Ο Νίκος Καρέλης δεν... μασάει: "Είμαι εδώ και θα γυρίσω πιο δυνατός"

Νίκος Καρέλης για όλα. Ο Κρητικός στράικερ της Γκενκ μιλά για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του και τα λέει όλα στο Contra.gr. Η πολύ δύσκολη στιγμή μετά το χειρουργείο, τα όνειρά του για το μέλλον, η Εθνική ομάδα, ο Παναθηναϊκός και η πιθανότητα να παίξει στην Κίνα.

Ο Νίκος Καρέλης δεν... μασάει: "Είμαι εδώ και θα γυρίσω πιο δυνατός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ως γνήσιος Κρητικός, ο Νίκος Καρέλης ξέρει να παλεύει ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο σοβαρός τραυματισμός του τον προηγούμενο Δεκέμβριο και ένα πρόβλημα μετά το χειρουργείο τον έφεραν πίσω αλλά πλέον ο φορ της Γκενκ στέκεται για τα καλά στα πόδια του και μετράει αντίστροφα να επανέλθει. Ο Ελληνας στράικερ μίλησε στο Contra.gr για την περιπέτειά του, το παιχνίδι της Εθνικής με το Βέλγιο, για το μεγάλο πρωτάθλημα που του ταιριάζει, για τον Παναθηναϊκό και την πρόσφατη βελτίωσή του καθώς για το ενδεχόμενο να μεταγραφεί στην... Κίνα.

Τραυματίστηκες στις 27 Δεκεμβρίου. Πως εξελίσσεται η αποθεραπεία σου;

Προς το παρόν πηγαίνει μια χαρά. Εχει επανέλθει ο μυικός ιστός που χάθηκε μετά το χειρουργείο, κάθε μέρα το πόδι μου δυναμώνει όλο και περισσότερο. Σε έξι εβδομάδες περίπου θα αρχίσω προπονήσεις στην άμμο και αυτό θα είναι ένα βήμα πριν μπω στο γήπεδο. Πιστεύω ότι κατά τον Αύγουστο θα έχω επανέλθει πλήρως.

Αρα, θα προλάβεις το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης σεζόν...

Λογικά πιο πριν θα μπω στην προετοιμασία με την ομάδα, μπορεί να μην κάνω βέβαια τα πάντα αλλά μέχρι το τέλος Ιουλίου θα μπω σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς. Οπότε, ναι.

"Ευτυχώς δεν με έφερε πολύ πίσω το πρόβλημα στον πνεύμονα"

Πως βίωσες όλη αυτή την κατάσταση Νίκο; Το χειρουργείο, τον πόνο;

Ηταν σαφώς δύσκολη στιγμή για μένα και για την καριέρα μου. Συνέβη στο τελευταίο ματς πριν σταματήσουμε για τις χειμερινές διακοπές. Τέλος πάντων, αυτό περνάει. Το θέμα είναι ότι στη συνέχεια- μετά το χειρουργείο- αντιμετώπισα θέμα με την πήξη του αίματος που με χτύπησε στον πνεύμονα. Και ενώ είχα κάνει όλη τη σχετική προεργασία πιο πριν για να μην συμβεί αυτό. Ημουν όμως άτυχος και συνέβη. Νοσηλεύτηκα πέντε ημέρες γι' αυτό, με πόνους. Πόνο στο πόδι μου δεν ένιωσα ποτέ αλλά στη συγκεκριμένη φάση πονούσα. Τέλος πάντων, όλα καλά, ευτυχώς δεν με έφερε πολύ πίσω όλο αυτό.

Το Σάββατο η Εθνική αντιμετωπίζει το Βέλγιο. Πως το αντιμετωπίζουν εκεί αυτό το παιχνίδι;

Κοίτα, οι Βέλγοι πιστεύουν ότι θα περάσουν σίγουρα από τον όμιλο. Ξέρουν ότι το Σάββατο στο μεταξύ μας παιχνίδι, δεν θα έχουν πολλούς χώρους επειδή παίζουμε πολύ κλειστά. Ευελπιστούν ότι κάποιοι παίκτες-κλειδιά θα παίξουν στο μάξιμουμ ώστε να πάρουν τη νίκη. Είναι ένα ματς πάντως που και αυτοί το περιμένουν πως και πως.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει η ομάδα για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα;

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να μην τους επιτρέψουμε να δώσουν το ρυθμό που θέλουν. Στα τελευταία μας ματς ήμασταν σαν μια γροθιά και παλεύαμε πολύ. Πρέπει να είμαστε επίσης πολύ προσεκτικοί και στα στημένα γιατί παίκτες όπως ο Ντε Μπρούινε μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά σ' αυτό το κομμάτι. Δύσκολο το ματς αλλά εμείς, σαν Εθνική ομάδα, έχουμε συνηθίσει στα δύσκολα, δεν μας προβληματίζουν. Τα εύκολα μας έκαναν ζημιές. Στα δύσκολα βγάζουμε πάντα το 200%.

Ο Νίκος Καρέλης δεν... μασάει: "Είμαι εδώ και θα γυρίσω πιο δυνατός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αποκομίζουμε μία αίσθηση ότι επί Σκίμπε η Εθνική πορεύεται στους δρόμους που χάραξαν οι Ρεχάγκελ και Σάντος. Ισχύει;

Εχει αλλάξει η φιλοσοφία μας. Είναι Γερμανός και ο Σκίμπε και είναι λογικό να σκεφτόμαστε ότι η Εθνική έρχεται πάλι στα χρόνια του Ρεχάγκελ. Εχουμε δείξει ότι είμαστε μία οικογένεια αλλά και ότι έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε. Πάνω από όλα, ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Αυτό είναι το πολύ σημαντικό.

"Πιστεύω ότι θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του γερμανικού πρωταθλήματος"

Να επιστρέψουμε λίγο στα πιο ... προσωπικά. Προφανώς οι φιλοδοξίες σου δεν σταματούν στην Γκενκ και στο βελγικό πρωτάθλημα...

Ολοι έχουμε φιλοδοξίες, κακά τα ψέματα. Αν ο ποδοσφαιριστής δεν πιστέψει ότι μπορεί να φτάσει ψηλά, δεν θα πετύχει, αυτό πιστεύω εγώ τουλάχιστον. Μέσα από τη σκληρή δουλειά, μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα για την Γκενκ, να βοηθήσω την ομάδα μου, να επιστρέψω γερός και στο τέλος να ανταμειφθώ όπως ανταμείφθηκα και στον Παναθηναϊκό.

Και αν σου ζητούσαμε να εντοπίσεις το όνειρό σου σ' ένα πρωτάθλημα, ποιο θα ήταν αυτό;

Μ' αρέσει πολύ το πρωτάθλημα της Γερμανίας, είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης και πιστεύω ότι θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις. Αλλά δεν βιάζομαι, σιγά-σιγά πάω και περιμένω.

Eσχάτως προέκυψε και ο μεγάλος πειρασμός της Κίνας. Αλήθεια, εσύ θα το σκεφτόσουν να παίξεις εκεί;

Προτεραιότητά μου είναι να βρίσκομαι στην Ευρώπη και να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Ομως, όταν μπαίνει στο προσκήνιο η οικογένεια και οι οικονομικές της προτεραιότητες οφείλεις να σκεφτείς. Αν κάποιος χρειάζεται τα χρήματα, τότε... Εγώ έχω οικογένεια και μικρό παιδί. Αν ερχόταν μία όντως καλή πρόταση από την Κίνα ή από χώρα όπως το Κατάρ πχ, βεβαίως θα το σκεφτόμουν. Εγώ είμαι και μικρός. Μπορεί να πάω και να επιστρέψω στην Ευρώπη (γέλια). Ολα πάντως σ' αυτές τις περιπτώσεις εξαρτώνται από το timing της πρότασης.

Μόλις στα 20 πήγες να παίξεις στη Ρωσία. Το μετάνιωσες;

Eχω πει και άλλες φορές ότι ωρίμασα αρκετά με τη ρωσική εμπειρία, πήρα μαθήματα. Το να πήγαινα στη Ρωσία και να έπαιζα θα ήταν πολύ ωραίο. Δεν είχα όμως συμμετοχές. Πήγα σε μία χώρα με διαφορετικές καταστάσεις σε σχέση με την Ελλάδα, ήμουν στο... πουθενά. Γύρισα όμως πιο δυνατός, έβαλα κάτω το κεφάλι, δούλεψα και προφανώς γι' αυτό βρίσκομαι τώρα στο Βέλγιο.

Ο Νίκος Καρέλης δεν... μασάει: "Είμαι εδώ και θα γυρίσω πιο δυνατός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την πρώην ομάδα σου, τον Παναθηναϊκό, την παρακολουθείς;

Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω πολλά παιχνίδια, είδα όμως το ντέρμπι τις προάλλες. Βελτιώνονται τα πράγματα στην ομάδα, αυτό διαπιστώνω. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η καλή πορεία που κάνει ο Παναθηναϊκός μετά την αλλαγή του προπονητή θα συνεχιστεί. Βλέπω ότι αρκετοί παίκτες του είναι σε πολύ καλό φεγγάρι.

"Ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται σταθερά"

Στην Ελλάδα θα επέστρεφες για να παίξεις;

Επαγγελματίες είμαστε και ποτέ δεν ξέρεις τι πρόταση μπορεί να έρθει. Θα το σκεφτόμουν αλλά προς το παρόν και αφού κάνω μία πορεία στο Βέλγιο δεν θα ήμουν τόσο ανοιχτός. Προτεραιότητά μου είναι να παραμείνω στο εξωτερικό.

Στο Βέλγιο υπάρχει πλέον μία παροικία Ελλήνων παικτών. Γιατί το προτιμάτε τόσο αυτό το πρωτάθλημα;

Νομίζω ότι μας πηγαίνει, γι' αυτό. Οι Ελληνες παίκτες πιάνουν στο Βέλγιο. Από την εποχή που ήρθε ο Στέργος Μαρίνος και μετά. Ανοιξε η αγορά στη συνέχεια και οι ίδιοι οι Βέλγοι διαπιστώνουν ότι οι Ελληνες προσαρμόζονται.

Είσαι ευχαριστημένος από τις συνθήκες ζωής στο Βέλγιο;

Δεν είναι Ελλάδα το Βέλγιο να πω την αλήθεια. Στη Ρωσία από την άλλη πλευρά ήμουν μόνος και δεν έδωσα βάση στις συνθήκες. Οταν όμως έχεις οικογένεια και παιδί, αυτά τα πράγματα τα προσέχεις. Εδώ είναι πολύ καλά αλλά....να έβγαζε που και που ήλιο δεν θα έβλαπτε (γέλια).

"Διάβασα για τον Γκέκα και επηρεάστηκα"

Πως θα ήθελες να τελειώσεις την καριέρα σου; Ισως στον Εργοτέλη από όπου και ξεκίνησες;

Μπα δεν το έχω σκεφτεί. Καθόλου όμως. Δεν μου έχει περάσει καν από το μυαλό. Δεν θέλω όμως με τίποτα να τελειώσω με τραυματισμό. Διάβασα και πριν από μέρες για τον Γκέκα που τραυματίστηκε και επηρεάστηκα. Θέλω να τελειώσω όρθιος.

Δεν το μετάνιωσες πάντως που ασχολήθηκες επαγγελματικά με την μπάλα. Εμοιασες και στον επίσης ποδοσφαιριστή πατέρα σου...

Νιώθει και ο ίδιος μεγάλη ικανοποίηση. Πάντα με συμβούλευε αλλά και πάντα μου έδινε χώρο και χρόνο για να αφομοιώνω αυτά που μου έλεγε. Ξεκίνησα από πολύ μικρός, από 6 ετών, στον Εργοτέλη, στην ομάδα που έπαιζε και εκείνος. Ο πατέρας μου ήταν χαφ και κόφτης αλλά το είχε το γκολ. Αρκετά μπορώ για τη θέση. Υπό αυτή την έννοια μοιάζουμε και ποδοσφαιρικά.

Και ο Καρέλης junior; Θα παίξει ποδόσφαιρο;

Είναι εννιά μηνών ακόμα (γέλια). Αν θέλει να παίξει, μακάρι. Ο,τι θέλει εκείνος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK