Η Μονακό του Ζαρντίμ "απέκλεισε" τη Ζενίτ και προσπέρασε τη Λεβερκούζεν (VIDEOS)

Η Μονακό όχι μόνο προκρίθηκε έναντι της Ζενίτ, αλλά με το 2-0 κατέκτησε την πρωτιά στον 3ο όμιλο, σε συνδυασμό με το 0-0 της Λεβερκούζεν στη Λισαβόνα.

Η Μονακό του Ζαρντίμ "απέκλεισε" τη Ζενίτ και προσπέρασε τη Λεβερκούζεν (VIDEOS)

Μονακό - Ζενίτ 2-0

(63' Αμπντενούρ, 89' Φαμπίνιο)

Από τη στιγμή που ο βαθμός της αρκούσε και ταυτόχρονα της έλειπαν βασικά στελέχη στα μετόπισθεν (Καρβάλιο, Κιρζαβά) η Μονακό δεν ρίσκαρε στο ελάχιστο. Με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα οι Μονεγάσκοι άφησαν την πρωτοβουλία στη Ζενίτ που κλήθηκε να λύσει το γόρδιο δεσμό στην αντίπαλη περιοχή. Παρά τα πολλά γεμίσματα, απόρροια των στημένων, μόνο ο Λόμπαρτς απείλησε και αυτός στο 41' σε μια κεφαλιά που μπλόκαρε στη γωνιά του ο Σούμπασιτς.

Αντίθετα οι Μονεγάσκοι, σε μια από τις λίγες επισκέψεις του στην αντίπαλη περιοχή, σκόραραν με τον προωθημένο Αμπντενούρ στο 63'. Ο Τυνήσιος ήταν αμαρκάριστος και δεν λάθεψε απέναντι στον Λοντίγκιν. Η Ζενίτ άγγιξε την ισοφάριση με το φάουλ του Χουλκ στο 70', αλλά ήταν τόσο στιβαρή η ομάδα του Ζαρντίμ αμυντικά που δεν επέτρεψε πολλά πολλά στους δευτεραθλητές Ρωσίας. Κατάφεραν μάλιστα στην αντεπίθεση του 89', την ασίστ του Μουτίνιο και το έξοχο τελείωμα του Φαμπίνιο η ομάδα του Ζαρντίμ κλείδωσε με πανηγυρικό τρόπο νίκη και πρωτιά.

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ουάλας, Αμπντενούρ, Ράτζι, Τουλαλάν, Μπακαγιόκο, Μουτίνιο, Ντιράρ (90' Μπερνάντο Σίλβα), Φερέιρα-Καρασκό (92' Οκάμπος), Μπερμπάτοφ (56' Μαρσιάλ)

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοφ (79' Ριαζάντσεφ), Γκαράι, Λόμπαρτς, Κρισίτο, Χάβι Γκαρθία, Φαϊζούλιν (68' Σατόφ), Βίτσελ, Ντάνι, Χουλκ, Ροντόν

Η Μονακό του Ζαρντίμ "απέκλεισε" τη Ζενίτ και προσπέρασε τη Λεβερκούζεν (VIDEOS)

Μπενφίκα - Λεβερκούζεν 0-0

Με τους δύο προπονητές να παρατάσσουν 11άδες με αρκετούς εφεδρικούς ήταν λογικό το παιχνίδι να στερηθεί ρυθμού και συνεργασιών. Η Λεβερκούζεν κυκλοφορούσε καλά την μπάλα στο κέντρο, αλλά της έλειψε η τελική προσπάθεια, την ίδια στιγμή που ο Λίμα στο 11' κυρίως αλλά και στο 41' σπατάλησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Ιδίως στην πρώτη σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε κενή εστία, αφού ο Λένο, έχοντας διώξει τη παράλληλη μπαλιά, ήταν εκτός θέσης.

Με τις αλλαγές του (Μπραντ, Σον) ο Σμιντ θέλησε να επηρεάσει τη ροή του αγώνα και να δώσει πνοή στο σχήμα της Μπάγερ. Προκοπή όμως δεν είδε. Μάλιστα οι "αετοί" ήταν εκείνοι που απείλησαν ξανά, με τον Ταλίσκα (είχε μπει αντί του Λίμα) στο 72'. Ήταν η τελευταία φορά που υπήρξε υπόνοια για γκολ και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους. Μάλιστα η Λεβερκούζεν εκτός από την πρωτιά στον όμιλο έχασε τον Τοπράκ με κόκκινη κάρτα στο 91'.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λισάντρο Λόπες, Σέζαρ, Μπενίτο, Κριστάντε, Τιάγκο (87' Ζοάο Τεϊσέιρα), Πίτσι, Τζον, Λίμα (62' Ταλίσκα), Ντερλέι (76' Νέλσον Ολιβέιρα)

Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπένις, Κάστρο, Ρόλφες (83' Κίσλινγκ), Μπελαραμπί, Τσαλχάνογλου, Κρούζε (46' Μπραντ), Ντρμιτς (71' Σον)

News 24/7

24MEDIA NETWORK