Ο Ρούνεϊ θα πρέπει να δείξει πως αξίζει το νέο του συμβόλαιο

Το Contra.gr, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr, σχολιάζει την ανανέωση της συνεργασίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Γουέιν Ρούνεϊ.

Ο Ρούνεϊ θα πρέπει να δείξει πως αξίζει το νέο του συμβόλαιο
rooney.jpg

Ο Βρετανός επιθετικός έβαλε την υπογραφή του σε ένα τετραετές συμβόλαιο πέρα από κάθε φαντασία. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ το ύψος των εβδομαδιαίων αποδοχών του 28χρονου θα είναι περίπου 300.000 λίρες. Το ποσό είναι υπέρογκο και οι απορίες είναι δικαιολογημένες. Αξίζει τα λεφτά του ο Ρούνεϊ;

Φεύγω-μένω

Δυο φορές μέχρι τώρα ο 28χρονος επιθετικός έχει παρουσιάσει τάσεις φυγής από το Όλντ Τράφορντ. Η πρώτη ήταν το 2010 επί Φέργκιουσον, όταν ο ίδιος ο Σκωτσέζος τεχνικός δήλωνε πως ο ποδοσφαιριστής του θέλει να αποχωρήσει. Μετά από προσωπικές διαβουλεύσεις, ο Ρούνεϊ παρέμεινε και μάλιστα δήλωνε πως "αν έφευγα θα έκανα το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα μου". Μία ακόμα ξεκάθαρη "παράσταση" διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού από τον Σερ Άλεξ.

Η δεύτερη φορά που εμφανίστηκαν τάσεις φυγής ήταν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ήρθε ένας ακόμα κεραυνός εν αιθρία για τους φίλους της Γιουνάιτεντ. Βέβαια, η άφιξη του Μόγιες άλλαξε τα δεδομένα. Η προσέγγιση στον ποδοσφαιριστή και οι δηλώσεις του πως ο Ρούνεϊ πρέπει να παραμείνει στο "Oλντ Τράφορντ", καθώς είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, κατάφεραν και έπεισαν τον 28χρονο.

Η σπουδαιότητα του Βρετανού επιθετικού στις τακτικές επιλογές του Μόγες είναι ξεκάθαρη. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Ρόμπιν Φαν Πέρσι και της υπόλοιπης ομάδας. Αγωνίζεται (πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις) στην θέση του δεκαριού αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό της Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, οι αριθμοί του φέτος είναι εξαιρετικοί αν αναλογιστούμε την τραγική πορεία των "κόκκινων διαβόλων". Εννέα γκολ και ισάριθμες ασίστ σε μία ομάδα που αποδίδει πολύ χαμηλότερα από αυτό που μας έχει συνηθίσει.

Η "προστασία" του Μόγες

Υπάρχει φυσικά και ο αντίλογος. Στην θέση του "δεκαριού" ακριβώς πίσω από τον σέντερ φορ μπορούν αν αγωνιστούν οι Μάτα, Γιανουζάι, Καγκάβα και Φαν Πέρσι. Όμως ο Ρούνεϊ έχει καπαρώσει στην ουσία αυτήν την θέση περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιλογές του προπονητή του. Πολλοί θεωρούσαν πως ο βασικός λόγος που ο νέος αρχηγός της Γιουνάιτεντ ήθελε να αποχωρήσει από το "Ολντ Τράφορντ" στο πρόσφατο παρελθόν ήταν η ενδεχόμενη μεταφορά του στην μεσαία γραμμή.

Ο Μόγες όμως δεν τον αφήνει παραπονεμένο. Θέλει να τον κρατήσει ευτυχισμένο ακόμα και αν εξαναγκάζεται να τον τοποθετεί εκεί που ο ίδιος ο Ρούνεϊ θέλει. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι και η πλέον υγιής, όμως καταδεικνύει την ανάγκη του τεχνικού της Γιουνάιτεντ για ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης και όχι μετρίου επιπέδου.

Βέβαια, το μεγαλύτερο κομμάτι των οπαδών των Κόκκινων Διαβόλων, αναγνωρίζει τι έχει προσφέρει ο Ρούνεϊ στην ομάδα αλλά και τι μπορεί να προσφέρει στο μέλλον. Η εργατικότητα του εντός γηπέδου, η μακροχρόνια παρουσία του στον σύλλογο αλλά κυρίως η δυνατότητα του να κάνει μία ενέργεια που θα αλλάξει την ροή ενός αγώνα έχουν κάνει τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να τον λατρέψουν.

Για τον ίδιο τον Ρούνεϊ τώρα, μπορούμε να πούμε πως οδεύει με ασφάλεια προς το πάνθεον των θρυλικών προσωπικοτήτων της Γιουνάιτεντ. Έχει άλλωστε την ευκαιρία να ξεπεράσει το άπιαστο ρεκόρ του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην πρώτη θέση των πίνακα των σκόρερ σε ολόκληρη την ιστορία της Γιουνάιτεντ.

Αυτό που είναι σίγουρο πέρα από την ταραχώδη σχέση του με τον σύλλογο, είναι πως το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που υπέγραψε τον κάνει σημαντικό κομμάτι στην ιστορία των "κόκκινων διαβόλων". Απομένει να δούμε αν αξίζει τόσο υψηλό βδομαδιάτικο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK