Hamilton με επεισοδιακό φινάλε στη Σουζούκα

Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix που... δεν τελείωσε ποτέ, ο Lewis Hamilton κατέκτησε την 8η φετινή και συνολικά 30η νίκη στην καριέρα του στην βροχερή πίστα της Σουζούκα, διευρύνοντας στους 10 βαθμούς τη διαφορά του από τον Nico Rosberg. Εγκατέλειψε ο Fernando Alonso. Αγωνία για Bianchi.

Hamilton με επεισοδιακό φινάλε στη Σουζούκα

Το LIVE του αγώνα.

Το σοβαρό ατύχημα του Jules Bianchi στον 47ο γύρο του Grand Prix της Σουζούκα είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Lewis Hamilton να φτάσει στην 8η φετινή νίκη του και ο Γάλλος πιλότος της Marussia να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Όπως ξεκίνησε έτσι και τελείωσε το Grand Prix της Σουζούκα. Η βροχή δεν επέτρεψε την ομαλή εκκίνηση με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί μόλις στον 2ο γύρο και τα μονοθέσια να οδηγηθούν με το... καλημέρα ξανά στα pits. Μετά από αναμονή ενός 20λέπτου ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι με τον αυτοκίνητο ασφαλείας να παραμένει για αρκετή ώρα στην πίστα, προκαλώντας τον... εκνευρισμό του Lewis Hamilton. Από τους άτυχους του αγώνα ήταν ο Fernando Alonso, ο οποίος εγκατέλειψε πολύ νωρίς μετά την επανεκκίνηση.

Χωρίς αυτοκίνητο ασφαλείας από τον δέκατο γύρο, η μάχη ανάμεσα στις δύο Mercedes ξεκίνησε, με τον Rosberg να οδηγεί την κούρσα μέχρι τον 29ο γύρο, όταν ο Lewis Hamilton κατάφερε να προσπεράσει τον ομόσταυλό του και στη συνέχεια να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας που διατήρησε μέχρι το φινάλε.

Στο μεταξύ Vettel, Button και Ricciardo έδωσαν τη δική τους μάχη για την τρίτη θέση, ενώ στο 43ο γύρο, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε ξανά την εμφάνισή του εξαιτίας ατυχήματος του Adrian Sutil. Έναν γύρο αργότερα ο αγώνας διεκόπη για δεύτερη φορά, με τα μονοθέσια να οδηγούνται στα pits.

Αιτία αυτή τη φορά δεν ήταν οι καιρικές συνθήκες η αιτία αλλά η σύγκρουση του Jules Bianchi με τον γερανό που βρέθηκε στην πίστα προκειμένου να απομακρύνει το μονοθέσιο του Sutil, με αποτέλεσμα ο Γάλλος να οδηγηθεί στο νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Αυτό σήμανε και το τέλος του Grand Prix με τον Lewis Hamilton να φτάνει στην 8η φετινή και 30η συνολικά νίκη του.

Ο πιλότος της Marussia μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν είχε τις αισθήσεις του, την ώρα που η τηλεοπτική κάλυψη απέφυγε να προβάλει πλάνα από το σημείο του ατυχήματος, προμηνύοντας πως κάτι κακό είχε συμβεί. Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, με τους πιλότους που βρέθηκαν στο βάθρο να αγωνιούν για την υγεία του 25χρονου.

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου στη Ρωσία.

H κατάταξη:

Η βαθμολογία των οδηγών:

1. Hamilton 266

2. Rosberg 256

3. Ricciardo 193

4. Vettel 139

5. Alonso 133

6. Bottas 130

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

1. Mercedes 522

2. Red Bull 332

3. Williams 201

4. Ferrari 178

5. Force iNDIA 122

6. McLaren 121

7. Toro Rosso 29

8. Lotus 8

9. Marussia 2

Διαβάστε ακόμη:

Σοβαρό ατύχημα για τον Bianchi (PHOTOS)

Το VIDEO του ατυχήματος του Bianchi

News 24/7

24MEDIA NETWORK