Ένας Προτό ίσον με... έξι Ζιβκοβιτς!!

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει ο Σέρβος φύλακας άγγελος της Ξάνθης, για πολλούς κορυφαίος κίπερ της Super League. Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ παίρνει ως συγκριτικό μέτρο τα συμβόλαια των βασικών ζευγαριών της Big 4 και έχει ρεπορτάζ για την καλοκαιρινή τιμή εκκίνησής του και τις προϋποθέσεις για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ.

Ένας Προτό ίσον με... έξι Ζιβκοβιτς!!

Με τις ετήσιες αποδοχές που έχει ο Προτό πόσους... Ζίβκοβιτς θα μπορούσε να συντηρεί ο Ολυμπιακός; Έξι!!

Με τα λεφτά που καθαρίζει το χρόνο ο Ρέι πόσα ετήσια συμβόλαια... Ζίβκοβιτς θα μπορούσε να καλύψει ο ΠΑΟΚ; Τουλάχιστον 4!

Με το κασέ που έχει ο Διούδης πόση οικονομία θα μπορούσε να κάνει με έναν... Ζίβκοβιτς στην θέση του ο “χρεοκοπημένος” Παναθηναϊκός; Μισή δόση Ταυλαρίδη...

Ασφαλώς και τα 3 παραπάνω ερωτήματα είναι περισσότερο... ρητορικά, στη βάση κατά πόσο ισχύουν και στην μπάλα “αξιώματα” του στυλ ... οτι πληρώνεις παίρνεις ή το πιο ακριβό δεν είναι πάντα και το πιο καλό. Βέβαια στο ποδόσφαιρο τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο αφού στην εξίσωση μπαίνουν αναπόφευκτα ατζέντηδες, υπεραξίες, ομάδες, Λίγκες κτλ. Γιατί με άλλη τιμή θα πουλήσεις τον ίδιο παίκτη στην Ξάνθη, με άλλη στον Ολυμπιακό ή στον ΠΑΟΚ και με άλλη σε ομάδα του εξωτερικού.

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς κόντρα στην ΑΕΚ επιβεβαίωσε τους... πολλούς εκείνους που από την περασμένη σεζόν τον θεωρούν ως τον καλύτερο γκολκίπερ τηςSuper League.Και όμως, το 28χρονο “κελεπούρι” που ανακάλυψε ο Γιάννης Παπαδημητρίου και έπεισε τον Πανόπουλο να τον εμπιστευθεί ( ήταν πολύ επιφυλακτικός απέναντι στους “Γιούγκο” κίπερ), το καλοκαίρι που πέρασεδεν είχε επίσημη πρόταση από την ελληνικήBig 4.Κι ας... ψώνισαν τερματοφύλακες και οι τέσσερις : ο Ολυμπιακός τον Προτό, ο ΠΑΟΚ τον Ρει, ο Παναθηναϊκός τον Διούδη και η ΑΕΚ τον Τσιντότα.

Πόσα κόστισε ο ύψους 1.93 Ζίβκοβιτς τον Ιούλιο του 2016 στην Ξάνθη; Τσάμπα αφού ήρθε ελεύθερος από την Παρτιζάν! Πόσο κοστίζει στον Πανόπουλο τον χρόνο (έχει συμβόλαιο με την ακριτική ΠΑΕ ως τον Ιούνιο του 2019); Σχεδόν τσάμπα, συγκριτικά με τα συμβόλαια των συναδέλφων του στις Μπιγκφοράτες ομάδες!! Οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του είναι 85.000 ευρώ...

Για να έχετε - εκτός από αγωνιστικό και...οικονομικό - συγκριτικό μέτρο, η στήλη βρήκε και σας παρουσιάζει τα συμβόλαια που έχουν τα τέσσερα βασικά ζευγάρια τερματοφυλάκων της ελληνικήBig 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 500.000 ο Καπίνο, 550.000 ο Προτό

ΠΑΟΚ : 400.000 ο Ρέι, 450.000 ο Γλύκος

ΑΕΚ: από 150.000 Ανέστης και Μπάρκας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: 120.000 ο Βλαχοδήμος, 100.000 ο Διούδης

Τι λέει όμως, η πιάτσαagentsγια το μέλλον του Ζίβκοβιτς; Πως το ερχόμενο καλοκαίρι ο Πανόπουλος θα τον βάλει στην... βιτρίνα για πώληση, περιμένοντας να πιάσει μίνιμουμ μια 600άρα (με βάση τα σημερινά δεδομένα). Από την Ελλάδα (αν για παράδειγμα στον Ολυμπιακό φύγει ένας από τους Καπίνο,Προτό ή στον ΠΑΟΚ μείνει ο Λουτσέσκου) ή το εξωτερικό (το πιθανότερο).

Για την ιστορία ο Πανόπουλος απο την Ξάνθη έχει δημιουργήσει παράδοση να αναδεικνύει άγνωστους και να πουλάει ξένους τερματοφύλακες. Τον Μπούτσεκ στον Ολυμπιακό, τον Μάλαρζ στον Παναθηναϊκό, τον Λοντίγκιν στην Ζενίτ...

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK