Στο μυαλό του Βενγκέρ πριν τη μάχη του Φαλήρου

Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά θα παρατάξει την Άρσεναλ κόντρα στον Ολυμπιακό ο Αρσέν Βενγκέρ. Τα πλάνα του Γάλλου τεχνικού για την ενδεκάδα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η έκπληξη.

Στο μυαλό του Βενγκέρ πριν τη μάχη του Φαλήρου

Το ματς της "χρονιάς" δίνει η Άρσεναλ στο "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (9/12). Οι "κανονιέρηδες" δηλώνουν έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, προκειμένου να γίνουν αυτοί η ομάδα που θα ακολουθήσει την Μπάγερν Μονάχου στην επόμενη φάση του Champions League.

Ωστόσο το έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι. Κι αυτό γιατί εκτός της δυναμικότητας του Ολυμπιακού στην έδρα του, ο Αρσέν Βενγκέρ καλείται να αντιμετωπίσει και τους... τραυματισμούς που βασανίζουν τη ομάδα του. Ήδη εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Σάντσες, Αρτέτα, Καθόρλα, Κοκλέν, Γουίλσιρ, Γουέλμπεκ και Ροζίτσκι. Στα καλά νέα για την Άρσεναλ είναι ότι επέστρεψαν οι Κοσιελνί και Γουόλκοτ.

Με Τσέιμπερς στη μεσαία γραμμή

Στην τελευταία προπόνηση επί βρετανικού εδάφους, ελλείψει παικτών στη μεσαία γραμμή, ο Βενγκέρ δοκίμασε σχήμα με τον Κάλουμ Τσέιμπερς στο χώρο του κέντρου. Με τους Αρτέτα, Καθόρλα και Κοκλέν εκτός, ο Αλσατός τεχνικός αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στον νεαρό Άγγλο αμυντικό, βάζοντάς τον σε μια θέση που δεν μας έχει συνηθίσει. Ο Τσέιμπερς ωστόσο έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ως αμυντικός μέσος. Δίπλα του θα βρεθεί ο Άαρον Ράμσεϊ.

Από εκεί και πέρα, ο Κοσιελνί θα είναι ο παρτενέρ του Μερτεσάκερ στο κέντρο της άμυνας. Στα άκρα θα βρεθούν οι ταχύτατοι Μπεγερίν (δεξιά) και Μονρεάλ (αριστερά), ενώ σταθερά κάτω από τα δοκάρια παραμένει ο Πετρ Τσεχ.

Πρόβλημα υπάρχει φυσικά και από τη μέση και μπροστά. Ο Οζίλ εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα παίζει συνεχώς, με τον Βενγκέρ να θέλει να τον ξεκουράσει αλλά να μην μπορεί! Έτσι ο Γερμανός άσος θα αγωνιστεί ως 10άρι στο "Καραϊσκάκης", έχοντας στα "φτερά" τους Κάμπελ και Γουόλκοτ.

Οι λύσεις της Άρσεναλ είναι όπως είπαμε περιορισμένες, με αποτέλεσμα ο Βενγκέρ να δοκιμάζει και τον δεξιό μπακ, Γκιμπς σε ρόλο εξτρέμ! Όσον αφορά τον Τσάμπερλεϊν είναι έτοιμος για όποτε τον χρειαστεί ο προπονητής του. Στην επίθεση υπάρχει ο Ζιρού, ο οποίος θα αγωνιστεί φυσικά βασικός κι από εκεί και πέρα το χάος!

Όουεν:"Φαβορί η Άρσεναλ"

Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάικλ Όουεν, πάντως δίνει τον πρώτο λόγο στην Άρσεναλ για τη νίκη:

"Η απουσία του Σάντσες θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα αν δεν παίξει τελικά. Το καλό για τους παίκτες της Αρσεναλ είναι ότι γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν, έχουν μονόδρομο μπροστά τους, άρα η φιλοσοφία τους θα είναι ξεκάθαρη. Αντίθετα οι Ελληνες δεν θα ξέρουν τι να να κάνουν, αν δηλαδή θα πρέπει να επιτεθούν ή να μείνουν πίσω για να κρατήσουν το πλεονέκτημά τους.

Ο Ζιρού βρήκε ξανά δίχτυα στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ. Φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό mood. Ας ελπίσουμε ότι θα το επαναλάβει κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι εύκολο βράδυ, αλλά η Αρσενάλ μπορεί να τα καταφέρει. Η ομάδα του Βενγκέρ θα είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν το 100% από το πρώτο λεπτό".

Το κουίζ της Άρσεναλ για το ματς

Εντωμεταξύ η Άρσεναλ μια ημέρα πριν τη μεγάλη αναμέτρηση, καλεί τους φίλους της να απαντήσουν σε ένα κουίζ σχετικά με τα ματς των "κανονιέρηδων" με τους "ερυθρόλευκους:

1. Πόσο ήρθε το σκορ στο συγκεκριμένο αγώνα;

Στο μυαλό του Βενγκέρ πριν τη μάχη του Φαλήρου

2. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η μπάλα;

Στο μυαλό του Βενγκέρ πριν τη μάχη του Φαλήρου

3. Ποιος παίκτης βρίσκεται δίπλα στον Τοροσίδη;

Στο μυαλό του Βενγκέρ πριν τη μάχη του Φαλήρου

Οι απαντήσεις: 1. 3-1 2. Β 3. Βερμάελεν

Να σημειώσουμε τέλος πως μαζί με την αποστολή της Άρσεναλ ταξίδεψε στην Αθήνα και ο αρχισκόρερ της ομάδας, Τιερί Ανρί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάμπελ: "Δύσκολο να πάρεις βαθμούς στον Πειραιά"

Με την "καταραμένη" εμφάνιση η Άρσεναλ στο "Καραϊσκάκης"

Με κορυφαίο διαιτητή το Ολυμπιακός-Άρσεναλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK