Ο τελικός στις 9/12 και το δίλημμα με προφανή απάντηση

Ο Τσάρλυ γράφει για τη δεδομένη ανωτερότητα της Μπάγερν και απαντά ξεκάθαρα στο δίλημμα: Champions League ή Europa League.

Ο τελικός στις 9/12 και το δίλημμα με προφανή απάντηση
INTIME SPORTS

Δεν είχε κανένας την απαίτηση από τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του Σίλβα να πάρουν αποτέλεσμα στο Μόναχο. Θα μπορούσαν να παλέψουν περισσότερο για να κρατήσουν μπάλα και να βγάλουν μεγαλύτερη ένταση και καλύψεις στα μαρκαρίσματα, αλλά δεν θα κριθούν γι' αυτό το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει βρεθεί ομάδα τη φετινή χρονιά, που κατάφερε να αντέξει στο Μόναχο. Στο γήπεδο της η Μπάγερν έχει παίξει σε πρωτάθλημα και Champions League 10 παιχνίδια, μετρά ισάριθμες νίκες και τέρματα 42-3. Δηλαδή το 4-0 είναι πάνω κάτω ο μέσος όρος της.

Δεν έχει λόγο να φοβάται στα δύσκολα τον Φορτούνη

Ο Σίλβα πήρε την απόφαση να ξεκινήσει χωρίς τον Φορτούνη στο Μόναχο. Απόφαση που προσωπικά την θεωρώ λανθασμένη, αλλά όχι ότι έκρινε και κάτι. Δεν υπάρχει κανείς να πιστεύει πως αν έπαιζε ο Φορτούνης το τελικό σκορ, δεν θα ήταν 4-0, η είχε στην διάθεση του ο Σίλβα επιλογή που θα άλλαζε τα δεδομένα. Εντελώς θεωρητικά, όμως και για την συνέχεια, δεν υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιείται ο Φορτούνης, όταν ο Ολυμπιακός έχει να αγωνιστεί απέναντι σε αντίπαλο που θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει με παιχνίδι πίσω από την μπάλα.

Άλλωστε δεν έχει τις αδυναμίες στο μαρκάρισμα που αντιμετωπίζουν αρκετοί δημιουργικοί χαφ. Ίσα-ίσα που το παιδί βγάζει ενέργεια, πάει στην μάχη, έχει δυνατά πόδια και τα βάζει όταν διεκδικεί την μπάλα. Κακώς φοβάται ο Σίλβα να του δώσει χρόνο στα άκρα, όταν αποφασίζει να πάει σε συντηρητική μορφή του 4-3-3.

Πέθανε τον Κασάμι ο Κόστα για 33 λεπτά

Επαναλαμβάνω πως δεν θα άλλαζε τίποτα ακόμα και να έπαιζε ο Φορτούνης, η διαφορά είναι μεγάλη και αυτήν την εποχή η Μπάγερν τρομάζει. Ο Πεπ έκανε κάτι που δεν υπολόγιζε ο Σίλβα και μέχρι να βγει ο Ρόμπεν από το παιχνίδι, ταλαιπώρησε πολύ τον Ολυμπιακό.

Στο 4-1-4-1 που χρησιμοποίησε ο τεχνικός της Μπαγερν, ο Κόστα δεν ξεκίνησε στα αριστερά, αλλά ανάμεσα στους Κομάν και Μίλερ. Ο φουκαράς ο Ομάρ είχε για 35 λεπτά να αντιμετωπίζει τους Κομάν, Κόστα, αλλά την μεγαλύτερη πλάκα την έπαθε ο Κασάμι. Που δεχόταν απ' ευθείας το πρέσινγκ από τον Κόστα. Τα πόδια του Ελβετού ήταν πολύ βαριά για να αντέξουν την πίεση και την ταχύτητα που έβγαζε με την μπάλα ο Βραζιλιάνος εξτρέμ.

Ήταν σωτήρια και για τον ίδιον, αλλά και για τον Ολυμπιακό η αποχώρηση του Ρόμπεν στο 33ο λεπτό.

Ο Κόστα πήγε στα δεξιά, ο Κομάν στα αριστερά, η Μπάγερν κατέβασε ταχύτητα και ο αγώνας έγινε πιο διαχειρίσιμος. Ήταν φανερή η πρόθεση, των παικτών του Σίλβα να μην ρισκάρουν, ούτε καν για να πάνε σε πιο επιθετικό μαρκάρισμα, φοβόντουσαν να προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση ήταν ικανή να ανοίξει τις γραμμές τους και μέτραγαν τον χρόνο ανάποδα. Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει, η Μπάγερν βρίσκεται σε άλλη πίστα, παίζει σε διαφορετικές ταχύτητες και έχει την ικανότητα, οποιονδήποτε χώρο της προσφέρεις, να τον αξιοποιήσει και να σου βγάλει καθαρή ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα που του δόθηκε και έχω την εντύπωση πως καλά έκανε.

Champions League ή Europa

Έχει μπροστά του έναν τελικό. Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκης με την Άρσεναλ έχει την δυνατότητα να πετύχει κάτι σπουδαίο. Να περάσει στους "16" του Champions League αφήνοντας εκτός διοργάνωσης την Άρσεναλ. Θα διαβάσουμε πολλές απόψεις και θα επανέλθει η κλασική συζήτηση, για το αν θα είναι προτιμότερο ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στο Europa.

Σαν σύλλογος όμως μεγαλώνεις, μόνο αν κοιτάς ψηλά. Και ο Ολυμπιακός, είναι υποχρεωμένος να θέλει να βρίσκεται στην διοργάνωση με τα κορυφαία κλαμπ. Εκεί που υπάρχει η χλιδή, το χρήμα και η δόξα.

Είναι και θέμα νοοτροπίας που βάζεις μέσα στην ομάδα σου. Για να πετύχεις σαν σύλλογος μεγάλους στόχους, πρέπει να στοχεύεις ψηλά, πρέπει να γαλουχήσεις τους ποδοσφαιριστές σου με την νοοτροπία ότι πρέπει να προσπαθούν πάντα για να βρίσκονται μαζί με τους κορυφαίους.

Σίγουρα το Europa δίνει στον Ολυμπιακό πιο ρεαλιστικές ελπίδες για να φθάσει πιο μακριά στην διοργάνωση. Έτσι κι αλλιώς όμως, από μόνη της η πρόκριση επί της Άρσεναλ θα αποτελεί μια τεράστια Ευρωπαϊκή επιτυχία, που θα γραφτεί στα βιβλία του συλλόγου και θα ασχοληθεί μαζί της όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, για μεγάλο διάστημα. Θα παίζει η Άρσεναλ αγώνα για την Πρέμιερ, θα δίνει μάχη για την κατάκτηση του τίτλου και ο Ολυμπιακός θα είναι η ομάδα που την απέκλεισε από το Champions League.

Αν δεν τα καταφέρεις, κάνεις τις δεύτερες σκέψεις. Με νηφαλιότητα τότε, κοιτάς τι έχεις στα χέρια σου, τι κέρδισες, τι έχασες και προχωράς.

Στις 9 Δεκέμβρη ο τελικός

Είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός έχει κάτι στα χέρια του. Έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα, έχει διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή του παρουσία στη νοκ άουτ φάση και χωρίς πίεση θα παλέψει να αποκλείσει την Άρσεναλ στις 9 Δεκεμβρίου. Σε έναν αγώνα που θα είναι τελικός. Μία μάχη χωρίς αύριο. Και αυτές οι μάχες είναι που μένουν, όταν δίνεις έναν αγώνα απέναντι σε ένα μεγαθήριο και γνωρίζεις πως αν τα καταφέρεις, όταν ο διαιτητής σφυρίξει την λήξη εσύ θα πανηγυρίζεις και ο αντίπαλος, θα είναι πεσμένος και αναγκασμένος να αποχωρίσει από την διοργάνωση. Στης 9 Δεκέμβρη τα σπουδαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Δεν παιζόταν η Μπάγερν δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός

Διονύσης Βερβελές: Μια μεγάλη εμπειρία… και προχωράμε!

Μπάγερν - Ολυμπιακός 4-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK