Παρελθόν ο Ντι Ματέο

Η βαριά ήττα της Τσέλσι στο Τορίνο με 3-0 από τη Γιουβέντους και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τη συνέχεια του Champions League, ώθησαν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην απόφαση να λύσει τη συνεργασία της ομάδας με τον Ντι Ματέο.

Παρελθόν ο Ντι Ματέο

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός προπονητής είχε αναλάβει προσωρινά την τεχνική ηγεσία της αγγλικής ομάδας μετά την απομάκρυνση του Βίλας Μπόας στα μέσα της περασμένης σεζόν, οδηγώντας την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό μάλιστα είχε πείσει πέρυσι τον Ρώσο μεγιστάνα να κρατήσει το καλοκαίρι τον Ντι Ματέο στην ομάδα.

Σημειώνεται ότι ο Ντι Ματέο ήταν ο 8ος προπονητής που κάθισε στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης από την εποχή που ο Αμπράμοβιτς ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Είχαν προηγηθεί οι: Ρανιέρι, Μουρίνιο, Γκραντ, Σκολάρι, Χίντινγκ, Αντσελότι και Βίλας Μπόας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

" Η Τσέλσι έλυσε την συνεργασία της με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Οι πρόσφατες εμφανίσεις της ομάδας και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και το διοικητικό συμβούλιο όπως και ο ιδιοκτήτης αισθάνονται ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε ο σύλλογος να παραμείνει σε σωστή πορεία καθώς οδεύουμε σε κομβικό σημείο της σεζόν.

Ο σύλλογος αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και της Πρέμιερ Λιγκ ενώ βρίσκεται μέσα σε τρεις ακόμα διοργανώσεις. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους.

Ο ιδιοκτήτης και το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστούν τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο για όσα έκανε στον σύλλογο από τον περασμένο Μάρτιο που ανέλαβε. Ο Ρομπέρτο μας οδήγησε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και το 7ο Κύπελλο Αγγλίας.

Δεν θα ξεχάσουμε την συνεισφορά του στην ιστορία του συλλόγου και πάντα θα είναι ευπρόσδεκτος στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο νέος προπονητής της ομάδας θα ανακοινωθεί σύντομα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK