Απάντησε αποχωρώντας ο Τριανταφύλλου στον Κοντονή

Η ενέργεια του Σταύρου Κοντονή να κατηγορήσει συλλήβδην το σύνολο του αθλητικού Τύπου στην εκδήλωση για τη νέα αθλητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΠΣΑΤ Σωτήρη Τριανταφύλλου.

Απάντησε αποχωρώντας ο Τριανταφύλλου στον Κοντονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο επικεφαλής του συνδέσμου, εμφανώς ενοχλημένος, ανέβηκε στο βήμα μετά την ομιλία του Υφυπουργού και αφού του τόνισε ότι θα πρέπει να ντρέπεται για όσα είπε, τον κάλεσε να δώσει ονόματα και διευθύνσεις για να δικαιολογήσει τις καταγγελίες του.

Κατόπιν αυτών ο Σωτήρης Τριανταφύλλου αποχώρησε από την εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η ομιλία του Υφυπουργού

Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Πάντοτέ εκφράζουμε τη χαρά μας σε παρόμοιες συναντήσεις, και θέλω να σας πω ότι η χαρά μου είναι απολύτως ειλικρινής διότι συνδυάζεται με ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο ξεκίνημα εμπεριέχει πάντα τις ελπίδες. Μιλώντας για τον αθλητικό Τύπο, θα ήθελα να πω δυστυχώς πως ακολουθεί όλες τις παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού και για να είμαι πιο συγκεκριμένος θα έλεγα ακολουθεί τις παθογένειες του ποδοσφαίρου και αυτό ίσως είναι το πρώτο και σοβαρό πρόβλημα ότι έχουμε έναν αθλητικό Τύπο ποδοσφαιροκεντρικό.

Το δεύτερο είναι ότι αυτός ο αθλητικός Τύπος στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό οπαδικός. Και αυτό συνιστά ένα σοβαρό πρόβλημα διότι μέσω του οπαδικού Τύπου συσκοτίζεται σε μεγάλο βαθμό η πραγματικότητα το αθλητικό γεγονός και υποβαθμίζονται όλες οι χαρές και τα ιδανικά του αθλητισμού. Τρίτο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ο ποδοσφαιροκεντρικός και οπαδικός Τύπος σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι κατευθυνόμενος από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδυάζονται με τις ομάδες και μάλιστα με τις μεγάλες ομάδες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι καθημερινά βλέπουμε παραπλανητικά δημοσιεύματα και θα έλεγα ότι πάρα πολλά από αυτά είναι δημοσιεύματα που στηρίζονται σε ένα απόλυτο ψεύδος και ο «συντάκτης» έχει συναίσθηση του ψεύδους και αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Δεν θέλω να μηδενίσω και δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν και αντιπαραδείγματα. Υπάρχουν αρκετοί αθλητικοί συντάκτες και ρεπόρτερ που προσπαθούν καθημερινά να διαφωτίσουν την κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο.

Εμένα προσωπικά και ρεπορτάζ που έχουν γίνει αλλά και αρθρογραφία μου έχει ανοίξει ένα παράθυρο για το τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα από αυτό που έχουμε σχεδιάσει και θέλω να πω ότι όλους αυτούς ειλικρινά, που δεν είναι λίγοι αλλά δεν είναι και περισσότεροι, τους ευχαριστώ για την τεράστια προσφορά σε ένα απολύτως αρνητικό πεδίο που είναι ο αθλητικός Τύπος στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνω δεν θέλω να μηδενίσω αυτή την προσπάθεια, αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή στον αθλητικό Τύπο. Και το πρώτο που θέλω να τονίσω είναι αυτό που κάνει αλγεινή εντύπωση ότι αθλητικοί συντάκτες δέχονται επιθέσεις από άλλους αθλητικούς συντάκτες και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις και που έχουν δεχτεί βιαιοπραγίες, ακριβώς επειδή εξέφρασαν τη γνώμη τους, η οποία γνώμη δεν είναι αρεστή σε ορισμένους.

Οπαδοί προτρέπονται σε ακρότητες και βαρβαρότητες μέσα από συγκεκριμένη αρθρογραφία και παραπλανητικά ρεπορτάζ δικαιολογούνται τέτοιες καταστάσεις και δικαιολογούνται και ακρότητες οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς. Αυτά τα βιώνουμε επί μονίμου βάσεως. Εκείνο που με εξοργίζει είναι ότι σε αυτόν Τον Τύπο με αυτά τα χαρακτηριστικά που σας ανέφερα, πάντοντε φταίνε οι άλλοι, ο διαιτητής, πολλές φορές εγώ, η κυβέρνηση, η άλλη ομάδα.

Δε λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Αλλά να μετατίθενται συνεχώς στους άλλους χωρίς να βλέπουμε τι γίνεται στο σπίτι μας στην κάθε ομάδα, ξεπερνάει κάθε όριο. Δυστυχώς εκδίδονται ανακοινώσεις εμπρηστικότητατες την τελευταία περίοδο και κάνω έκκληση σε όλες τις ομάδες και τις διοικήσεις τους να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Προχθές, οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι επέστρεφαν από διεθνή αγώνα της ομάδας του Ολυμπιακού δέχτηκαν βάρβαρη επίθεση στην εθνική οδό. Θέλω να στηλιτεύσω αυτό το περιστατικό. Είναι απαράδεκτο στο χώρο του αθλητισμού να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και μάλιστα σε ανυποψίαστους ανθρώπους οι οποίοι ταξιδεύουν από ένα ταξίδι που είχαν πάει να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή αυτών των ανθρώπων και από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό.

Θέλω να πω σε όλους, να αντιληφθούν το τεράστιο ρόλο που παίζουν σε μια μερίδα οργανωμένων φιλάθλων τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως τα ηλεκτρονικά. Θα έλεγα επίσης ότι δυστυχώς σε αυτό το κατήφορο της οπαδικής δημοσιογραφίας που θέλει να δικαιολογεί πάντοτε τα πάντα προς όφελος της ομάδας που υποστηρίζει, ενδίδουν και πάρα πολλοί άλλοι. Θα είναι λοιπό καλό, εδώ να βάλουμε ένα… φρένο διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Και αν δεν μπει ένα φρένο από τους ίδιους η Πολιτεία θα πάρει μέτρα. Όσες δε φορές έχουμε πει ότι θα πάρουμε μέτρα, τα μέτρα τα πήραμε. Ας λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους όσοι εμπλέκονται με αυτό το χώρο, την προειδοποίηση που για τελευταία φορά κάνουμε σήμερα. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές καταστάσεων. Θα επέμβουμε και θα επέμβουμε με δραστικό τρόπο.

Κυρίες και κύριοι δεν είναι μόνο η ταύτιση δημοσιογραφικών οργάνων με ομάδες και συλλόγους. Δυστυχώς την περίοδο τουλάχιστον που έχω την ευθύνη για το αθλητισμό παρατηρούμε και ταύτιση δημοσιογράφων με συμφέροντα. Μου λύθηκε όμως η απορία. Διαπίστωσα προσφάτως ότι δημοσιογράφοι που βάλουν κατά κύριο λόγο κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής του υπουργείου, συνδυάζουν αυτή την κριτική με θέσεις που κατέχουν σε ομοσπονδίες. Συνδυάζεται αυτή η κριτική με θέσεις που κατέχουν τα παιδιά τους ή συγγενείς τους σε ομοσπονδίες και θέλω να πω ότι αυτά θα αποκαλυφθούν και θα μάθουν οι πάντες τι ρόλο παίζει έκαστος και γιατί γράφει και γιατί αρθρογραφεί κατά τον τρόπο που αρθρογραφεί.

Τελειώνοντας θέλω να σας πω το εξής. Καλύτερα να έχουμε ακόμη και αυτή τη δημοσιογραφία στον αθλητικό χώρο που σας περιέγραψα παρά να έχουμε λογοκρισία και απαγορεύσεις. Και εδώ ειλικρινά σας λέω ότι ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας σήμερα για όλους διότι εάν πετύχετε κύριε πρόεδρε και αναφέρομαι και στους εκλεκτούς συνεργάτες σας και τους δημοσιογράφους που θα απασχοληθούν, αν πετύχετε να γίνει η ιστοσελίδα που ξεκινάει σήμερα, σημείο αναφοράς για το φίλαθλο κόσμο σιγά σιγά, βήμα βήμα μπορεί να έχουμε και μια συνολική αλλαγή στον τρόπο που γράφουν και δημοσιογραφούν ορισμένοι. Επομένως είναι διπλή η ελπίδα η σημερινή, πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τη δημοσιογραφία, είμαστε σίγουροι ότι η προσπάθεια που σήμερα ξεκινάει θα είναι απαρχή γι α αυτό το καλύτερο αύριο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK