GP Βελγίου: Μία από τα ίδια ο Φέτελ

Την 7η φετινή του νίκη πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην πίστα του Σπα. Έκλεψαν την παράσταση οι Μπάτον, Σουμάχερ.

GP Βελγίου: Μία από τα ίδια ο Φέτελ

Στην εκκίνηση του βελγικού γκραν πρι ξεχώρισε το κακό ξεκίνημα του Γουέμπερ, ο οποίος βρέθηκε από την 3η στην 8η θέση.

Ο Φέτελ άρχισε να οδηγεί την κούρσα με... καθυστέρηση δύο γύρων. Στον 3ο έκανε χρήση DRS και προσπέρασε τον Ρόσμπεργκ, την ώρα που ο Αλόνσο άφηνε στην 5η θέση τον Χάμιλτον.

Λίγο αργότερα (στον 7ο γύρο), ο Αλόνσο εκμεταλλεύθηκε την είσοδο του Φέτελ στα πιτ και αφού ξεπερασε το εμπόδιο του Ρόσμπεργκ, πέρασε πρώτος.

Η πιο έντονη στιγμή που έζησαν οι θεατές του αγώνα έλαβε χώρα στον 13ο γύρο, όπου ο Χάμιλτον συγκρούστηκε με τον Κομπαγιάσι και εν συνεχεία προσέκρουσε στις πλαϊνές μπάρες για να αποχωρήσει ζαλισμένος, αποχαιρετώντας τις τελευταίες ελπίδες του για τον τίτλο.

Εν αντιθέσει με τον Χάμιλτον, οι Τζένσον Μπάτον και Μίκαελ Σουμάχερ έδειξαν ότι διαθέτουν τεράστια υπομονή και όσο περνούσε η ώρα, σκαρφάλωναν όλο και περισσότερο στις πρώτες θέσεις.

Ο μεν Βρετανός εκκίνησε 13ος αλλά κάνοντας εξαιρετική χρήση ελαστικών πέρασε και τον Αλόνσο δύο γύρους πριν από το φινάλε, για να πλασαριστει 3ος, ο δε Γερμανός εκκίνησε τελευταίος αλλά τερμάτισε 5ος, αφού προηγουμένως προσπέρασε τον ομόσταβλό του Νίκο Ρόσμπεργκ.

Όσον αφορά στον Φέτελ, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κέρδισε για πρώτη φορά στο βελγικό γκραν πρι, δύο μήνες μετά την τελευταία του νίκη στην Βαλένθια.

Εξάλλου, έγινε ο τρίτος πιο επιτυχημένος εν ενεργεία πιλότος μετά τους Σουμάχερ και Αλόνσο.

Δείτε εδώ την κατάταξη και τη γενική βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών της Φόρμουλα 1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK