Παρασκήνιο: τι γίνεται με Καπίνο και Καμπιάσο

Ο Μάρκο Σίλβα και τα ανοιχτά ζητήματα που καλείται να λύσει ενόψει της νέας σεζόν. Ο Καπίνο, ο Καμπιάσο, ο Φουστέρ και το ενδεχόμενο πώλησης του Μαζουακού.

Παρασκήνιο: τι γίνεται με Καπίνο και Καμπιάσο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ άφησε αρκετά ανοιχτά θέματα στον Ολυμπιακό που καλείται να λύσει ο Μάρκο Σίλβα. Δεν είναι τόσο η γενικότερη απογοήτευση από το αποτέλεσμα και την απώλεια του τίτλου που επικρατεί στον κόσμο -εξάλλου αυτή σε βάθος χρόνου θα περάσει- είναι τα εσωτερικά ζητήματα που πρέπει να βάλει σε μια τάξη ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο ΚΑΠΙΝΟ

Ο Στέφανος Καπίνο δεν μπόρεσε να ζήσει αγωνιζόμενος τα αισθήματα που προσφέρει ένα τόσο μεγάλο ματς και μάλιστα σε μία διοργάνωση που ο ίδιος ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Όπως έγραφε εδώ και μέρες στο Contra.gr ο Σταύρος Γεωργακόπουλος, ο Σίλβα είχε δίλημμα αναφορικά με τον τερματοφύλακα του τελικού, αφού ναι μεν το σωστό θα ήταν η χρησιμοποίηση του Καπίνο που έπαιξε φέτος όλα τα ματς των προηγούμενων γύρων, ωστόσο υπήρχε πάντα η σκέψη του Ρομπέρτο. Λόγω εμπειρίας, δυνατοτήτων και κρισιμότητας του αγώνα. Τελικά, ο Πορτογάλος τεχνικός κατέληξε στη λύση του Ισπανού για το ματς με την ΑΕΚ, προκαλώντας την πικρία του Έλληνα γκολκίπερ.

Πρόσφατα, για το συγκεκριμένο θέμα είχε τοποθετηθεί ο Θέμης Καίσαρης στο live chat που είχε κάνει, πριν από τη σέντρα του τελικού. Είχε χαρακτηρίσει unfair την επιλογή Σίλβα να βάλει τον Ρομπέρτο, από τη στιγμή που είχε εμπιστευτεί σε όλα τα ματς του Κυπέλλου -και δη σε αυτο της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ- τον Καπίνο.

Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν κρύβει την πικρία του για το γεγονός ότι είδε από την εξέδρα το μεγάλο ματς της Τρίτης. Ξενέρα, θα το λέγαμε καλύτερα και γι' αυτό το λόγο θα επιδιώξει ραντεβού με τον Μάρκο Σίλβα αναφορικά με το μέλλον του στην ομάδα. Θέλει να μάθει τις προθέσεις του Πορτογάλου προπονητή για τη νέα σεζόν και αν προτίθεται να του δώσει τα γάντια του βασικού, σε περίπτωση που ο Ρομπέρτο περάσει την πόρτα της εξόδου.

Ο Ισπανός γκολκίπερ έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και αυτό δεν είναι κάτι κρυφό. Αν γίνει, τότε ο Σίλβα αναμένεται να δώσει το χρίσμα στον Στέφανο Καπίνο και οι Πειραιώτες να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός τερματοφύλακα για back up. Εξάλλου, είναι γνωστό πως ο Καπίνο έχει πολλούς υποστηρικτές στο λιμάνι αναφορικά με τις δυνατότητές του και γι' αυτό αποκτήθηκε. Πρόκειται για μεγάλο ταλέντο με δεδομένα ατού, αλλά και δεδομένες αδυναμίες -όπως για παράδειγμα με τη μπάλα στα πόδια- τις οποίες δουλεύει καθημερινά στο Ρέντη για να βελτιώσει.

Ο Αρτούρ Μαζουακού είναι ο παίκτης που δεν αποκλείεται να φέρει χρήματα το καλοκαίρι στα ταμεία της ΠΑΕ, αφού αρκετές ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Στον τελικό του ΟΑΚΑ βρέθηκαν σκάουτερ από Λιόν και Μονακό, ομάδες που φέρεται να δίνουν έως και 8 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν. Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό πως δεν θέλει κάτω από 10 εκατομμύρια, οπότε αναμένεται να έχουμε καλοκαιρινό σίριαλ, εφόσον βέβαια οι Γάλλοι κινηθούν και επίσημα για τον παίκτη.

Πλέον, μένει να δούμε τι ακριβώς θα γίνει με τον Έλληνα τερματοφύλακα τη νέα σεζόν. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στη σκιά του Ρομπέρτο, εφόσον ο Ισπανός παραμείνει στους "ερυθρόλευκους", ή θα του δοθεί η θέση του βασικού από τον Σίλβα;

Ο ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Αναφορικά με την περίπτωση του Εστέμπαν Καμπιάσο, τα... κουκιά είναι μετρημένα. Ο Αργεντινός περίμενε ότι θα αγωνιστεί στον τελικό με την ΑΕΚ, όπως γενικότερα περίμενε εφέτος πως τουλάχιστον στα μεγάλα παιχνίδια θα έχει φανέλα βασικού. Κάτι που δεν έγινε εξ ου η πικρία του.

Τα έχουμε ξαναγράψει. Πρόβλημα δεν δημιουργεί, δεν είναι του χαρακτήρα του. Δεδομένη η απογοήτευσή του, αλλά δεδομένος και ο επαγγελματισμός του. Γι' αυτό δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση του Σίλβα να τον αφήσει εκτός βασικής ενδεκάδας με ΑΕΚ, αλλά και να μην τον χρησιμοποιήσει ούτε ως αλλαγή κατά τη διάρκεια του τελικού.

Με τα τωρινά δεδομένα ο Καμπιάσο δύσκολα θα μείνει και του χρόνου στο λιμάνι. Κάτι το ακριβό συμβόλαιο, κάτι η ηλικία του αποτελούν τροχοπέδη για τους Πειραιώτες ώστε να του το ανανεώσουν.

Ο ΦΟΥΣΤΕΡ

Για το τέλος κρατήσαμε και την περίπτωση του Νταβίδ Φουστέρ. Πέρυσι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός συνέχισε την καριέρα του στους πρωταθλητές, αφού του έγινε η πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του. Φέτος μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κρούση από τη διοίκηση. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει στους Πειραιώτες, αλλά θέλει να μάθει σύντομα και τις προθέσεις τους για να κοιτάξει το μέλλον του. Η επιθυμία του είναι να παραμείνει στη χώρα μας (τα παιδιά του πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο), κάτι που ήταν γνωστό από πέρυσι, προτού τελειώσει το σίριαλ παραμονής του.

Στ.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ντιόγκο Φιγκέιρας: Η εισήγηση Σίλβα από τη Σεβίλλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK