Η Νταρουσάφακα που σπάει τα κοντέρ!

To Contra.gr γράφει για τη Νταρουσάφακα που τινάζει τη μπάνκα στον αέρα και θέλει να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη Ευρωλίγκα. Τα τρελά λεφτά, ο ιδιοκτήτης, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος επιχειρήσεων στην Τουρκία.

Η Νταρουσάφακα που σπάει τα κοντέρ!

Ένας ακόμα ζάμπλουτος σύλλογος στα παρκέ της Ευρωλίγκα. Μετά την αναγνωριστική φετινή σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση (στην οποία, πάντως, μπήκε με μπάτζετ... πάνω από 15εκ), η τούρκικη Νταρουσάφακα μπαίνει για τα καλά στην μπασκετική μας ζωή (μην ξεχνάμε ότι πήρε wild kard για την επόμενη Ευρωλίγκα και μην ξεχνάμε ότι πήρε τον Μπλατ. Κάτι που θα κάνει να τη μάθει όλος ο μπασκετικός κόσμος).

ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Μπορεί να ξέρουμε τον μανατζέρ της, τον γνωστό μας Ιμπραήμ Κουτλουάι, αλλά αυτός που έφερε την αναγέννηση σε μια ομάδα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν είναι άλλος από τον Φερίτ Σαχένκ, κληρονόμο της Dogus Holding (εξού και το όνομα του χορηγού της ομάδας).

Dogus Holding: ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος επιχειρήσεων στην Τουρκία, με χαρτοφυλάκιο 25 εταιριών που αφορούν τα πάντα,όπως μέτοχος της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας (Garanti Bank), αντιπρόσωποi των Porsche, Audi και Volkswagen και με δεκάδες καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων και ρούχων, κατασκευαστικές εταιρίες και ενασχόληση με τον τουρισμό, αλλά και τα ΜΜΕ με την Dogus Media Group. Σας ζαλίσαμε;

ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ!

Ο Φερίτ Σαχένκ που το 2006 επελέγη για να γίνει ο πρόεδρος επιτροπής που είχε ως στόχο την εξέλιξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, παντρεύτηκε Αμερικανίδα και εδώ και μερικά χρόνια μπήκε στον αθλητισμό με την ομάδα της Νταρουσάφακα σαν προσωπικό στοίχημα, καθώς είναι οπαδός της Φενέρ της οποίας παλαιότερα ήταν και μέλος (και βρέθηκε σαν φίλος της και στο Final-4 του Βερολίνου). Αλλωστε η Νταρουσάφακα πήρε πολλούς παίκτες από την Φενέρ με τη οποία έχει εξαιρετικές σχέσεις.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ... ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα σχέδια του Φερίτ Σαχένκ είναι μεγάλα. Η ομάδα εκτοξεύει το μπάτζετ για την νέα σεζόν στα 30εκ και έτσι με σχεδόν 2εκ το χρόνο έκλεισε τον Ντέιβιντ Μπλατ για τον πάγκο της φερνοντάς τον ουσιαστικά από το Κλίβελαντ. Με τέτοιο μπάτζετ θα έχει στόχο να έχει μια μεγάλη πορεία στην Ευρωλίγκα και φυσικά με τόσα λεφτά όλα τα μεγάλα ονόματα την απασχολούν.

Ολες τις αποφάσεις όμως θα τις πάρει αποκλειστικά ο Μπλατ και το βέβαιο έιναι ότι οι eλληνικές ομάδες βρήκαν και άλλο μεγάλο αντίπαλο στα πόδια τους ειδικά από την στιγμή που πήρε και μεγάλο κόουτς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μπλατ υπέγραψε: Βασιλιάς στην Νταρουσάφακα

News 24/7

24MEDIA NETWORK