Η Νταρουσάφακα τινάζει τη μπάνκα: Ο Ντιλέινι, ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου

Το διαφαινόμενο "ναυάγιο" με τον Ντιλέινι, που φαίνεται να καταλήγει στη Μπαρτσελόνα, οδηγεί τη Νταρουσάφακα στην περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη, για τον οποίο ετοιμάζει σούπερ πρόταση.

Η Νταρουσάφακα τινάζει τη μπάνκα: Ο Ντιλέινι, ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου

Τα έχουμε ξαναγράψει. Η Νταρουσάφακα είναι η... νέα "πλούσια" του μπάσκετ που διαθέτει πολλά εκατομμύρια για ξόδεμα και θέλει να τινάξει τη μπάνκα για να πρωταγωνιστήσει σε Τουρκία και Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν.

Δεν είναι μονάχα η πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ στην τεχνική ηγεσία με αστρονομικό ποσό, αλλά και οι μεταγραφικές υπερβάσεις που θέλει να κάνει ενόψει της νέας χρονιάς για να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και συνάμα ανταγωνιστική.

ΧΑΝΕΙ ΝΤΙΛΕΙΝΙ, ΘΕΛΕΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Σε πρώτο πλάνο της τουρκικής ομάδας, βρίσκεται ο Μάλκολμ Ντιλέινι, για τον οποίο έχουμε γράψει πως τον θέλει και η Μπαρτσελόνα, ενώ του έχει κάνει πρόταση και ο Παναθηναϊκός (2.2 εκ. ευρώ). Ωστόσο, αυτή τη μάχη φαίνεται πως τη χάνει, αφού ο 27χρονος γκαρντ, που έμεινε ελεύθερος από την Κουμπάν του Μπαρτζώκα, φαίνεται πως προτιμά την Μπαρτσελόνα (εκτός αν προκύψει κάτι σημαντικό από το ΝΒΑ).

Από τη στιγμή που ο Ντιλέινι απομακρύνεται, το ενδιαφέρον της Νταρουσάφακα επικεντρώνεται στον Βασίλη Σπανούλη, με στόχο να κάνει το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού.

ΤΟΣΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ

Τουρκικά Μέσα αποκαλύπτουν πως είναι διατεθειμένη να δώσει 2.5 εκατομμύρια το χρόνο για διετές συμβόλαιο στον Έλληνα παίκτη, ο οποίος την προσεχή Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τους Αγγελόπουλους για το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Όπως έχουμε γράψει, ο Σπανούλης θέλει να παραμείνει στο λιμάνι και να κλείσει την καριέρα του εκεί, ωστόσο πηγαίνει στο ραντεβού με συγκεκριμένα "θέλω" και περιμένει να ακούσει τι έχουν να του προτείνουν οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού.

Η Νταρουσάφακα ελπίζει ότι δεν θα επέλθει συμφωνία και ο "Kill Bill" θα βγει ελεύθερος στην αγορά για να κάνει την κίνησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, όντως υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον των Τούρκων για τον V-Span και ετοιμάζονται να κάνουν την πρώτη τους πρόταση που δεν θα ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια (το χρόνο) για διετές συμβόλαιο. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει πως δεν θα ανεβάσουν κι άλλο την προσφορά τους, αν χρειαστεί.

Όλα αυτά, μόνο αν ο Σπανούλης δεν τα βρει με τους πρωταθλητές Ελλάδας, στους οποίους θέλει να παραμείνει και να ολοκληρώσει την πλούσια καριέρα του. Είναι μάλιστα διατεθειμένος να... βάλει νερό στο κρασί του δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Για να καταλάβετε τη δύναμη της Νταρουσάφακα στο οικονομικό κομμάτι, εκτός των Ντιλέινι και Σπανούλη που βρίσκονταν στη σχετική μεταγραφική της λίστα, ο Μπλατ θέλει κι άλλους παίκτες που είναι στην ελίτ, όπως τον Στράτο Περπέρογλου, αλλά και τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Για τον Λιθουανό φόργουορντ, που μένει ελεύθερος από τη Μάλαγα, έχει εκφραστει επίσημο ενδιαφέρον από τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ ο ίδιος κοιτάζει παράλληλα και το ΝΒΑ, αφού φέρεται να τον παρακολουθούν οι Σέλτικς.

Όπως και να 'χει, η Νταρουσάφακα μπαίνει δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, αφού έχει το χρήμα για να προκαλέσει... μπελάδες σε πολλές ομάδες με τις προτάσεις που ετοιμάζεται να κάνει. Κι αν αναρωτιέστε για την οικονομική κατάσταση της τουρκικής ομάδας, σας θυμίζουμε τα παρακάτω...

AΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Μπορεί να ξέρουμε τον μανατζέρ της, τον γνωστό μας Ιμπραήμ Κουτλουάι, αλλά αυτός που έφερε την αναγέννηση σε μια ομάδα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν είναι άλλος από τον Φερίτ Σαχένκ, κληρονόμο της Dogus Holding (εξού και το όνομα του χορηγού της ομάδας).

Dogus Holding: ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος επιχειρήσεων στην Τουρκία, με χαρτοφυλάκιο 25 εταιριών που αφορούν τα πάντα,όπως μέτοχος της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας (Garanti Bank), αντιπρόσωποi των Porsche, Audi και Volkswagen και με δεκάδες καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων και ρούχων, κατασκευαστικές εταιρίες και ενασχόληση με τον τουρισμό, αλλά και τα ΜΜΕ με την Dogus Media Group. Σας ζαλίσαμε;

ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ!

Ο Φερίτ Σαχένκ που το 2006 επελέγη για να γίνει ο πρόεδρος επιτροπής που είχε ως στόχο την εξέλιξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, παντρεύτηκε Αμερικανίδα και εδώ και μερικά χρόνια μπήκε στον αθλητισμό με την ομάδα της Νταρουσάφακα σαν προσωπικό στοίχημα, καθώς είναι οπαδός της Φενέρ της οποίας παλαιότερα ήταν και μέλος (και βρέθηκε σαν φίλος της και στο Final-4 του Βερολίνου). Αλλωστε η Νταρουσάφακα πήρε πολλούς παίκτες από την Φενέρ με τη οποία έχει εξαιρετικές σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Ντιλέινι, ο ΠΑΟ και η Μπαρτσελόνα
Αυτά θα ζητήσει ο Σπανούλης από τους Αγγελόπουλους

News 24/7

24MEDIA NETWORK