Με Κυριάκο στην κορυφή η Λεβερκούζεν, μηδέν στο Πριγκιπάτο (VIDEOS)

Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να σκοράρει η Λεβερκούζεν νίκησε 2-0 τη Ζενίτ και πάτησε κορυφή στον 3ο όμιλο. Ισοπαλία χωρίς γκολ στο Μονακό, άντεξε με δέκα η Μπενφίκα.

Με Κυριάκο στην κορυφή η Λεβερκούζεν, μηδέν στο Πριγκιπάτο (VIDEOS)

Λεβερκούζεν - Ζενίτ 2-0

(58' Ντονάτι, 63' Παπαδόπουλος)

Ήταν το πρώτο παιχνίδι μέχρι εδώ που η Ζενίτ κλήθηκε να παίξει άμυνα απέναντι σε μια Λεβερκούζεν που είχε την κατοχή και κυκλοφορούσε άψογα την μπάλα. Οι δευτεραθλητές Ρωσίας επιστράτευσαν τη δύναμη για να φρενάρουν το ρυθμό της γερμανικής ομάδας, με αποτέλεσμα έως το 16' να έχουν ήδη τρεις κίτρινες! Έκτοτε ανέλαβε δράση ο Γιούρι Λοντίγκιν, σταματώντας κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων και δη αυτή του Τσαλχάνογλου στο 40', ο οποίος βρέθηκε με οπτικό πεδίο μπροστά του, αλλά δεν σημάδεψε σωστά.

Για ν' ανοίξουν το σκορ οι "ασπιρίνες" χρειάστηκε να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα της Ζενίτ. Συνέβη στο 58' όταν από κόρνερ των Ρώσων έγινε το κλέψιμο και ο δεξιός μπακ Ντονάτι που κάλυψε όλο το γήπεδο τελείωσε τη φάση με υπέροχο σουτ. Ο Μπόας άλλαξε τον Φαϊζούλιν με τον Σατόφ, αλλά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που είχε μπει στο 60' αντί του Σπάχιτς, στέρησε από τους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης. Με ωραία κεφαλιά άφησε όρθιο τον Λοντίγκιν και διαμόρφωσε το 2-0 στο 63'.

Όταν οι αριθμητικές ισορροπίες ανατράπηκαν (αποβολή Ουέντερ στο 79') η Ζενίτ απέκτησε δικαίωμα στην ελπίδα. Τη στιγμή όμως που ο Κερζακόφ έμπαινε στο γήπεδο ο Σμιντ έριχνε στη μάχη τους αμυντικογενείς Γεντβάι και Μπραντ, προφυλάσσοντας τα νώτα του. Με τη νίκη να έχει εξασφαλιστεί ο Λένο κράτησε το μηδέν στην προσπάθεια του Χουλκ του 93' και το 2-0 δεν άλλαξε.

Λεβερκούζεν: Λένο, Ντονάτι, Τοπράκ, Σπάχιτς (60' Παπαδόπουλος), Ουέντελ, Μπέντερ, Ράιναρτζ, Μπελαραμπί (86' Μπραντ), Τσαλχάνογλου (82' Γεντβάι), Σον, Κίσλινγκ

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιουκόφ, Γκαράι, Λόμπαρτς, Κρισίτο, Χάβι Γκαρθία, Βίτσελ (82' Κερζακόφ), Φαϊζούλιν (62' Σατόφ), Ντάνι, Χουλκ, Ροντόν

Με Κυριάκο στην κορυφή η Λεβερκούζεν, μηδέν στο Πριγκιπάτο (VIDEOS)

Μονακό - Μπενφίκα 0-0

Στο "Λουί ΙΙ" ο φόβος φυλούσε Μονακό και Μπενφίκα. Μολονότι ο Οκάμπος σπατάλησε μια μοναδική ευκαιρία στο 5' σουτάροντας άουτ σε κενό τέρμα, οι δευτεραθλητές Γαλλίας βρήκαν μια συμπαγή αντίπαλο απέναντί τους, η οποία προσπαθούσε πρώτα να μην πάθει ό,τι απέναντι σε Ζενίτ και Λεβερκούζεν και να μετά να ψάξει ένα γκολ. Η έξοδος λόγω τραυματισμού του έμπειρου Μπερπάτοφ ευνόησε τα σχέδια των "αετών", οι οποίοι καλά τοποθετημένοι έφεραν το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα.

Σταδιακά μάλιστα απείλησαν κι αυτοί, με τον Λίμα να χάνει την ευκαιρία στο 39' και τον Σούμπασιτς να σώζει τη Μονακό. Το ίδιο συνέβη τόσο στο 59' όσο και στο 67' όταν ο Κροάτης γκολκίπερ έδιωξε τον κίνδυνο σε προσπάθειες των Γκαϊτάν και Σάλβιο, αλλά από τη στιγμή που -δικαίως- αποβλήθηκε ο Λισάντρο Λόπες στο 76' η ομάδα του Ζεσούς οπισθοχώρησε για να διαφυλάξει τον πόντο. Η Μονακό κέρδισε μέτρα και πάτησε περιοχή, αλλά χωρίς αξιοπιστία στην τελική προσπάθεια δεν βρήκε αυτό που έψαχνε. Ιδίως με τον Ράτζι στο 92' που πέταξε την ευκαιρία του.

Μονακό: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ράτζι, Καρβάλιο, Κιρζαβά, Τουλαλάν, Μουτίνιο (82' Μπερνάρντο Σίλβα), Κοντογκμπιά, Ντιράρ, Οκάμπος (62' Φερέιρα-Καράσκο), Μπερμπάτοφ (34' Μαρσιάλ)

Μπενφίκα: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Λισάντρο Λόπες, Ελιζέου, Αντρέ Αλμέιδα, Σάλβιο, Γκαϊτάν (79' Σέζαρ), Πέρες (88' Σάμαρης), Ταλίσκα (68' Τιάγκο), Λίμα

Διαβάστε ακόμη:

Το έχασε σε κενή εστία (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK