15η αγ.: Νίκη-δώρο της Τσέλσι στη Γιουνάιτεντ

Σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από κακές καιρικές συνθήκες (βροχή και δυνατός αέρας), η Τσέλσι υποχρέωσε την Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη φετινή της ήττα. Μεϊρέλες και Λάμπαρντ ανέτρεψαν το γρήγορο γκολ του Μπαλοτέλι. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι για περισσότερο από μισή ώρα, λόγω αποβολής του Κλισί. Στο -2, πλέον, η διαφορά της Σίτι από τη Γιουνάιτεντ.

15η αγ.: Νίκη-δώρο της Τσέλσι στη Γιουνάιτεντ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Αγουέρο με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μπαλοτέλι, ο οποίος απέφυγε τους Τσεχ, Ιβάνοβιτς και άνοιξε το σκορ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2004 και το ματς με τη Σαουθάμπτον, που η Τσέλσι δέχεται γκολ στο "Στάμφορντ Μπριζ", πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα. Παράλληλα, ο Ιταλός επιθετικός έφτασε τα οκτώ γκολ στα τελευταία 10 ματς πρωταθλήματος.

Μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσαν κάλλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Αγουέρο.

"Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό", λέει ένα γνωστό άσμα και αυτό εφαρμόστηκε πλήρως στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Τσέλσι ισοφάρισε με εν κινήσει πλασέ του Μεϊρέλες, έπειτα από γύρισμα του πρώην "πολίτη" Ντάνιελ Στάριτζ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο τελευταίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στους "μπλε", αφού το δυνατό σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Χαρτ.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν για την Σίτι στο 58', όταν ο διαιτητής Κλάτενμπεργκ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Κλισί για φάουλ στον Ραμίρες. Αυτή ήταν η τρίτη φορά στα τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος, που η ομάδα του Μάντσεστερ δεν βγάζει το 90λεπτο με 11 παίκτες. Παράλληλα, ξεπέρασε την Γιουνάιτεντ σε αποβολές (49 έναντι 48), παρότι έχει αγωνιστεί σε 190 λιγότερα ματς πρωταθλήματος!

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι ενίσχυσε την αμυντική του γραμμή, αντικαθιστώντας τον Αγουέρο με τον Κόλο Τουρέ. Έτσι, συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τον Αργεντινό να βγαίνει αλλαγή σε όλα τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί βασικός (13 στα 13).

Από την πλευρά του, ο Βίλας-Μπόας πέρασε τον Λάμπαρντ στη θέση του σκόρερ Μεϊρέλες, χωρίς ενδεχομένως να γνωρίζει ότι ο Άγγλος διεθνής έχει καλή παράδοση κόντρα στην Σίτι (πέντε γκολ στα τελευταία εννέα μεταξύ τους ματς για το πρωτάθλημα).

Πέντε είπαμε; Κάντε τα έξι! Ο Λάμπαρντ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Στάριτζ στο 82' (το σουτ του σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Λέσκοτ), χαρίζοντας το πολύτιμο "τρίποντο" στην ομάδα της πρωτεύουσας.

Με αυτή τη νίκη η Τσέλσι μείωσε στους 7 βαθμούς την διαφορά της από την κορυφή, κάνοντας παράλληλα ένα σπουδαίο δώρο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πλέον βρίσκεται στο -2 από τη μισητή συμπολίτισσα.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Ρομέου (84' Μαλουντά), Μεϊρέλες (73' Λάμπαρντ), Στάριτζ (88' Όμπι), Ντρογκμπά, Μάτα.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Λέσκοτ (85' Τζέκο), Κομπανί, Κλισί, Μίλνερ, Γ. Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (75' ντε Γιονγκ), Αγουέρο (64' Κ. Τουρέ), Μπαλοτέλι.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ - Έβερτον 1-0

(70’ φαν Πέρσι)

Μπόλτον - Άστον Βίλα 1-2

(55’ Κλάσνιτς / 33’ Ολμπράιτον, 39’ Πετρόφ)

Λίβερπουλ - ΚΠΡ 1-0

(47’ Σουάρες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 4-1

(17’, 56’ Νάνι, 27’, 62’ Ρούνεϊ / 47’ Φλέτσερ)

Νόριτς - Νιούκαστλ 4-2

(39’ αυτ. Σίμπσον, 59’, 82’ Χολτ, 63’ Μόρισον / 45, 77’ Μπα)

Σουόνσι - Φούλαμ 2-0

(56’ Σινκλέρ, 91’ Γκράχαμ)

Γουέστ Μπρομ - Γουίγκαν 1-2

(33’ Ριντ / 37’ Μόζες, 57’ πεν. Γκόμες)

Σάντερλαντ - Μπλάκμπερν 2-1

(84’ Βόαν, 92’ Λάρσον / 17’ Βούκσεβιτς)

Στόουκ - Τότεναμ 2-1

(13', 43' Εθέρινγκτον / 62' πεν. Αντεμπαγιόρ)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

(34' Μεϊρέλες, 82' πεν. Λάμπαρντ / 2' Αγουέρο)

Δείτε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

Δείτε εδώ τι έγινε στους αγώνες της Κυριακής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK