16η αγ.: Νίκες για Τσέλσι και Άρσεναλ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες που σημείωσε δύο γκολ, η Τσέλσι άφησε πίσω της τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Champions League και πέρασε δια περιπάτου από το Σάντερλαντ με 3-1. Η διαιτησία βοήθησε την Άρσεναλ να επανέλθει στις επιτυχίες (2-0 τη Γουέστ Μπρομ).

16η αγ.: Νίκες για Τσέλσι και Άρσεναλ

Η Τσέλσι έχασε μία κλασικότατη ευκαιρία στο 8ο λεπτό, λίγες στιγμές αργότερα όμως, ο Αζάρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τόρες άνοιξε το σκορ. Στο 22ο λεπτό ο Ρομέου αποχώρησε πιάνοντας το γόνατό του, ωστόσο οι παίκτες του Μπενίτεθ δεν πτοήθηκαν και στις καθυστερήσεις του πρώτους μέρους ο Τόρες διπλασίασε τα τέρματά του με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να καθαρίσουν το παιχνίδι. Στο 48' ο Όσκαρ απείλησε την εστία του Μινιολέ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τόρες σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μάτα έκανε το 3-0. Το -πανέμορφο- γκολ της παρηγοριάς για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 66ο λεπτό από τον Τζόνσον.

16η αγ.: Νίκες για Τσέλσι και Άρσεναλ

Με τη βοήθεια της διαιτησίας, η Άρσεναλ ξεπέρασε το εμπόδιο της αξιόμαχης Γουέστ Μπρομ με 2-0 και επανήλθε στις επιτυχίες μετά από τρεις συνεχόμενες απώλειες. Με αυτή τη νίκη η πρώην αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League ξεκόλλησε από τη μέση της βαθμολογίας.

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό τραυματίστηκε ο Λίαμ Ρίτζγουελ, ενώ στο 26ο ο Αρτέτα ευστόχησε στο -ανύπαρκτο- πέναλτι που κέρδισε ο Καθόρλα από τον Ρέιντ. Αντίθετα ο διαιτητής Μάικ Τζόουνς δεν έδειξε την άσπρη βούλα εις βάρος των "κανονιέρηδων" όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι Μέρτεσακερ (είχε προηγηθεί, πάντως, επιθετικό φάουλ του Όλσον).

Καθαρό ήταν το πέναλτι που κέρδισε η Άρσεναλ στο 64ο λεπτό. Ο Μπρουντ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Τσάμπερλεϊν και ο Αρτέτα ευστόχησε εκ νέου από την άσπρη βούλα. Από τον Ιανουάριο του 2007 και το ματς με την Τσάρλτον η ομάδα του Βενγκέρ είχε να σκοράρει δύο φορές από το σημείο του πέναλτι.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Τζιμπρίλ Σισέ σκόραρε για 2η φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, ωστόσο η ΚΠΡ δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Γουίγκαν.

# Η ΚΠΡ δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Είχε να συμβεί κάτι ανάλογο από τη σεζόν 1990-91 (τότε είχε πράξει αναλόγως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ). Από τότε που ανέλαβε, πάντως, ο Χάρι Ρέντναπ παραμένει αήττητη.

# Ο Φερνάντο Τόρες σημείωσε το γρηγορότερο γκολ του στην Premier με τη φανέλα της Τσέλσι. Παράλληλα έβαλε τέλος στη δυστοκία των εγχώριων διοργανώσεων (σκόραρε μετά από 12,5 αγωνιστικές ώρες).

# Η Άρσεναλ συμπλήρωσε 250 εντός έδρας νίκες στην Premier League (171 στο "Χάιμπουρι", 79 στο "Έμιρεϊτς")

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ 2-0

(26' πέν, 64' πέν. Αρτέτα)

Άστον Βίλα - Στόουκ 0-0

Σαουθάμπτον - Ρέντινγκ 1-0

(61' Πάντσεον)

Σάντερλαντ - Τσέλσι 1-3

(66' Τζόνσον / 11', 45+3' πέν. Τόρες, 49' Μάτα)

Σουόνσι - Νόριτς 3-4

(51', 93' Μίτσου, 59' Ντε Γκουζμάν / 16' Γουιτάκερ, 40' Μπασόνγκ, 44' Χολτ, 77' Σόντγκρας)

Γουίγκαν - ΚΠΡ 2-2

(19', 74' Μακάρθι / 26' Νέλσεν, 72' Σισέ)

Κυριακή 09 Δεκεμβρίου

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)

Έβερτον - Τότεναμ (17:00)

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

Φούλαμ - Νιούκαστλ (22:00)

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

Γουίγκαν - ΚΠΡ 2-2

Σουόνσι - Νόριτς 3-4

Άστον Βίλα - Στόουκ 0-0

Σαουθάμπτον - Ρέντινγκ 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK