Τσέλσι - Άρσεναλ 3-5

Τα απίστευτα σκορ στα αγγλικά ντέρμπι συνεχίζονται. Αυτήν τη φορά η διαφήμιση του ποδοσφαίρου αφορούσε το λονδρέζικο Τσέλσι-Άρσεναλ, όπου οι "κανονιέρηδες" με χατ-τρικ του Ρόμπιν φαν Πέρσι έφτασαν στην ιστορική νίκη με 5-3. Απίθανο θέαμα εξαιτίας των αμυνών που "πελαγοδρομούσαν", με διαφορετικά ημίχρονα για τις δύο ομάδες.

Τσέλσι - Άρσεναλ 3-5

Εάν κάποιος περίμενε εξ αρχής μία τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να δηλώνει μέντιουμ στην εφορία. Ιδίως από τη στιγμή που ο Αντρέ Βίλας Μπόας έριξε στο ματς τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς αντί του επικίνδυνου ανασταλτικά Ντάβιντ Λουίς. Η παρουσία του φορμαρισμένου φαν Πέρσι, βέβαια, ελλόχευε κινδύνους, ωστόσο οι 3 ευκαιρίες στα πρώτα 4 λεπτά του αγώνα για τους "μπλε" έσβησαν κάθε σκέψη για τον Ολλανδό επιθετικό. Στο 14', μάλιστα, ο Φρανκ Λάμπαρντ σημείωσε το γκολ υπ' αριθμόν 6.000 των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα και έδωσε ώθηση στους συμπαίκτες του να επιτεθούν περισσότερο.

Στην επίτευξη του 1-0 συνέβαλε η αμυντική ανυπαρξία των Περ Μέρτεζακερ και Λοράν Κοσιελνί, σε συνδυασμό με την κυριολεκτική απουσία του Αντρέ Σάντος από τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Βραζιλιάνος διόρθωσε τη μονίμως λανθασμένη θέση του αρχίζοντας την επίθεση για την ισοφάριση της Άρσεναλ στο 36' με τον φαν Πέρσι κι ενώ οι 2 ομάδες έβρισκαν άκοπα κενά στις αντίπαλες άμυνες. Οι "κανονιέρηδες", η χειρότερη ομάδα στις στημένες φάσεις μετά την Μπόλτον, πλήρωσε αυτήν την αδυναμία της στο 45', με τον Τζον Τέρι να σκοράρει από το κέντρο της άμυνας της Άρσεναλ μετά από κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ίδια αποκρουστική εικόνα των αμυντικών λειτουργιών, που... λειτουργούσε υπέρ του θεάματος. Η Άρσεναλ έδειξε τις διαθέσεις της με 2 ευκαιρίες στα 2 πρώτα λεπτά και οι Ζερβίνιο και φαν Πέρσι είχαν πάρει τα μέτρα της αμυντικής τετράδας της Τσέλσι, που σπανίως ήταν τετράδα λόγω των προωθήσεων του Ζοζέ Μποσίνγκουα και του Άσλεϊ Κόουλ. Αυτός που εν τέλει "χτύπησε", ήταν ο Σάντος στο 49ο λεπτό, πατώντας στο γήπεδο που άφησε... ορφανό ο Μποσίνγκουα. Σαν να μην έφτανε αυτό για την αποσβολωμένη Τσέλσι, στο 55ο λεπτό, τέσσερις από τους αμυνομένους της παρακολουθούσαν ακίνητοι τον Θίο Γουόλκοτ να περνάει ανάμεσά τους και να γράφει το 3-2. Η επιτομή του επιθετικού ποδοσφαίρου μέσα σε μία ώρα, ή αλλιώς της αψήφισης των αμυντικών τακτικών των 2 προπονητών.

Αυτό το τέρμα οδήγησε σε κάποιες αλλαγές στη γενική εικόνα της αναμέτρησης. Η Τσέλσι αναπτύχθηκε στο γήπεδο της Άρσεναλ, η οποία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι φαν Πέρσι και Ζερβίνιο, όμως, καραδοκούσαν στη γραμμή του κέντρου για μία κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των "μπλε". Η είσοδος των Φλοράν Μαλουντά (αρχικά) και Ραούλ Μεϊρέλες, Ρομελού Λουκακού στη συνέχεια για τους γηπεδούχους συνέτειναν στην παραμονή τους έξω από την περιοχή της Άρσεναλ, χωρίς, όμως, κάποιο απτό αποτέλεσμα, όπως μία σπουδαία ευκαιρία. Η απάντηση του Αρσέν Βενγκέρ ήρθε αργότερα, στα πρόσωπα των Καρλ Τζένκινσον και Τόμας Ροσίτσκι, ώστε να κερδίσει κάποια μέτρα πίσω.

Δεν τα κατάφερε, όμως, κι ο Χουάν Μάτα (ίσως στο χειρότερο φετινό παιχνίδι του), με μία "οβίδα" από τα 25-30 μέτρα, ισοφάρισε σε 3-3. Οι πανηγυρισμοί των "μπλε" δεν έδωσαν ποτέ τη θέση τους σε μία πιο λογική προσέγγιση του αγώνα και στο 85' ένα γλίστρημα του Τέρι έδωσε στον φαν Πέρσι την ευκαιρία να διασχίσει το μισό γήπεδο ανενόχλητος, να περάσει τον ανήμπορο να αντιδράσει Πετρ Τσεχ και να κάνει το 3-4. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των γηπεδούχων και η είσοδος του Τόμας Βερμάελεν στον αγώνα "κλείδωσε" την άμυνα των "κανονιέρηδων". Το τέρμα του φαν Πέρσι στο 93ο λεπτό χρησίμευσε για στατιστικούς λόγους, για την κατάρρευση ορισμένων ρεκόρ, τα οποία περιγράφουμε παρακάτω.

Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Μίκελ (76' Μεϊρέλες), Ραμίρες (72' Λουκακού), Λάμπαρντ, Μάτα, Στάριντζ (62' Μαλουντά), Τόρες

Άρσεναλ: Στσέσνι, Τζουρού (75' Τζένκινσον), Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Σάντος, Σονγκ, Ράμσεϊ, Αρτέτα, Γουόλκοτ (79' Ροσίτσκι), Ζερβίνιο (88' Βερμάελεν), φαν Πέρσι

Στατιστικά
- Η Άρσεναλ έχει ανατρέψει σκορ και έχει κερδίσει 22 πόντους στην Premier League κόντρα στην Τσέλσι, περισσότερους σε σχέση με ανατροπές κόντρα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
- Το τέρμα του Λάμπαρντ ήταν το υπ' αριθμόν 6.000 της Τσέλσι στο πρωτάθλημα σε όλες της κατηγορίες.
- Ο Τέρι σημείωσε το 3ο τέρμα του στο πρωτάθλημα κόντρα στην Άρσεναλ. Η Τσέλσι είχε φέρει ισοπαλία και στα 2 προηγούμενα παιχνίδια που σκόραρε ο αρχηγός της.
- Μόνο η Μπόλτον έχει δεχθεί περισσότερα γκολ (9) από στημένη φάση σε σχέση με την Άρσεναλ (8).
- Η Άρσεναλ σημειώνει 3 γκολ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 1999 και το χατ-τρικ του Νουάνκο Κανού.
- Στα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος μεταξύ των 6 "ισχυρών" του αγγλικού πρωταθλήματος έχουν σημειωθεί 43 τέρματα.
- Η Τσέλσι δεν είχε σημειώσει περισσότερα από 2 γκολ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" στο πρωτάθλημα κόντρα στην Άρσεναλ από το 1969. Ήταν στις 27 Σεπτεμβρίου του 1969, στο Τσέλσι-Άρσεναλ 3-0.
- Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έχει σκοράρει 28 φορές σε 27 παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στο έτος 2011.
- Ο φαν Πέρσι είναι ο 3ος παίκτης στην Premier League πως σημειώνει τουλάχιστον 14 γκολ εκτός έδρας σε ένα ημερολογιακό έτος, μετά τον Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ (2001) και τον Ρουντ φαν Νίστεροϊ (2003).
- Η Τσέλσι δέχεται 5 γκολ ως γηπεδούχος για πρώτη φορά από τις 16 Δεκεμβρίου του 1989: Τσέλσι-Λίβερπουλ 2-5.
- Η Άρσεναλ σκοράρει 5 φορές στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για πρώτη φορά από το 1934: Τσέλσι-Άρσεναλ 2-5.

Διαβάστε επίσης

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Premier League

Νίκες για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι

Δείτε το live:

News 24/7

24MEDIA NETWORK