Έβγαλε γλώσσα. Πάλι

Τι γίνεται όταν συγκρούονται οι δύο πιο έντονες προσωπικότητες , εντός κι εκτός παρκέ; Ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια έως τώρα στην Ευρωλίγκα. Στην κόντρα των μεγάλων μπασκετικών "εγώ" το αποτέλεσμα δεν άλλαξε από την τελευταία του φορά που συναντήθηκαν. Ο Σπανούλης νίκησε τον Ομπράντοβιτς κι έχουμε να… λέμε.

Έβγαλε γλώσσα. Πάλι
INTIME SPORTS

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ ένας παίκτης, με την οργιαστική στατιστική του αρχηγού του Ολυμπιακού(πρώτος σκόρερ, πασέρ, ριμπάουντερ) δεν νικά μόνος και ποτέ ένας προπονητής(ο κορυφαίος της Ευρώπης) δεν χάνει μόνος.

Ήταν σαφές πάντως σε αυτή την πρεμιέρα των πρωταθλητών Ευρώπης ότι έγιναν πολλά από πολλούς, όμως στο τέλος ο Σπανούλης πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στην νίκη. Στο ήταν η επιλογή του Ζοτς στο μαρκάρισμα του Έλληνα γκαρντ η οποία φάνηκε από την αρχή ότι δεν λειτουργεί.Το παιχνίδι θύμισε πολύ τον 5ο τελικό του 2012 με την περίφημη...βγαλμένη γλώσσα του Σπανούλη. Επέμεινε ο ένας επέμεινε και ο άλλος, μικρό προβάδισμα στον Λαρισαίο αλλά…

Αλλά πριν αρχίσουν οι φανατικοί του ενός και του άλλου, εδώ υπάρχει μία από τις λίγες πραγματικά ενδιαφέρουσες κόντρες που λειτουργούν ως αλατοπίπερο για τα παιχνίδια. Δεν κάνει κακό στο μπάσκετ δύο άνθρωποι τόσο ικανοί, τόσο επιτυχημένοι, να βρίσκονται σε κόντρα. Υπάρχει ίντριγκα, υπάρχει ένταση και μεγάλες βραδιές. Κοινώς…ωραία πράγματα.

Κλειδί το κοντό σχήμα

Και ήταν όλα πολύ ωραία την Παρασκευή διότι αν το πρώτο σκληρό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, τελειώνει με 95-82, επιβεβαιώνεται ότι το μπάσκετ του είναι αποτελεσματικό, αντέχει στους πρώτους κραδασμούς.

Ο Μπαρτζώκας πίστεψε στο δικό του κοντό σχήμα και δικαιώθηκε απέναντι στην ομάδα η οποία πέρυσι προσπάθησε με ζέση να τον αποκτήσει. Άλλωστε δεν ήταν ζητούμενο για τον Έλληνα τεχνικό τι θα κάνει ο ίδιος, αλλά η ομάδα του η οποία με την ταχύτητά της καλύπτει τις αδυναμίες της και σίγουρα έχει πολύ δρόμο μπροστά.

Ερωτηματικό οι ψηλοί

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το τέλειο παιχνίδι του Σπανούλη, του Περπέρογλου κι ένα σπουδαίο οκτάλεπτο από τον Λοτζέσκι. Το ερώτημα παραμένει για τους ψηλούς και πόσο θα μπορέσουν να βοηθήσουν όταν οι αντίπαλοι θα βρίσκουν τρόπο να κλείνουν τον ηγέτη της ομάδας, όπως για παράδειγμα κάνει με μεγάλη επιτυχία ο Παναθηναϊκός.

Ουσιαστικά τα μοναδικά σημεία που κόλλησε η ομάδα του Πειραιά ήταν στην κλειστή άμυνα που επέλεξε για λίγο η Φενέρ κι εκεί θα δούμε αρκετές ομάδες να ρισκάρουν περισσότερο.

Αυτό που μετράει για τους ερυθρολεύκους είναι το εκπληκτικό μπάσκετ που έπαιξαν, ο τρόπος που κάλυψαν την απουσία του Λο(και τα λεπτά που θα έδινε ο Πετγουέι), το γεγονός ότι πραγματοποίησαν σοβαρό ξεκίνημα παίρνοντας και μεγάλη διαφορά απέναντι σε έναν ανταγωνιστή.

Η νέα πρόταση του Ομπράντοβιτς

Όσο για τον Ζοτς; Επέστρεψε όπως έφυγε, με ήττα στο ΣΕΦ, αλλά δεν μειώνει φυσικά σε τίποτα το μέγεθός του και την παράδοσή του. Αντίθετα, αυτή η Φενέρ που προσπαθεί να δημιουργήσει με τα ψηλά κορμιά στην περιφέρεια, τους παίκτες με πλουραλισμό στο παιχνίδι τους, χωρίς καθαρόαιμο ψηλό ή πλέι μέικερ, δείχνει ότι η ξεκούραση του έκανε καλό. Είναι μετά από καιρό μία εξαιρετική μπασκετική ιδέα άσχετα αν λειτουργήσει ή όχι, αν πάρει τίτλους ή αποτύχει. Παράλληλα δίνει χρόνο και σε νεαρούς-άπειρους παίκτες κάτι που απέφευγε στην Ελλάδα. Είναι ευχάριστο να τον βλέπεις να προπονεί και πάλι χωρίς να έχει 10-12 σταρ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο κόσμος του Ολυμπιακού ανεβάζει και αυτός στροφές στα δύσκολα. Είναι σημαντικό τόσο ότι γέμισαν το ΣΕΦ όσο και ότι μόλις η Φενέρ γύρισε τον αγώνα, δεν υπήρξε καμία κακή αντίδραση αλλά έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση. Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι η παρουσία του Ομπράμτοβιτς συγκέντρωσε τόσο κόσμο ή είναι μία έμπρακτη απόδειξη στήριξης των πρωταθλητών Ευρώπης στα δύσκολα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK