Ρεκόρ στις απολύσεις προπονητών η Premier League

Η απόλυση του Ντέιβιντ Μόγες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τρίτη του Πάσχα δημιούργησε ένα ρεκόρ για την Πρέμιερ Λιγκ.

Ρεκόρ στις απολύσεις προπονητών η Premier League

Ποτέ άλλοτε δεν είχαν απολυθεί 10 τεχνικοί μεσούσης της σεζόν, όπως συνέβη εφέτος αρχίζοντας την καταμέτρηση με τον Πάολο Ντι Κάνιο στις 22 Σεπτεμβρίου και τελειώνοντας με τον Σκωτσέζο στις 22 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της χρονιάς έχασαν τη δουλειά τους ο Ντι Κάνιο, ο Ιάν Χόλογουεϊ, ο Μάρτιν Γιολ, ο Στιβ Κλαρκ, ο Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο Μάλκι Μακάι, ο Μίκαελ Λάουντρουπ, ο Ρενέ Μιουλεστέιν, ο Κρις Χάτον και τελευταίος ο Μόγες. Το σύνολο 10.

Κάπως έτσι το ρεκόρ των 9 αποχώρησεων της σεζόν 2008-09 έσπασε και έγινε σαφές ότι ακόμα και το αγγλικό πρωτάθλημα που κάποτε στήριζε τους προπονητές θα έλεγε κανείς με θρησκευτική ευλάβεια.

Ο τελευταίος των Μοϊκανών είναι ο Αρσεν Βενγκέρ ο οποίος διατηρεί τη θέση του στην Αρσεναλ από το 1996, εδώ και σχεδόν 18 χρόνια δηλαδή. Αμέσως μετά έρχεται ο Αλαν Πάρντιου που ανέλαβε τις τύχες της Νιούκαστλ μόλις τον Δεκέμβριο του 2010.

Οι αποχωρήσεις για τη σεζόν 2013-14 (πίνακας ESPN)

Ρεκόρ στις απολύσεις προπονητών η Premier League

Διαβάστε ακόμη

"Αντιεπαγγελματική η απόλυση του Μόγες"

Το αντίο του Μόγες

News 24/7

24MEDIA NETWORK