Premier League: "Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Λίβερπουλ"

Η Premier League εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας, παραδέχεται πως κακώς μέτρησε το γκολ του Κρίστιαν Μπεντέκε στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπόρνμουθ, καθώς ο Φελίπε Κουτίνιο που κινείται προς την μπάλα, ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Premier League: "Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ της Λίβερπουλ"
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Οι διαιτητικές αποφάσεις του Κρεκγκ Πόουσον επισκίασαν τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μπόρνμουθ την περασμένη Δευτέρα (17/08). Ο Κρίστιαν Μπεντέκε ήταν ο "χρυσός" σκόρερ για τους κόκκινους, όμως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Φελίπε Κουτίνιο, που συμμετέχει ενεργά στη φάση, ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Οι έντονες διαμαρτυρίες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ανάγκασαν την Premier League να εκδώσει ανακοίνωση, μέσω της οποίας παραδέχεται πως υπήρξαν διαιτητικά λάθη στον αγώνα, κάνοντας ειδική αναφορά στο γκολ του Βέλγου επιθετικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Premier League δεν σχολιάζει, γενικά, αποφάσεις που λαμβάνονται από τους διαιτητές. Αλλά δοθέισας της πρόσφατης αλλαγής στην ερμηνεία του κανονισμού του οφσάιντ, αλλά και του γεγονότος ότι αυτό έλαβε χώρα στην αρχή της σεζόν, κρίθηκε αναγκαίο να ενημερώσει τους φιλάθλους.

Σχετικά με το συμβάν, ο Μπεντεκέ υποδέχτηκε τη σέντρα του Χέντερσον, αφού η μπάλα πέρασε μπροστά από τον Κοουτίνιο, που ήταν σε θέση οφσάιντ. Υπό τους νέους κανονισμούς, ο Κοουτίνιο δεν χρειαζόταν να ακουμπήσει την μπάλα, για να θεωρείτει ότι παρεμβάλλεται στη φάση. Σ' αυτή την περίπτωση, δεν πληρώθηκαν τα κριτήρια και ο κανονισμός δεν εφαρμόστηκε σωστά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK