Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1

Ο Ολυμπιακός έφυγε... στεγνός από την... πισίνα του "Ντα Λουζ" και παραμένει στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην επόμενη φάση του Champions League. Ο Καρντόσο στο 83' ισοφάρισε το γκολ του Τσόρι.

Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Η επιλογή του Τσόρι αντί του Σαβιόλα είχε προφανή στόχο την καλύτερη κυκλοφορία και την μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, την ώρα που η Μπενφίκα κατέβαινε στο γήπεδο με φουλ επιθετικό σχήμα. Του Μίτσελ "του βγήκε" και μάλιστα πανηγυρικά, αντίθετα με τους Πορτογάλους που επιθετικά δεν έκαναν το παιχνίδι που φαντάζονταν ότι θα κάνουν.

Είχαν ωστόσο, την πρώτη καλή ευκαιρία, στο 3' σε σουτ του Καρντόσο που έδιωξε εξαιρετικά σε κόρνερ ο Ρομπέρτο. Από εκεί και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να "πυροβολούν".

Στο 6' ο Μήτρογλου βγήκε μόνος του απέναντι στον Αρτούρ από τέλεια πάσα του Φουστέρ, αλλά ο Λουιζάο με πρόλαβε να κάνει τον κόψει την τελευταία στιγμή. Πάλι ο Έλληνας επιθετικός, είχε στο 9' μοναδική ευκαιρία με το κεφάλι που κατέληξε λίγο άουτ.

Ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν γρήγορος, με τον Ολυμπιακό άριστα οργανωμένο αμυντικά και με ιδανική ανάπτυξη στην επίθεση. Στο 24', οι Πειραιώτες προειδοποίησαν για τελευταία φορά με σουτ του Μήτρογλου που έδιωξε ο Αρτούρ, αλλά στο 29' είπαν να κάνουν τις "απειλές" τους πράξη.

Ο Μήτρογλου έδειξε ότι δεν υπάρχει στην ενδεκάδα μόνο για να εκτελεί, αλλά και για να δημιουργεί προϋποθέσεις: το εκπληκτικό του τακουνάκι έβγαλε τον Τσόρι Ντομίνγκες απέναντι στο τέρμα, εκείνος πέρασε εντυπωσιακά τον Γκαράι, πλάσαρε ιδανικά και άνοιξε το σκορ. Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Μίτσελ φανέρωσε το συναίσθημα που πιθανόν θα ένιωσε εκείνη τη στιγμή: αυτό της δικαίωσης για την επιλογή του.

Και μετά... ήρθαν οι αποδοκιμασίες. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι, με τους Πορτογάλους (ομάδα και κόσμος) δυσαρεστημένους που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού και δεν είχαν "απαντήσεις" στην ισχύ των "ερυθρολεύκων" στο κέντρο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη δεύτερη (μόλις) ευκαιρία της Μπενφίκα στο παιχνίδι: μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Λίμα στο 50' που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η βροχή, εν τω μεταξύ, έγινε πιο έντονη. Ο αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε πισίνα, η μπάλα κόλλαγε και ήταν αδύνατο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Το πλήρωσε ο Ολυμπιακός στο 58', όταν ο Φουστέρ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Αρτούρ, πέρασε τη μπάλα από πάνω του αλλά αυτή κόλλησε στη λάσπη και δεν έφτασε μέχρι... τα δίχτυα!

Η τακτική πλέον πήγαινε περίπατο. Ο ρυθμός έπεσε και τα λάθη ήταν πολλά σε ένα τόσο βαρύ αγωνιστικό χώρο. Και ενώ όλα κυλούσαν ιδανικά για τους "ερυθρόλευκους" και ο αγωνιστικός στο τελευταίο τέταρτο άρχισε να στεγνώνει και η μπάλα να κυλάει καλύτερα, ήρθε από το πουθενά η ισοφάριση...

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ρομπέρτο έκανε άστοχη έξοδο, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού μπερδεύτηκαν και ο Καρντόσο βρήκε την ευκαιρία, μετά από κόντρες, να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το τελικό 1-1, αφού στη συνέχεια δεν σημειώθηκε κάποια σπουδαία φάση.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε συνολικά εξαιρετική εμφάνιση και πήρε καλό αποτέλεσμα, ωστόσο είχε τις ευκαιρίες να φτάσει ακόμα και στη νίκη που θα του έδινε τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση.

MVP

Σε παιχνίδι που δεν έβαλε γκολ (πράγμα σπανιότατο), ο Κώστας Μήτρογλου έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του! Αναστάτωνε μονίμως την άμυνα των Πορτογάλων ευρισκόμενος στις κατάλληλες θέσεις, συμμετείχε στην ανάπτυξη, δημιούργησε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, ενώ στο γκολ τράβηξε πάνω του τους αμυντικούς της Μπενφίκα και έβγαλε μια υπέροχη ασίστ. Αν έβαζε και γκολ, θα άγγιζε το τέλειο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μίτσελ πήρε την ταυτότητα του Ζεζούς. Ο προπονητής της Μπενφίκα "κατέβασε" ένα υπερ-επιθετικό σχήμα ρισκάροντας, προφανώς για να πετύχει η ομάδα του κάποιο γρήγορο γκολ. Επί της ουσίας όμως, οι Πορτογάλοι αγωνίστηκαν άναρχα, χωρίς συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης, με τον Ζεζούς να μην καταφέρνει να αλλάξει αυτή την εικόνα σε κανένα σημείο.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος απ' όλες τις απόψεις. Πέρα από τις ευκαιρίες που έχασε και με τις οποίες θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς, δέχτηκε και την ισοφάριση από τη μία και μοναδική λανθασμένη διαιτητική απόφαση. Το κόρνερ από το οποίο ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης, δεν υπήρξε ποτέ! Η μπάλα είχε περάσει άουτ. Όμως η ουσία είναι μία: οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν ότι η Μπενφίκα είναι του χεριού τους. Έπρεπε να έφευγαν από τη Λισσαβώνα με τους τρεις βαθμούς. Τώρα πρέπει να την κερδίσουν στο Καραϊσκάκη. Και με δεδομένα τα όσα είδαμε στο Ντα Λουζ, έχουν όλες τις δυνατότητες να το κάνουν...

Οι συνθέσεις:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Αλμέιδα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Μάτιτς, Ένσο Πέρες (82' Αμορίμ), Γκαϊτάν (82' Ροντρίγκο), Λίμα, Καρντόσο, Όλα Τζον (46' Καβαλέιρο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ (69' Γιαταμπαρέ), Βάις (56' Εντινγκά), Ντομίνγκες (88' Μετζανί), Μήτρογλου.

Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK