8η αγ.: Ίδρωσε η Άρσεναλ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν φαν Πέρσι, η Άρσεναλ ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Σάντερλαντ με 2-1 και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

8η αγ.: Ίδρωσε η Άρσεναλ

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους "κανονιέρηδες" αφού με τη συμπλήρωση 29'' ο φαν Πέρσι δέχθηκε την πάσα του Ζερβινιό και με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το γρηγορότερο γκολ της Premier League από τον Δεκέμβριο του 2007. Τότε, ο Ζεοβάνι είχε βρει δίχτυα στο ίδιο χρονικό σημείο, κατά τη διάρκεια του αγώνα Μάντσεστερ Σίτι-Γουίγκαν.

Η απάντηση της Σάντερλαντ ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα από τον Λάρσον. Τα οκτώ από τα τελευταία 14 γκολ του Σουηδού εξτρέμ έχουν μπει με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Βόιτσιεχ Σέζνι έκανε την απόκρουση της χρονιάς στην εξ επαφής κεφαλιά του Κάτερμολ.

Ο αγώνας όδευε προς την ισοπαλία όταν στο 82', ο φαν Πέρσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, η οποία προβλημάτισε για πολλοστή φορά φέτος.

Νωρίτερα, η Γουέστ Μπρομ πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Γουλβς. Ο Μπρουντ άνοιξε το σκορ με μονοκόμματο πλασέ του Μπρουντ από το ύψος του πέναλτι και ο Οντεμβίγκι που είχε περάσει ως αλλαγή, έγραψε το τελικό αποτέλεσμα με αριστερό συρτό πλασέ, έπειτα από ωραία ασίστ του Σάρνερ.

Η Τότεναμ προηγήθηκε δύο φορές στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", ωστόσο δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη που θα την έφερνε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου, ο φαν ντερ Φαρτ άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, όμως με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπα ισοφάρισε με κοντινή προβολή, έπειτα από γύρισμα του Γκουτιερες. Στο 68' η ομάδα του Λονδίνου ξαναπήρε το προβάδισμα μετά από ασίστ του Πάρκερ και ωραίο, διαγώνιο σουτ του Ντεφό, αλλά η Νιούκαστλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Στο 86ο λεπτό ο Αμεόμπι έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπήκε και σούταρε με το αριστερό για να γράψει το τελικό 2-2.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Γουέστ Μπρομ - Γουλβς 2-0 (8' Μπρουντ, 75' Οντεμβίγκι)

Άρσεναλ - Σάντερλαντ 2-1 (1', 82' φαν Πέρσι / 31' Λάρσον)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-2 (48' Μπα, 86' Αμεόμπι / 40' πεν. φαν ντερ Φαρτ, 68' Ντεφό)

Διαβάστε τι έγινε στο ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε εδώ για τα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK