Κυργιάκος και... έκπληξη για Παναθηναϊκό!

Δύο πρώην διεθνείς παίκτες φεύγουν, δύο πρώην διεθνείς παίκτες έρχονται;

Κυργιάκος και... έκπληξη για Παναθηναϊκό!
Κυργιάκος-Παναθηναϊκός

Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος αποτελούν παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Κριτή να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε την απομάκρυνση των δύο παλαιμάχων αμυντικών του "τριφυλλιού" από τα πόστα Διευθυντή Ποδοσφαίρου και Τεχνικού Διευθυντή που διατηρούσαν στην ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος των "πρασίνων" δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη δουλειά τους και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, η αντικατάσταση ήταν μονόδρομος.

Κι αν για τα χρέη του Βόκολου ίσως να μην υπάρξει κάποιος... εξωτερικός διάδοχος, αφού είναι πιθανό να αναλάβει τον ρόλο ο ίδιος ο Στραματσόνι στα αγγλικά πρότυπα, η θέση του Διευθυντή Ποδοσφαίρου θα παραμείνει στο οργανόγραμμα, με συνέπεια να αναζητείται νέο πρόσωπο.

Η ονοματολογία έχει αρχίσει από τη στιγμή της ανακοίνωσης παραίτησης Φύσσα - Βόκολου, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει θεσπίσει κάποια κριτήρια: ξεχωριστή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, με διεθνή αναγνώριση και κύρος, που θα ασκεί συλλογική -και όχι προσωπική- πολιτική.

Κυργιάκος και... έκπληξη για Παναθηναϊκό!
Κυργιάκος-Καραγκούνης-Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι υποψήφιοι που ξεχωρίζουν

Υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις υπάρχουν, ωστόσο δύο ονόματα ξεχωρίζουν στην υπό εξέταση λίστα.

Ο ένας εξ αυτόν είναι ο σύγχρονος ηγέτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος όπως αποκάλυψε στην επετειακή εκπομπή για τα 15 χρόνια Contra.gr, δεν είναι στα άμεσα πλάνα του να αναλάβει αυτήν τη στιγμή κάποια ομάδα ως τεχνικός, παρότι παρακολουθεί σεμινάρια προπονητικής.

Ο πρώην αρχηγός του "τριφυλλιού", με θητεία σε Ίντερ, Μπενφίκα και Φούλαμ και διεθνή καταξίωση, πρόκειται για ένα πρόσωπο που ανοίγει όλες τις πόρτες που θα ήθελε ο Γιάννης Αλαφούζος σε κάθε τομέα, που εμπνέει σεβασμό και που διαθέτει και εμπειρία από τα τεκταινόμενα στην ΕΠΟ, έναν τομέα στον οποίο οι "πράσινοι" επιδιώκουν μεγαλύτερη παρουσία.

Ακόμα ένα πρόσωπο που ανήκε στις επιτυχημένες ομάδες του Παναθηναϊκού στις προηγούμενες δύο δεκαετίες και που ακολούθησε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα τη διετία στη Λίβερπουλ, βρίσκεται μεταξύ των πρώην "πρασίνων" που ενδέχεται να αναλάβουν πόστο στην ομάδα.

Ο λόγος για τον Σωτήρη Κυργιάκο, ο οποίος αποχώρησε το 2005 (και όχι με τις καλύτερες συνθήκες) από την ομάδα, όμως το όνομά του δεν απώλεσε το γκελ που προκαλεί στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Εξάλλου, πάντα συνδέεται με τις κόντρες που είχε στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Και φυσικά, ούτε ο ίδιος ξεχνάει τις ποδοσφαιρικές... αγάπες του, με συνέπεια να βρεθεί στις εξέδρες του "Απόστολος Νικολαΐδης" για την αναμέτρηση κυπέλλου με τον Ατρόμητο την προηγούμενη εβδομάδα.

Κυργιάκος και... έκπληξη για Παναθηναϊκό!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δύο πρώην διεθνείς άσοι δεν είναι βέβαιο ότι θα φορέσουν ξανά τα πράσινα, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι βρίσκονται στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου. Χρονική πίεση δεν υπάρχει, ωστόσο όποια κι αν είναι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα καθήκοντα Φύσσα - Βόκολου θα πρέπει να βρεθούν στα πόστα τους πολύ πριν από το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Θα γίνει μέσω... αλλαγής, όπως έμαθαν και από την καριέρα τους ως ποδοσφαιριστές οι τέσσερις πρώην "πράσινοι"; Πολύ πιθανό...

Π.Β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημήτρης Κριτής: Μάνατζερ "Στράμα" και αντι-Φύσσας εν όψει

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ: Γιαννάκης-Καραγκούνης για τα 15 χρόνια Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK