GP Αμπού Ντάμπι: Πρωτιά για Ράικονεν, έκλεισε την "ψαλίδα" ο Αλόνσο

Ο Κίμι Ράικονεν γύρισε με τη Lotus του πιο γρήγορα την πίστα του Αμπού Ντάμπι, αλλά πραγματικοί νικητές αναδείχθηκαν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τερμάτισε 2ος και "ψαλίδισε" στους 10 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή κι ο πρωτοπόρος στην παγκόσμια κατάταξη Ζεμπάστιαν Φέτελ, που από τελευταίος στην εκκίνηση, κατάφερε να συμπληρώσει το βάθρο των νικητών.

GP Αμπού Ντάμπι: Πρωτιά για Ράικονεν, έκλεισε την "ψαλίδα" ο Αλόνσο

Σε έναν αγώνα που θα ξεχώριζαν οι πρωταθλητές από τους πιλότους που συμπληρώνουν τις πρώτες θέσεις οι 3 πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης κατέλαβαν και τις 3 θέσεις του βάθρου στο βραδινό GP του Αμπού Ντάμπι.

Ο Κίμι Ράικονεν έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και τερμάτισε στην 1η θέση (πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στο χώρο), την οποία πανηγύρισε δεόντως, παρ' όλα αυτά απώλεσε κάθε πιθανότητα κατάκτησης του πιο απίθανου τίτλου της καριέρας του. Αντιθέτως, οι ελπίδες αυξήθηκαν κατακόρυφα για τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος, όμως, δεν γύριζε μόνος του την πίστα της Γιας Μαρίνα, όπως φρόντισε να τον κάνει να πιστεύει ο Ζεμπάστιαν Φέτελ, μετά το ατόπημα της Red Bull στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Γερμανός πρωτοπόρος της κατάταξης εκκίνησε από τα pits (24η θέση) και κατάφερε να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά, να προσπεράσει όλους τους πιλότους πλην των 2 και να πάρει αρκετούς βαθμούς για να διατηρήσει ένα "μαξιλαράκι" ασφαλείας 10 πόντων από τον Ισπανό πιλότο της Ferrari, με τον οποίο θα "μονομαχήσουν" για τον τίτλο σε ΗΠΑ και Βραζιλία.

Στον αγώνα των 3 πιλότων υπήρχαν και κάποια sidestories που απέδειξαν ότι φέτος δεν είναι η χρονιά τους. Ο poleman Λιούις Χάμιλτον εκκίνησε με πρόβλημα στην εμπρός αεροτομή, στο 20ό γύρο έκανε γρηγορότερο γύρο και αμέσως μετά εγκατέλειψε έχοντας χάσει την ενέργεια του μονοθεσίου του (2η φορά έξω από θέση poleman στα τελευταία 6 GP).

Ο Μαρκ Γουέμπερ... ξέχασε να εκκινήσει και από 2ος βρέθηκε γρήγορα 4ος, με συνέπεια να καταστραφεί από νωρίς ο αγώνας του και οι ελπίδες τις Red Bull να πάρει κάποιους βαθμούς, μέχρι να... αναστηθεί από το πουθενά ο Φέτελ. Ο αγώνας του (και οι ελπίδες κατάκτησης του τίτλου, οι οποίες τον... συγκρατούσαν από το να βοηθήσει τον ομόσταυλό του, όπως τόνιζε όλη την εβδομάδα) τελείωσαν στον 39ο γύρο, πέφτοντας θύμα απερίσκεπτης κίνησης του Σέρχιο Πέρες (τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα), η οποία έθεσε νοκ άουτ και τον Ρομέν Γκροσζάν.

Όσο για την έτερη McLaren, ο Τζένσον Μπάτον υπερασπίστηκε μέχρι τον 52ο γύρο την 3η θέση, την οποία θα κατακτούσε στη συγκεκριμένη πίστα για 4η σερί χρονιά, αλλά τον προσπέρασε ο Φέτελ με συνέπεια να εκτοπιστεί από το βάθρο, ως τιμωρία για έναν αδιάφορο αγώνα που είχε.

Από εκεί και πέρα, στα αξιοσημείωτα βρίσκεται η εντυπωσιακή πτήση του Νίκο Ρόζμπεργκ πάνω από το μονοθέσιο του Ναράιν Καρθικέγιαν.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Ζεμπάστιαν Φέτελ ανέβηκε 21 θέσεις και κατετάγη 3ος. Η τελευταία φορά που κάποιος πιλότος έκανε ανάλογη ή καλύτερη επίδοση καταγράφηκε το 1989 και έγινε από τον Κρίστιαν Ντάνερ (εκκίνησε 26ος και τερμάτισε 4ος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK