Η σεζόν είναι γεμάτη Λάζαρο. Είναι από τις φορές που δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά λόγια. Η εικόνα των όσων έχει κάνει είναι τόσο δυνατή, που ξεπερνά τις λέξεις. Μένει μόνο κάποιος να δει τα γκολ που έχει πετύχει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, μένει μόνο κάποιος να βλέπει την διαφορά που κάνει όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Σε κάθε απλή επαφή με τη μπάλα, στον τρόπο που την κατεβάζει, που κοντρολάρει, πασάρει, δημιουργεί εκτελεί. Την αυτοπεποίθηση που δημιουργεί η παρουσία του στους συμπαίκτες του, αλλά και την αποτελεσματικότητα του.

ΑΠΛΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα πράγματα είναι απλά και τα νούμερα είναι ακριβώς όπως τα γράφω. Ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε για δύο χρόνια με συμβόλαιο 270 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο και έχει μία οψιόν που του ζητείτε να υπογράψει στις 320 χιλιάδες ευρώ για την επόμενη χρονιά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό ο επαγγελματίας Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, στα 32 του χρόνια, να γνωρίζει πως είναι το τελευταίο καλό συμβόλαιο που θα υπογράψει και να θέλει να εξαργυρώσει αυτήν την εκπληκτική σεζόν. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου δεν υπάρχει συναίσθημα και για αυτό τον λόγο δεν περιμένω η διοίκηση της ΑΕΚ να λειτουργήσει συναισθηματικά.

Αυτό που περιμένω να κάνει όμως είναι να σκεφτεί με την ορθολογική ποδοσφαιρική λογική. Μπορούν να βρουν ποδοσφαιριστή με 320 χιλιάρικα την επόμενη σεζόν που θα δώσει όλα αυτά που προσφέρει ο Χριστοδουλόπουλος; Ο άνθρωπος φέτος έπαιξε σαν ποδοσφαιριστής του 1,5 εκατομμυρίου. Έφερε στην ΑΕΚ με τα μεγάλα γκολ που πέτυχε και τις εκπληκτικές του εμφανίσεις πολλά λεφτά. Δεν γίνεται να μείνει χωρίς να πάρει αυτά που αξίζει. Και αν δεν πάρει τα χρήματα που αξίζει από την ΑΕΚ, είναι σίγουρο πως θα τα βρει αλλού. Ο Χριστοδουλόπουλος δεν θα χάσει.

Με το τέρμα που πέτυχε στην ΑΕΛ, σε μία στιγμή που δεν έβρισκε η ΑΕΚ λύση, απλά θύμισε στον Δημήτρη Μελισσανίδη ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Η αλήθεια είναι πως αυτό το γκολ δεν τον χρειαζόταν ο ίδιος, αλλά η ΑΕΚ. Μόνο που δίνεται μία ακόμα ευκαιρία στην διοίκηση της να σκεφτεί αν υπάρχει λογική να χαθεί αυτός ο παίκτης και αν η ποδοσφαιρική τιμή του είναι στα 320 χιλιάρικα, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος να δυναμώσει με αυτόν τον τρόπο ένας ισχυρός ανταγωνιστής της. Ακόμα και με τα λεφτά που φαντάζομαι πως θα δεχτεί να υπογράψει ο Χριστοδουλόπουλος, δεν κυκλοφορεί παίκτης με τα δικά του τεχνικά προσόντα στην αγορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΛΛΗ... ΑΕΚ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

Αυτή η απίστευτη γκολάρα του Λάζαρου ξεκλείδωσε μία άμυνα από μπετόν που έστησε ο Αντωνίου. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ πήγε σε ένα 3-5-2 που μπλόκαρε σοβαρά την ΑΕΚ. Πιστεύω πως έχασε πολύτιμο χρόνο ο Χιμένεθ. Έμοιαζε σα να μην είχε καταλάβει τι παιχνίδι πήγε να παίξει και καθυστέρησε πολύ να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κατέβηκε για να ταμπουρωθεί και να αμυνθεί με σθένος. Ξεκίνησε με τριάδα στόπερ, δύο φουλ μπακ, τους Κονέ, Σιμόες στον άξονα και στην ουσία είχε μόνο τρεις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές.

Ακόμα και όταν έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο δεν απελευθέρωσε την ομάδα του, αλλά έβγαλε από το γήπεδο τον Μπακασέτα.

Η μοναδική παρέμβαση που έκανε ήταν να πειράξει το αρχικό 3-4-1-2 και να φέρει τον Μπακάκη από αριστερό στόπερ σε δεξί μπακ και να δώσει στον Χουλτ την πλευρά. Η αλήθεια είναι πως αν δεν ερχόταν αυτό το εκπληκτικό τέρμα του Χριστοδουλόπουλου, ο Χιμένεθ θα είχε ευθύνη για τον αποκλεισμό, καθώς άργησε πολύ να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

ΑΕΛ ΑΠΟ... ΑΤΣΑΛΙ

Όταν πρόσθεσε και Μασούντ και Γιακουμάκη, κατάφερε να βάλει την ΑΕΛ μέσα στο τέρμα και να την αναγκάσει να αμυνθεί με ηρωισμό και να φανεί πως είχε μία σύνθεση που αν δεχόταν πίεση θα πήγαινε σε ανταρτοπόλεμο. Άλλωστε ήταν από πολύ νωρίς φανερό πως παίζοντας με τρία βαριά στόπερ και τρία κεντρικά χαφ σε κοντινή απόσταση από το κέντρο άμυνας, η ΑΕΛ δεν μπορούσε να ζητήσει νορμάλ κατοχή.

Η ΑΕΚ χρειαζόταν ποιότητα στη δική της κατοχή και πιο επιθετική λογική στην ενδεκάδα της, ώστε να μπορέσει να ασκήσει πίεση και να πάρει την πρόκριση. Ο Χιμένεθ εμφάνισε ένα σύστημα που δεν ταίριαζε καθόλου στα θέλω του αγώνα και επέτρεψε στην ΑΕΛ να ονειρεύεται και να ατσαλώνεται.

Όταν έριξε στο γήπεδο τα όπλα του την έβαλε μέσα στην περιοχή, αλλά είχαν οπλιστεί οι παίκτες τους Αντωνίου με πίστη και έκοβαν τα πάντα, μέχρι να έρθει η ώρα να οπλίσει ο Λάζαρος και να ντυθεί Ρονάλντο.

Με αυτό το γκολ αναγκάζει τον Μελισσανίδη να το ξανασκεφτεί και να διορθώσει ένα αδικαιολόγητο λάθος που πάει να κάνει. Έχουν δέσει όμορφα ο Λάζαρος με την ΑΕΚ. Είναι αμαρτία να χαλάσει αυτός ο επιτυχημένος και για τους δύο γάμος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK