Σοβαρό ατύχημα για τον Bianchi (PHOTOS)

Το Grand Prix της Ιαπωνίας ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω σοβαρού ατυχήματος του Jules Bianchi, ο οποίος έπεσε πάνω σε γερανό που είχε μπει στην πίστα για να μεταφέρει το μονοθέσιο του Sutil (είχε εγκαταλείψει λίγο νωρίτερα).

Σοβαρό ατύχημα για τον Bianchi (PHOTOS)

Επίσημη ενημέρωση από τη FIA επιβεβαιώνει πως ο Bianchi έχει υποστεί βαρύ τραυματισμό στο κεφάλι και πως αυτή τη στιγμή χειρουργείται. Μετά θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου της Μίε.

Ο Γάλλος πιλότος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του (προφανώς λόγω της ολισθηρότητας της πίστας από την κακοκαιρία) και έπεσε πάνω στον γερανό που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο που είχε εγκαταλείψει νωρίτερα ο Andrian Sutil. Ο βετεράνος οδηγός Mika Salo που αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν στο πάνελ των αγωνοδικών, επιβεβαίωσε πως ο Bianchi φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν οι γιατροί του αγώνα προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον Bianchi. Η επίσημη ανακοίνωση από τον υπεύθυνο Τύπου της FIA, Matteo Bonciani αναφέρει πως ο 25 χρονος πιλότος δεν είχε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο: "Ο οδηγός δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρεται με ασθενοφόρο καθώς το ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει με ασφάλεια υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες. Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις, προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο".

Το νοσοκομειακό ελικόπτερο που βρισκόταν στην πίστα δεν κατάφερε να απογειωθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και έτσι ο Bianchi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμβατικό ασθενοφόρο.

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο "έφυγε" η Maria de Villota που πάλι με τη Marussia, είχε μερικούς μήνες νωρίτερα ατύχημα κάνοντας δοκιμές. Τότε είχε πέσει πάνω σε ένα φορτηγό τροφοδοσίας και είχε υποστεί εκτενή τραύματα στο κεφάλι, χάνοντας μάλιστα το ένα της μάτι.

Διαβάστε ακόμη:

Hamilton με επεισοδιακό φινάλε στη Σουζούκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK