4ος γύρος: Χορταστική πρόκριση της Τσέλσι στην παράταση

Το ίδιο χορταστικό με αυτό του πρωταθλήματος ήταν το ντέρμπι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους "16" του Λιγκ Καπ. Οι "μπλε" νίκησαν στην παράταση με το... αγγλικό 5-4 τους "κόκκινους διάβολους" και πήραν εκδίκηση και πρόκριση για την οκτάδα. Εκτός συνέχειας Λίβερπουλ και Τότεναμ.

4ος γύρος: Χορταστική πρόκριση της Τσέλσι στην παράταση

Κάτι από το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος θύμισε η αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ. Ιδιο γήπεδο, ίδιες ομάδες, πολλά γκολ. Η μόνη διαφορά είναι πως αυτή τη φορά δεν είχαμε γκρίνια για τη διαιτησία.

Πάντως, το πρόσφατο 2-3 και τα όσα σφύριξε ο Κλάτενμπεργκ δεν ξεχάστηκαν, ειδικά από τους φίλους της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι για να πικάρουν αυτούς της Τσέλσι εμφανίστηκαν με πανόπου ανέγραφε: "Κλάτενμπεργκ, διαιτητής, ηγέτης, θρύλος", παραφράζοντας αντίστοιχο πανό των οπαδών της Τσέλσι για τον αρχηγό της ομάδας, Τζον Τέρι.

Στα του αγώνα του "Στάμφορντ Μπριτζ", οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με τις αναμενόμενες για τέτοια διοργάνωση αλλαγές, αλλά το θέαμα ήταν εξίσου χορταστικό. Οι "κόκκινοι διάβολοι" προηγήθηκαν με τον Γκιγκς στο 22ο λεπτό, ενώ οι "μπλε" απάντησαν στο 31' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νταβίντ Λουίζ (το οποίο ήταν). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, πήραν ξανά το προβάδισμα μετά από λάθος της Τσέλσι και γκολ του Ερνάντες (έξι κόντρα στην Τσέλσι) στο 43'.

Το ίδιο χορταστικό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Η Τσέλσι μπήκε δυνατά με σκοπό να ισοφαρίσει και το κατάφερε στο 52' με τον Κέιχιλ. Για τρίτη φορά, όμως, η ομάδα του Φέργκιουσον πήρε το προβάδισμα, αυτή τη φορά με γκολ του Νάνι στο 59'. Η Τσέλσι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με εύστοχο πέναλτι του Αζάρ λίγο πριν το τέλος, έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί όπου στο 97' η Τσέλσι πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με το τέρμα του Στάριτζ. Και μη νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ. Στο 116' ο Ραμίρες ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-3 και στις καθυστερήσεις της παράτασης ο Γκιγκς από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 5-4 που έδωσε στην Τσέλσι το εισιτήριο για την οκτάδα.

Θύμα έκπληξης έπεσε η Tότεναμ, η οποία με το γκολ του Μπέιλ από το 66' κρατούσε την τύχη στα χέρια της, αλλά η Νόριτς με ανατροπή στα τελευταία λεπτά πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Στο 84' ο Βερτόγκεν έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της Τότεναμ και δύο λεπτά αργότερα ο Τζάκσον διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μία από τα ίδια και για τη Λίβερπουλ με τη Σουόνσι να περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8" της διοργάνωσης. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν τα γκολ του Τσίκο και του Ντάιερ στο 34ο και 72ο λεπτό. Οι "κόκκινοι" προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν με τον Σουάρες στο 77', αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τον αποκλεισμό. Το κερασάκι στην τούρτα των φιλοξενούμενων στο "Ανφιλντ" έβαλε ο Γκουζμάν στο 90ο λεπτό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Τσέλσι-Μάνστεστερ Γ. 5-4

(31' πεν. Νταβίντ Λουίζ., 52' Κέιχιλ, 90' Αζάρ πεν., 97' Στάριτζ, 116' Ραμίρες - 22', 120' πεν. Γκιγκς, 43' Ερνάντες, 59' Νάνι)

Νόριτς-Τότεναμ 2-1

84' Βερτόγκεν αυτ., 86' Τζάκσον - 66' Μπέιλ

Λίβερπουλ-Σουόνσι 1-3

(77' Σουάρες - 34' Τσίκο, 72' Ντάιερ, 90' Γκουζμάν)

Τι έγινε στα ματς της Τρίτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK