10η αγ.: Ξεπέρασε την 6άρα η Γιουνάιτεντ, με άγχος η Σίτι

Με το επαγγελματικό 1-0 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Έβερτον και άφησε πίσω της τη βαριά ήττα από τη Σίτι. Αγχώθηκαν οι "πολίτες" με αντίπαλο τη Γουλβς (3-1).

10η αγ.: Ξεπέρασε την 6άρα η Γιουνάιτεντ, με άγχος η Σίτι

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο παιχνίδι της Έβερτον με τη Γιουνάιτεντ σημείωσε στο 19ο λεπτό ο Ερνάντες με κοντινό πλασέ, έπειτα από σέντρα του Εβρά. Η Έβερτον θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 40', αλλά μετά από φάουλ του Μπέινς-από το ύψος της περιοχής-η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Δε Χέα. Νωρίτερα ο Ισπανός είχε αποκρούσει σουτ των Ρόντγουελ, Σάχα μέσα από την περιοχή.

Ο Βέλλιος μπήκε στο 76' στη θέση του Όσμαν, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Φέργκιουσον να χρησιμοποιήσει τον Ρούνεϊ ως δεκάρι, πίσω από τους Γουέλμπεκ, Ερνάντες. Στον αγώνα δεν έδωσε το "παρών" ο Κρις Σμόλινγκ και όπως επιβεβαίωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά το τέλος του ο νεαρός αμυντικός έσπασε το πόδι και θα μείνει ένα μήνα εκτός.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε μείνει στο εντυπωσιακό 6-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τη Γουλβς. Οι "πολίτες" είχαν κερδίσει και μεσοβδόμαδα τους "λύκους" με 5-2 για το Λιγκ Καπ και στην αρχή έδειξαν πιο εφησυχασμένοι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στο ημίχρονο οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες με 0-0 στα αποδυτήρια. Ένα ολέθριο λάθος του Χένεσεϊ στο 52' και η επιμονή του Αγουέρο επέστρεψαν στον Τζέκο να κάνει το 1-0 σε κενή εστία και να σκοράρει για 6η φορά σε διάστημα μίας εβδομάδας. Το 2-0 ήρθε από γκολ του Κολάροφ στο 67', αλλά η αποβολή του Κομπανί στο 75' και το εύστοχο πέναλτι του Χαντ έφερε σύννεφα πάνω από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Αυτά τα έδιωξε οριστικά ο Τζόνσον με μακρινό αριστερό σουτ στο 91'.

Στις επτά αγωνιστικές διεύρυνε το αήττητο της η Λίβερπουλ μετά το 2-0 επί της Γουέστ Μπρόμιτς του Ρόι Χόγκτσον. Οι "κόκκινοι" επικράτησαν με άνεση της ομάδας του προκατόχου του Κένι Νταλγκλίς, παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 9' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άνταμ. "Θύμα" ήταν ο Λουίς Σουάρες, με τον Ουρουγουανό να δίνει την ασίστ στον Κάρολ στο 45' και τον Άγγλο επιθετικό και αυτός να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Ο πρώην παίκτης της Νιούκαστλ είχε ξανασκοράρει το εκτός έδρας 2-0 με αντίπαλο την Έβερτον. Μ' αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ απέχει 2 πόντους από την 6η Τότεναμ, αλλά με ισάριθμα παιχνίδια περισσότερα.

Εντυπωσιακό παιχνίδι στο Κάροου Ρόουντ με τη Νόριτς να στερεί από την Μπλάκμπερν τη δεύτερη εφετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με φοβερό γκολ του Χόιλετ στο 45', αλλά ισοφαρίστηκαν από τον Μόρισον στο 53'. Μέσα σε δύο λεπτά οι Γιακούμπου και Σάμπα (όπως πάντα με κεφαλιά) έδωσαν στην Μπλάκμπερν προβάδισμα δύο τερμάτων. Το 2-3 του Τζόνσον στο 82' έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, ο οποίος έκλεισε στο 93' με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι από χέρι του Ενζονζί. Όπως και πριν από μία εβδομάδα απέναντι στη Λίβερπουλ ο Χολτ χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Η μονομαχία του Σεσενιόν με τον Πετρόφ δεν είχε νικητή, αφού Σάντερλαντ και Άστον Βίλα έμειναν στο 2-2. Ο Βούλγαρος σκόραρε με μακρινό σουτ στο 20' και ετοίμασε το γκολ του Νταν στο 85', αλλά η Βίλα δεν μπόρεσε να φθάσει στο διπλό. Αυτό γιατί στο 38΄ο Σεσενιόν έδωσε ασίστ στον Γουίκαμ για να ισοφαρίσει, ενώ στο 89' ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε. Ο πρώην παίκτης της Παρί είχε κάνει ακριβώς το ίδιο, πριν από μία εβδομάδα, στο εκτός έδρας 0-2 επί της Μπόλτον.

Μιας και ο λόγος για την ομάδα του Όουεν Κόιλ ο προβληματισμός μεγαλώνει περαιτέρω μετά και τη νέα ήττα, αυτή τη φορά με 3-1 από τη Σουόνσι. Η κόκκινη κάρτα του Γκάρντνερ στο 48' καθόρισε κατά πολύ τον τελικό νικητή. Μία φάση μετά ο Άλεν έκανε το 1-0, ενώ στο 57' ο Σινκλέρ ευστόχησε για 3η συνεχόμενο φορά σε πέναλτι που κερδίζει η ομάδα του. Η μείωση του σκορ από το αυτογκόλ του Γκρέιαμ στο 72' δεν άλλαξε τον τελικό νικητή. Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι και στο 93' πήρε...το αίμα του πίσω διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Με δόση τύχης, αλλά και τους Ντέμπσεϊ, Ντεμπελέ να σκοράρουν στο 41' και το 86' η Φούλαμ πέρασε με διπλό από την έδρα της Γουίγκαν. Ο Αμερικανός βρήκε δίχτυα μετά από πάσα του Ζαμόρα, με τον τελευταίο να έχει και δοκάρι. Δύο φορές έλειψαν να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι, αλλά το δοκάρι σταμάτησε τις προσπάθειες των Μόσες και Φιγκερόα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

(19' Ερνάντες)

Τσέλσι - Άρσεναλ 3-5

(14' Λάμπαρντ, 45' Τέρι, 80' Μάτα / 36', 85', 92' φαν Πέρσι, 49' Σάντος, 55' Γουόλκοτ)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς 3-1

(52΄Τζέκο, 67' Κολάροφ, 91' Τζόνσον - 75' πεν Χαντ)

Νόριτς - Μπλάκμπερν 3-3

(53' Μόρισον, 82' Τζόνσον, 93' πεν Χολτ - 45' Χόιλετ, 62' Αγεγκμπένι, 64' Σαμπά)

Σάντερλαντ - Άστον Βίλα 2-2

(38' Γουίγκαμ, 89' Σεσενιόν - 20' Πετρόφ, 85' Νταν)

Σουόνσι - Μπόλτον 3-1

(49' Άλεν, 57' πεν. Σινκλέρ, 93' Γκρέιμ - 73' αυτ. Γκρέιαμ)

Γουίγκαν - Φούλαμ 0-2

(41' Ντέμπσεϊ, 86' Ντεμπελέ)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 0-2

(9' πεν. Άνταμ, 45' Κάρολ)

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Τότεναμ - ΚΠΡ (18:00)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Στόουκ - Νιούκαστλ (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK