Χωρίς τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Μουρίνιο

Χωρίς να κατακτήσει κάποιο σημαντικό τρόπαιο, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ζοζέ Μουρίνιο, μετά και τον αποκλεισμό της ομάδας του από τα ημιτελικά του Champions League. Χάνει άραγε τη μαγική του αύρα ο Πορτογάλος;

Χωρίς τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Μουρίνιο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς η Τσέλσι, δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο κόντρα στη μαχητική Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Πορτογάλος τεχνικός έφτασε για άλλη μια φορά κοντά στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό, κάτι που τείνει να γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια.

Ο φετινός αποκλεισμός ομάδας του στα ημιτελικά του Champions League ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος, έχοντας άλλες τρεις αποτυχημένες προσπάθειες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τις χρονιές 2010-11, 2011-12, 2012-13. Ωστόσο, στο βιογραφικό του, πέρα από τους τέσσερις συνεχόμενους αποκλεισμούς σε ημιτελική φάση, υπάρχουν άλλοι δυο, τις χρονιές 2004-05 και 2006-07 με την Τσέλσι.

Πέρα όμως από τον αποκλεισμό της Τσέλσι από τα ημιτελικά του Champions League, η ομάδα του Πορτογάλου δείχνει να μένει ουσιαστικά και εκτός διεκδίκησης της Premier League, με μόλις δυο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε και τους "μπλε" να χρειάζονται ένα θαύμα για να στεφθούν πρωταθλητές, καθώς πρέπει να χάσουν βαθμούς τόσο η Λίβερπουλ, όσο και η Μάντσεστερ Σίτι.

Έτσι όπως όλα δείχνουν, ο Μουρίνιο θα τελειώσει άλλη μία χρονιά δίχως να σηκώσει κάποιο σημαντικό τρόπαιο. Η τελευταία χρονιά που κατέκτησε μεγάλη κούπα ο "Special One" είναι το 2012, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας. Το Σούπερ Καπ Ισπανίας που πήρε ο Μουρίνιο το καλοκαίρι του 2012 δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι δα και τόσο σημαντικό επίτευγμα.

Κι όλα αυτά, λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του σχετικά με τον Βενγκέρ, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ως "ειδικό στην αποτυχία". Οι επικριτές του Πορτογάλου, ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για απώλεια της μαγικής του αύρας, η οποία του έχει χαρίσει αρκετούς τίτλους κατά το παρελθόν. Όσον αφορά τον ίδιο πάλι, δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία στα όσα λέγονται.

Διαβάστε ακόμη

Μουρίνιο: "Σ' ένα λεπτό κρίθηκαν τα πάντα"

Σχόλιο Σταύρος Καραίνδρος Ο σπάνιος Σιμεόνε και ο καλύτερος Μουρίνιο

Αζάρ: "Ο Μουρίνιο δεν θέλει να παίζουμε ποδόσφαιρο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK