Η ταύτιση Μουρίνιο-Κλαφ. Τι απάντησε ο Πορτογάλος

Ο Νιλ Ουόρνοκ ήταν ο τελευταίος εξ αυτών που θεωρούν ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ο Μπράιαν Κλαφ της σύγχρονης εποχής.

Η ταύτιση Μουρίνιο-Κλαφ. Τι απάντησε ο Πορτογάλος
© GETTY IMAGES

Τόσο για τις τακτικές του όσο και για τις δηλώσεις του ο Πορτογάλος προπονητής της Τσέλσι έχει χαρακτηριστεί "αντίγραφο" του μεγάλου Άγγλου μάνατζερ, ο οποίος οδήγησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων Κυπέλλων Πρωταθλητριών.

Ο Ουόρνοκ, νυν προπονητής της Κρίσταλ Πάλας και επόμενος αντίπαλος του Μουρίνιο στο αγγλικό πρωτάθλημα, υποστήριξε ότι ο Πορτογάλος " είναι ό,τι πιο κοντινό στον Κλάφι. Είναι αυτός ο τύπος προπονητή. Είναι προπονητής των παικτών, αλλά δεν τους φυλακίζει. Λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Θέλει πάντα οι ομάδες του να παίζουν καλά και τακτικά, σε δύσκολα ματς, πετυχαίνει διάνα".

Ο Μουρίνιο άκουσε όλα όσα είπε γι' αυτόν ο Ουόρνοκ και κλήθηκε να τα σχολιάσει. Ήταν μετριόφρων, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο του Κλαφ. " Νιώθω πραγματικά κολακευμένος με το εν λόγω σχόλιο, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει σύγκριση γιατί ο Κλαφ είναι ένας θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου. Όσα πέτυχε, ιδίως με τη Φόρεστ, μένουν για πάντα. Αν ο Νιλ κάνει αυτά τα σχόλια, με κάνει να νιώθω περήφανος, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση με την κληρονομιά που άφησε ο Κλαφ".

Διαβάστε ακόμα:

Brian Clough: κανένας σαν κι αυτόν

News 24/7

24MEDIA NETWORK