Η Σίτι έσπασε το σερί της Μπάγερν, η Πίλζεν στο Europa

H Mάντσεστερ Σίτι σημείωσε μία από τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορίας της (3-2 την Μπάγερν στην "Αλιάνζ"), ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση του 4ου ομίλου. Παλικαρίσια πρόκριση στο Europa League και, μάλιστα, με ανατροπή από την Πίλζεν (2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Η Σίτι έσπασε το σερί της Μπάγερν, η Πίλζεν στο Europa

Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 2-3

(5' Μίλερ, 12' Γκέτσε - 28' Σίλβα, 59' πέν. Κολάροβ, 62' Μίλνερ)

Η Μάντσεστερ Σίτι άγγιξε την υπέρβαση με την εκπληκτική ανατροπή στην "Αλιάνζ", ωστόσο αρκέστηκε στο γεγονός ότι έγινε η πρώτη ομάδα που νικά την Μπάγερν μετά τις 27 Ιουλίου κι έπειτα από 10 σερί νίκες στη διοργάνωση. Φυσικά ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της δεν θα περίμενε κάτι τέτοιο όταν ο Μάριο Γκέτσε σημείωνε το τρίτο του γκολ στο Champions League με τη φανέλα της βαυαρικής ομάδας (στο 12'), γράφοντας το 2-0. Είχε προηγηθεί το γκολ του Τόμας Μίλερ στο 5ο λεπτό.

Όσκαρ... αποτελεσματικότητας, πάντως, δεν απονεμήθηκε μόνο στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά και σε εκείνη του Μανουέλ Πελεγκρίνι, η οποία μείωσε στο 28ο λεπτό με τον Νταβίντ Σίλβα και ανέτρεψε τα δεδομένα μέσα σε ένα τρίλεπτο χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλεκσάνταρ Κολάροβ (59') και το σουτ του Τζέιμς Μίλνερ (62'). Το 3-2 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Μάντσεστερ Σίτι έγινε ο πρώτος σύλλογος μετά τους Κίκερς Όφενμπαχ (25/1/1975) που ενώ έχανε με δύο γκολ διαφορά στην έδρα της Μπάγερν, έφυγε νικητής. Δεν είναι και λίγο πράγμα...

Οι συνθέσεις

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλκάνταρα, Ριμπερί, Γκέτσε (55' Χ. Μαρτίνεθ), Μίλερ, Αλάμπα, Κρόος, Μάντζουκιτς (68' Σατσιρί).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς (16' Σαμπαλέτα), Λέσκοτ, Κολάροβ, Ντεμιτσέλις, Μίλνερ, Χ. Γκαρθία, Νάβας, Σίλβα (73' Νεγρέδο), Φερναντίνιο, Τζέκο (88' Ρόντγουελ).

Σε ρυθμούς twitter

# Το γκολ του Αλεκσάνταρ Κολάροβ ήταν το 150ό της Μάντσεστερ Σίτι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις

# Ο Τζέιμς Μίλνερ σκόραρε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τον Αύγουστο του 2009 και το 2-1 της Άστον Βίλα επί της Ραπίντ Βιέννης

# Για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2011 και το 3-2 της Ίντερ, η Μπάγερν δέχεται πάνω από δύο γκολ στην "Αλιάνζ"

# Αριθμός κόρνερ: 14-0

Pilzen´s forward Tomas Wagner (C) celebrates with his teammates after the UEFA Champions League group D match Viktoria Plzen vs CSKA Moscow in Pilsen, Czech Republic on December 10, 2013. Plzen defeated CSKA Moscow 2-1. AFP PHOTO/MICHAL CIZEK        (Photo credit should read MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images)
Pilzen´s forward Tomas Wagner (C) celebrates with his teammates after the UEFA Champions League group D match Viktoria Plzen vs CSKA Moscow in Pilsen, Czech Republic on December 10, 2013. Plzen defeated CSKA Moscow 2-1. AFP PHOTO/MICHAL CIZEK (Photo credit should read MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Πίλζεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1

(76' Κολάρ, 90' Βάγκνερ - 65' Μούσα)

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της πανηγύρισε η Πίλζεν, καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, εκμεταλλεύθηκε την ανόητη αποβολή του Άλαν Τζαγκόεβ στο 67ο λεπτό, ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε το εισιτήριο για το Europa League χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, η ΤΣΣΚΑ είχε δεχθεί γκολ στο 91ο λεπτό από τον Μάρεκ Μπάκος και εν τέλει νίκησε με το εύθραυστο, όπως αποδείχθηκε, 3-2.

Καλύτερο φινάλε στον πάγκο της Πίλζεν δεν θα μπορούσε να έχει ο Πάβελ Βρμπα, ο οποίος αποχωρεί για λογαριασμό της εθνικής Τσεχίας μετά από δύο πρωταθλήματα και δύο επικές προκρίσεις (πέρυσι επί της Νάπολι, εφέτος επί της ΤΣΣΚΑ). Ο Αχμέντ Μούσα πήγε να χαλάσει το γλυκό στο 65', αλλά ο Τζαγκόεβ αποβλήθηκε βλακωδώς λίγες στιγμές αργότερα και αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων. Πράγματι, ο Ντάνιελ Κολάρ έφερε το ματς στα ίσα (76') και αφού χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες, ο νεοεισελθών Τομάς Βάγκνερ έγραψε το 2-1 στο 90ό λεπτό μέσα στην απόλυτη αποθέωση.

Οι συνθέσεις

Πίλζεν: Κόζατσικ, Λιμπέρσκι, Προχάτσκα, Ραϊτόραλ, Τσισόβσκι, Χόραβα, Χόρβατ, Πετρζέλα (70' Μπάκος), Κολάρ, Τετσλ (82' Βάγκνερ), Ντούρις (58' Κόβαρικ).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Καραβάεβ, Σενίκοβ, Βέρνμπλουμ, Τζαγκόεβ, Ελμ, Τόσιτς (52' Χόντα), Γ. Μιλάνοβ (74' Στ. Τσούμπερ), Μούσα (91' Βιτίνιο).

News 24/7

24MEDIA NETWORK