Θα περάσουν χρόνια για να ξαναδούμε τίτλο στην EuroLeague

Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Οση τεχνογνωσία κι αν έχουν οι ελληνικές ομάδες, η ψαλίδα ανοίγει. Τα λεφτά είναι πολλά, Ρώσοι και Τούρκοι ξεφεύγουν και γι αυτό η μεγάλη επιτυχία για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό είναι να φτάσουν στο φάιναλ φορ. Ο Σπυριάρης εξηγεί

Θα περάσουν χρόνια για να ξαναδούμε τίτλο στην EuroLeague

Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και με τον Παναθηναϊκό και με την Εφές, το Μιλάνο και την Μπασκόνια. Εδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, είναι καλύτερος σε σχέση με πέρυσι, αλλά κανείς δεν πίστεψε πως έφτασε στο επίπεδο της ΤΣΣΚΑ.

Το ότι υπήρχε ελπίδα νίκης είχε να κάνει με τη φόρμα των ερυθρολεύκων και την έδρα. Τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να μετρήσει, αν η ΤΣΣΚΑ έχει κίνητρο και θέλει να νικήσει. Οι Ρώσοι, λοιπόν, ήρθαν στην Ελλάδα για να βάλουν τον Ολυμπιακό στη θέση του. Και του έδειξαν με κάθε τρόπο ποιος είναι το αφεντικό πλέον στην EuroLeague.

Όσο καλή γνώση κι αν έχει η Ελλάδα γύρω από το μπάσκετ, όσο σωστές και προσεγμένες κινήσεις κι αν γίνονται, οι κυρίαρχοι στην EuroLeague δεν είναι οι Ελληνες. Είναι οι Τούρκοι, οι Ισπανοί και η ΤΣΣΚΑ. Κυρίως η ΤΣΣΚΑ, που έχει και το μεγαλύτερο μπάτζετ. Εχει και πολλά απωθημένα και στον Ολυμπιακό θα ξεσπά κάθε φορά που θα έχει την ευκαιρία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ, ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι κομπάρσοι στην EuroLeague, θα είναι πάντα πρωταγωνιστές και είναι στο χέρι τους να βρίσκονται στα πλέι οφ. Ανήκουν στην ελίτ, απλά δεν είναι οι κυρίαρχοι. Η συμμετοχή σε φάιναλ φορ είναι ο μεγάλος στόχος, όποιος τον πετύχει θα είναι απόλυτα επιτυχημένος. Φαβορί για την κατάκτηση της κούπας δεν μπορεί να είναι πλέον ελληνική ομάδα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον στην διοργάνωση. Είναι ξεκάθαρα, άλλωsτε, τα μηνύματα που έρχονται από πέρυσι κιόλας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αιώνιοι πρέπει να τα παρατήσουν. Δεν γίνεται πάντα να κερδίζει η Ελλάδα, αρκεί να είναι εκεί και να βρίσκεται στην ελίτ. Να διεκδικεί ακόμα και αν δεν είναι φαβορί. Να έχει εκπρόσωπο στο φάιναλ φορ κι εκεί να ψάχνει την υπέρβαση. Ομως να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να ξαναδούμε τίτλο στην EuroLeague από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η πρόβλεψη του Σπυριάρη. Είναι η εποχή των Τούρκων, των Ισπανών, της ΤΣΣΚΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Είναι ευθύνη του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK