9η αγ.: Υπέκυψε με 9 (!) η Τσέλσι στην ΚΠΡ

Η Τσέλσι έμεινε από το 41' του εκτός έδρας αγώνα με την ΚΠΡ με εννιά παίκτες και μοιραία γνώρισε την ήττα με 1-0. Έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν δεύτεροι οι "μπλε", πρωταγωνιστές για τις ομάδες του με δύο γκολ οι Φαν Πέρσι και Φαν ντερ Φάαρτ.

Referee Chris Foy, third left, sends off Chelsea's Didier Drogba, left on ground, for a tackle on Queens Park Rangers' Adel Taarabt, right on ground during their English Premier League soccer match at Loftus Road stadium, London, Sunday, Oct. 23, 2011. (AP Photo/Sang Tan)
Referee Chris Foy, third left, sends off Chelsea's Didier Drogba, left on ground, for a tackle on Queens Park Rangers' Adel Taarabt, right on ground during their English Premier League soccer match at Loftus Road stadium, London, Sunday, Oct. 23, 2011. (AP Photo/Sang Tan) AP

Στο "Λόφτους Ρόουντ" τα πάντα στράβωσαν από νωρίς για την Τσέλσι. Στο 10' ο Νταβίντ Λουίς ανέτρεψε τον Χέλγκουσον και υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Ισλανδός δεν αστόχησε και η ΚΠΡ πήρε προβάδισμα για πρώτη νίκη επί της Τσέλσι από το 1995.

Στη συνέχεια ακολούθησε το ανέβασμα της Τσέλσι στο γήπεδο, το οποίο της στέρησε την πρώτη κόκκινη. Ο Μποσίνγκουα έχασε τον Ράιτ-Φίλιπς και στην προσπάθειά του να τον ανακόψει αντίκρισε την κόκκινη, όντας τελευταίος παίκτης. Ο Μπόας έβγαλε τον Στάριτζ για να βάλει τον Ιβάνοβιτς, αλλά στο 41' είδε τον Ντρογκμπά να αποβάλλεται. Με ένα τάκλιν όπως αυτό που είχε κάνει ο Τόρες στο 4-1 με τη Σουόνσι ο Ιβοριανός πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και οι "μπλε" βρέθηκαν σε στενωπό. Την τελευταία φορά που βρέθηκαν με μείον δύο παίκτες ήταν στο 2-4 από τη Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2010-11.

Στην επανάληψη αν ο Τάαραμπτ ήταν πιο προσεκτικός τότε η ΚΠΡ θα μπορούσε να εξασφαλίσει νωρίτερα το τρίποντο. Εν τέλει η Τσέλσι έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία με δράση τον Ανελκά. Ο Γάλλος είχε πάρει τη θέση του Μάτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ισπανό να αντικαθίσταται λόγω προβλήματα στον ώμο. Εν τέλει το 1-0 δεν άλλαξε και η ΚΠΡ πανηγύρισε την πρώτη εφετινή εντός έδρας νίκη. Από την άλλη η Τσέλσι έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει τη Γιουνάιτεντ και να μείνει στο -3 από τη Σίτι.

Μέχρι να φθάσουμε στη στιγμή εισόδου του Φαν Πέρσι, στον αγώνα της Άρσεναλ με τη Στόουκ, ο Αρσέν Βενγκέρ είδε τον Ζερβινιό να ανοίγει το σκορ στο 27’ και τον Κράουτς να απαντά επτά λεπτά αργότερα (σ.σ είχε σκοράρει και στο εντός έδρας 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Αφού είχε ότι δεν είχε λύσεις ο Αλσατός σήκωσε στο 66’ τον Φαν Πέρσι και τον πέρασε στη θέση του Σαμάχ. Δεν πέρασαν επτά λεπτά και ο Ζερβινιό του πέρασε πάσα από δεξιά με τον Ολλανδό να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, όπως έκανε και προ μίας εβδομάδας στο 2-1 επί της Σάντερλαντ. Τώρα όμως δεν είχε τελειώσει το έργο του και με το 7ο εφετινό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 82’.

Ένας άλλος Ολλανδός ήταν αυτός που ξεχώρισε στο παιχνίδι της Μπλάκμπερν με την Τότεναμ. Ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ έφθασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα και ανέβασε την ομάδα του στην 5η θέση, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 15', αλλά είδε τον Φορμίκα να απαντά στο 28' και να ισοφαρίζει τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να κατευνάσουν και οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του τεχνικού Στιβ Κιν, αλλά ο Φαν ντερ Φάαρτ δεν το σκέφθηκε αυτό όταν στο 53' δαιμόρφωσε το τελικό σκορ με αριστερό σουτ.

Ο Ντέιβιντ Μόγες ξεκίνησε βασικό τον Απόστολο Βέλλιο στο εκτός έδρας παιχνίδι της Έβερτον με τη Φούλαμ, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει για 3η φορά στο πρωτάθλημα. Αντιθέτως μόλις στο 3΄ο Ντρέντε άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Σκωτσέζος. Στο 67’ ο Ρουίζ σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Φούλαμ, αλλά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει και ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο 50’ ο Σαχά πήρε τη θέση του Βέλλιου και με την εκπνοή έκανε το 1-2, σε μία φάση που είχε προηγηθεί φοβερή χαμένη ευκαιρία του Ζαμόρα. Τα «ζαχαρωτά» πανηγύρισαν το δεύτερο εφετινό τους διπλό με γκολ του Ρόντγουελ στο 92.

Κυριακή 23/10

Άρσεναλ – Στόουκ 3-1

(27’ Ζερβινιό, 73’, 82’ Φαν Πέρσι – 34’ Κράουτς)

Φούλαμ – Έβερτον 1-3

(67’ Ρουίζ – 3’ Ντρέντε, 90’ Σαχά, 92’ Ρόντγουελ)

Μαν.Γιουνάιτεντ - Μαν.Σίτι 1-6

(81’ Φλέτσερ – 22’, 60’ Μπαλοτέλι, 69’ Αγουέρο, 90’, 94' Τζέκο, 91’ Σίλβα)

Μπλάκμπερν – Τότεναμ 1-2

(28' Φορμίκα - 15', 53' Φαν ντερ Φάαρτ)

ΚΠΡ – Τσέλσι 1-0

(10' πεν. Χέλγκιουσον)

Δείτε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK