Κυπριακό θαύμα! Ο ΑΠΟΕΛ ξανά στους ομίλους

Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος για δεύτερη φορά στην ιστορία του προκρίνεται στους ομίλους του Champions League (3-1 τη Βίσλα Κρακοβίας). Ολα τα ματς.

Κυπριακό θαύμα! Ο ΑΠΟΕΛ ξανά στους ομίλους

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε τη διάθεσή της στο παιχνίδι. Ξεκάθαρος στόχος για ένα γρήγορο γκολ ή έστω δημιουργία φάσεων για να έρθει αυτό. Αφού δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 29ο λεπτό όταν ο Μαντούκα -ίσως ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων- εκτέλεσε απευθείας κόρνερ και με τη βοήθεια του δοκαριού και του γκολκίπερ της Βίσλα, η μπάλα πέρασε τη γραμμή και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 54' ο Αϊλτον σκόραρε για δεύτερη φορά για τους γηπεδούχους και ανέτρεψε το αποτέλεσμα του πρώτου ματς στην Πολωνία, δείχνοντας το δρόμο της πρόκρισης. Στο 71' το τέρμα του Βιλκ "πάγωσε" το γήπεδο, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν παράτησε το ματς. Πίεσε, έχασε ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκε πάλι με τον Αϊλτον, ο οποίος στο 87ο λεπτό πέτυχε το λυτρωτικό γκολ και ολοκλήρωσε το κυπριακό θαύμα!

Στην Ελβετία, το γρήγορο γκολ της Μπάγερν με τον Γκόμεζ μόλις στο 7ο λεπτό ολοκλήρωσε το έργο των Βαυαρών, οι οποίοι πήραν την πρόκριση για τους ομίλους με συνολικό σκορ 3-0. Στο "Μαδριγάλ", η Βιγιαρεάλ είχε το δύσκολο έργο να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα με την Οντένσε. Ας είναι καλά ο Ρόσι που πήρε την ομάδα του από το χέρι και με δύο γκολ στο 50ο και 66ο λεπτό ανέτρεψε το αποτέλεσμα. Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης του "κίτρινου υποβρυχίου" έβαλε ο Μαρτσένα στο 82ο λεπτό.

Οσον αφορά στη Μάλμε, λίγο έλειψε να κάνει το θαύμα κόντρα στη Ντιναμό. Μπορεί να είχε στις πλάτες της το βαρύ 4-1 του πρώτου αγώνα, στα τελευταία λεπτά, όμως, πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή. Ηθελε τρία γκολ, πέτυχε δύο στο 69ο και 86ο λεπτό και τελικά οι Κροάτες έστω και αν τα βρήκαν σκούρα πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους.

Στο Βέλγιο, τέλος, το ενενηντάλεπτο κρίθηκε στο διάστημα 35'-41'. Οι της Γκενκ προηγήθηκαν με τον Βόσεν, η Μακάμπι Χάιφα απάντησε άμεσα με τον Γκολάσα στο 37' και στο 41' ο Μπάφελ έκανε το 2-1 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Το ματς οδηγήθηκε στη παράταση όπου το σκορ δεν άλλαξε, άλλαξε όμως το πλεονέκτημα. Ο Κοέν αποβλήθηκε και η Μακάμπι (η οποία είχε συνολικά έξι κίτρινες κάρτες), έμεινε με 10 παίκτες. Αντεξε, όμως, και οδήγησε τη χιτσκοκική αναμέτρηση στη ρώσικη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η Γκενκ ήταν πιο ψύχραιμη και κυρίως πιο εύστοχη και με 4-1 πήρε την πρόκριση για τη φάση των ομίλων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων):

ΑΠΟΕΛ-Βίσλα Κρακοβίας (0-1) 3-1

(29' Παρέικο αυτ., 54', 87' Αϊλτον - 71' Βιλκ)

Μάλμε- Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-4) 2-0

(69' Φιγκουεϊρέδο, 86' Γιάνσον)

Γκενκ-Μακάμπι Χάιφα (1-2) 2-1 (4-1 πεν.)

(35' Βόσεν, 41' Μπάφελ - 37' Γκολάσα)

Βιγιαρεάλ-Οντένσε (0-1) 3-0

(50', 66' Ρόσι, 82' Μαρτσένα)

Ζυρίχη- Μπάγερν Μονάχου (0-2) 0-1

(7' Γκόμεζ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK