Καταγγελία Δουρέκα για Μάνταλο και εκπρόσωπο της ΑΕΚ!

Για ραντεβού 20 λεπτών με κλειδωμένη την πόρτα στο δωμάτιο των διαιτητών ανάμεσα στον διαιτητή του ντέρμπι Σταύρο Μάνταλο και τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, πριν συμπληρωθεί το "φύλλο αγώνα" έγραψε στη σελίδα του στο διαδίκτυο ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και αναρωτιέται αν κάτι τέτοιο αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση του ΚΑΠ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
dourekas bento EUROKINISSI SPORTS

Ξεκάθαρη θέση για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ πήρε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Κυριάκος Δουρέκας. Είναι μία από τις σπάνιες τοποθετήσεις ενός από τους πιο παλιούς κι έμπειρους παράγοντες της ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι τα λόγια του έχουν σημασία. Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook:

"Κάποιοι βολεύονται να κινούνται στην ομίχλη, όμως, τα όσα έγιναν μετά το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι ξεκάθαρα και το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσοι κανονισμοί μπορεί να καταργηθούν σε ένα και μόνον παιχνίδι.

Γιατί μετά τη λήξη του αγώνα πήγαμε στα αποδυτήρια των διαιτητών μαζί με τον Σ. Θεοδωρίδη για να ρωτήσουμε τι ώρα θα ήταν έτοιμο το φύλλο αγώνα για να κανονίσουμε την ώρα αναχώρησης της αποστολής της ομάδας μας.

Ζητήσαμε μάλιστα τη συνοδεία του βοηθού παρατηρητή και όπως συνηθίζεται στα γήπεδα θελήσαμε και περιμέναμε να μπει στα αποδυτήρια μαζί μας και ο εκπρόσωπος ΑΕΚ. Φτάνοντας έξω απο τα αποδυτήρια των διαιτητών, μάς ανέφερε ο βοηθός παρατηρητή οτι οι διαιτητές εχουν κλειδώσει την πόρτα και ότι είναι μέσα ο κ. Μπίκας, ο οποίος τους ενημερώνει σχετικά με τα λάθη τους.

Μείναμε σε αναμονή περίπου 20 λεπτά περιμένοντας και τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ τον οποίο προσπαθούσε να βρει ο βοηθός παρατηρητή του αγώνα. Κάποια στιγμή και προς τεράστια έκπληξή μας άνοιξε η πόρτα των διαιτητών και βγήκε από μέσα ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, ενώ δεν υπήρχε πουθενά ο παρατηρητής διαιτησίας, ο οποίος είχε αναχωρήσει νωρίτερα. Σε ερώτησή μας στον διαιτητή γιατί επέτρεψε στον εκπρόσωπο της ΑΕΚ να μείνει μαζί του για περισσότερα απο 20 λεπτά και μάλιστα με την πόρτα κλειδωμένη, μας ανέφερε ότι του είχε πάει τα καθιερωμένα αναμνηστικά, όπως πράγματι συνηθίζεται.

Αυτό που δεν συνηθίζεται, πάντως, είναι να χρειάζεται να κλειδώνεις την πόρτα για τουλάχιστον 20’. Το βασικότερο ερώτημα που προκύπτει μετά από αυτά είναι πόσες φορές είχε μπει ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ πριν από τον αγώνα και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ειδική μεταχείριση από τον διαιτητή του αγώνα, κατά παράβαση του ΚΑΠ, στον οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα στο άρθρο 12:

1. Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο αποδυτηρίων διαιτητών οποιουδήποτε αξιωματούχου και ποδοσφαιριστή των ομάδων, όπως και η είσοδος του παρατηρητή της ΔΕΑΒ και κάθε άλλου μη εντεταλμένου από τις ποδοσφαιρικές αρχές με ειδικά καθήκοντα προσώπου. Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 26, παρ. 1,2,3 του Πειθαρχικού Κώδικα.

2. Οποιοδήποτε έγγραφο προέρχεται από τις ομάδες (λίστα ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων, διατύπωση θέσεων κ.λ.π.) παραδίδεται στον παρατηρητή του αγώνα, ο οποίος και το προσκομίζει στον διαιτητή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK