"Μάχη" αιωνίων για τον MVP Μπουρούση: Όλο το παρασκήνιο

Το Contra.gr γράφει για το "καυτό" καλοκαίρι του Γιάννη Μπουρούση και τι σκέφτεται για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

"Μάχη" αιωνίων για τον MVP Μπουρούση: Όλο το παρασκήνιο

Ο Γιάννης Μπουρούσης φρόντισε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο "καυτό" καλοκαίρι που περιμένουμε, ή μάλλον φρόντισε να προσθέσει νέα επεισόδια σχετικά με το μέλλον του.

Ο ίδιος, μετά το τέλος του μικρού τελικού με τη Κουμπάν του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, πώς είναι ευχαριστημένος στη Μπασκόνια, αλλά το βασικό ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει είναι το μετά. Μετά τους Βάσκους τι; Κι εδώ είναι το ζουμί όλης της υπόθεσης.

Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον θέλει στον Παναθηναϊκό και αυτό μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έχει πολύ καλή σχέση με τον Έλληνα σέντερ και δεν ήταν μόνο η αγκαλιά μετά το τέλος του τρίτου αγώνα με τη Μπασκόνια στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά και το γεγονός πως ήταν από τους λίγους παράγοντες που παραβρέθηκε στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη.

Αυτό εδώ ακριβώς το σημείο είναι που δεν αποκλείεται να φέρει τον Μπουρούση στην Ελλάδα. Μετά το θάνατο του Ψωμιάδη, η σύζυγός του δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση, κάτι απόλυτα λογικό. Ο παίκτης αρχίζει και βλέπει, πλέον, θετικά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα για να είναι κοντά στην οικογένειά του, αρκεί βέβαια να έρθει σε ομάδα που θα πρωταγωνιστεί, θα τον διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο και θα έχει βλέψεις για να χτυπήσει του χρόνου την Ευρωλίγκα.

Οκ, δύο είναι αυτές -τούτη τη στιγμή- στην Ελλάδα: ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Για το τριφύλλι τα είπαμε, για τον Ολυμπιακό είναι σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα, αν και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες όχι μόνο έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις Μπουρούση-Αγγελόπουλων, αλλά οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού του μίλησαν μετά τον θάνατο του Μάκη Ψωμιάδη.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Το θέμα είναι, βέβαια, ποιος έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα οικονομικά "θέλω" του Έλληνα σέντερ. Μετά την εξαιρετική χρονιά στη Μπασκόνια, το κασέ του έχει εκτοξευθεί (πάνω από 1 εκατομμύριο!) και δεν είναι το πλέον εύκολο να τον προσεγγίσει κάποιος. Αν και ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ πως το οικονομικό δεν είναι το νούμερο 1 γι' αυτόν.

Η ΑΕΚ

Για επιμύθιο, αξίζει να αναφέρουμε και την περίπτωση της ΑΕΚ. Είναι ερωτηματικό αν θα υπάρξει διάθεση να τον προσεγγίσει. Για να γίνει αυτό, πρέπει να το κάνει με κάποια συγκλονιστική πρόταση, αλλά και πάλι θεωρείται εξαιρετική δύσκολο να πει το "ναι" σε αυτό το ενδεχόμενο, αφού η Ένωση δεν καλύπτει τις προσδοκίες του όσον αφορά στο υψηλό επίπεδο και το ευρωπαϊκό κίνητρο.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Μπουρούσης προέρχεται από τη σεζόν της ζωής του στην Ευρωλίγκα. Πήγε στο φάιναλ φορ του Βερολίνου έχοντας 14,5 πόντους και 8,7 ριμπαόυντ κατά μέσο όρο με 55,2% στα δίποντα και 38,3% στα τρίποντα. Είχε επίσης 2,2 ασίστ, 0,8 κλεψίματα και 0,8 τάπες.

Στο φάιναλ φορ έκανε επίσης έναν επικό ημιτελικό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε με 22 πόντους (6/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα) 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ 1 κλέψιμο και 5 κερδισμένα φάουλ.

Στ. Κ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μπουρούσης άφησε ανοιχτό παράθυρο για Ελλάδα

News 24/7

24MEDIA NETWORK