Εδώ Παππάς εκεί Παππάς: ιδού η ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του

Ο Νίκος Παπάς που τον επηρέασε ψυχολογικά ο σοβαρός τραυματισμός και η προσπάθεια του Σάσα Τζόρτζεβιτς για να βάλει ξανά σε πρώτη μοίρα το μπάσκετ.

Εδώ Παππάς εκεί Παππάς: ιδού η ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του

Η λέξη αποκλεισμός είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός για το αν χρειάζεται εισαγωγικά ή όχι. Το θέμα είναι ότι ο Νίκος Παππάς περνάει, προς το παρόν, στο περιθώριο σε μία προσπάθεια ψυχολογικής ανάτασής του ώστε να επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδο, σε αυτό δηλαδή που ήταν πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με τον Κολοσσό στη Ρόδο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας παίκτης είναι από αυτούς που επηρεάζονται πολύ από την ψυχολογία. Είναι από τους παίκτες που θέλει τη λεγόμενη ειδική μεταχείριση για να αποδώσει βάσει των δυνατοτήτων του. Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για τις δυνατότητές του, είναι δεδομένες και συνάμα ξεκάθαρες. Τις έδειξε σε πολύ μεγάλο βαθμό την περσινή σεζόν όταν με τον Ιβάνοβιτς στον πάγκο μόχθησε, πάλεψε, δούλεψε, ίδρωσε και κέρδισε με το σπαθί του μία βασική θέση στην πεντάδα, όντας εκ των καλύτερων της ομάδας.

Ο τραυματισμός, όμως, τον πήγε πίσω. Τον έριξε ψυχολογικά. Πάνω που είχε πάρει τα πάνω του, πάνω που κέρδισε την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου, αλλά και του κόσμου, ήρθε η ρήξη χιαστών να τον γυρίσει πίσω. Φτου κι από την αρχή. Δουλειά για να επιστρέψει, νέα μάχη να... επαναφέρει τον παλιό καλό Παππά και ο χρόνος να πιέζει, αφού άπαντες περίμεναν να επιστρέψει για να βοηθήσει. Όλα αυτά τον επηρέασαν. Έβαλε τη δουλειά σε δεύτερη μοίρα. Τον πήρε από κάτω, επηρεάστηκε ψυχολογικά.

Όλα αυτά τα έβλεπε ο Τζόρτζεβιτς που δεν έπαψε να τον πιστεύει. Τον εμπιστεύεται, εκτιμά τις δυνατότητές του, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι ο παίκτης που πρέπει, δεν πρόκειται να τον βάλει πάνω από την ομάδα. Εξ ου το γεγονός πως τον πέρασε στο... περιθώριο τον τελευταίο καιρό και δεν τον χρησιμοποιούσε. Εξ ου η απόφαση να προπονείται πλέον μόνος του σε μία προσπάθεια ενός... restart ώστε να επιστρέψει δυνατός και πανέτοιμος να δείξει τις δυνατότητές του.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν τον τιμωρεί. Θα μπορούσε να πάει στη διοίκηση και να την ενημερώσει πως δεν είναι στα πλάνα του, πως δεν τον θέλει. Αφορμές υπήρχαν, με τη γενικότερη στάση του παίκτη. Επειδή, όμως, τον σέβεται και τον εκτιμά, θέλει πρωτίστως να τον προστατεύσει. Γι' αυτό αποφάσισε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση. Πλέον, η "καυτή πατάτα" είναι στα χέρια του Παππά. Ιδού η Ρόδος, που λέει ο θυμόσοφος λαός. Ιδού η ευκαιρία να επανακάμψει αρκεί να δουλέψει. Αρκεί να βάλει σε πρώτη μοίρα το μπάσκετ. Αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει πως είναι ένας μεγάλος παίκτης. Τέρμα τα λόγια, ώρα για δουλειά για να δείξει όλα τα παραπάνω. Αν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων αυτή την ευκαιρία, τότε η ευθύνη θα είναι εξ ολοκλήρου δική του.

Για επιμύθιο, αξίζουν αναφοράς οι δηλώσεις του Τζόρτζεβιτς το απόγευμα της Πέμπτης. Προστάτευσε τον παίκτη του και συνάμα υπεραμύνθηκε της απόφασής του. Έδειξε ξεκάθαρη διάθεση να μη δώσει συνέχεια στο θέμα. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι εκτιμά τον Παππά και θέλει να τον βοηθήσει.

Στ.Κ.

Διαβάστε τι είχε πει πριν λίγο καιρό ο Νίκος Παππάς στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr. Δείτε το VIDEO:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εκτός ομάδας ο Παππάς

Τζόρτζεβιτς: "Αυτή τη στιγμή ο Παππάς δεν μπορεί να βοηθήσει"

News 24/7

24MEDIA NETWORK