Βαλένθια - Λεβερκούζεν 3-1

Εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση η Βαλένθια μετά την πρώτη νίκη της, 3-1 τη Λεβερκούζεν, στον 5ο όμιλο. Ο Τζόνας μπήκε στη λίστα των πιο γρήγορων σκόρερ σε αγώνα Champions League.

Βαλένθια - Λεβερκούζεν 3-1

Εικόνα του αγώνα

Το γκολ στο 11 δευτερόλεπτο από το τραγικό λάθος του Λένο και το εύστοχο πλασέ του Τζόνας θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα αν η Λεβερκούζεν επηρεαζόταν. Η γερμανική ομάδα όμως δεν πανικοβλήθηκε, ανασυντάχθηκε, έβαλε κάτω την μπάλα και πίεσε για την ισοφάριση. Ο Μπάλακ είχε ηγετικό ρόλο και σέρβιρε στον Κίσλινγκ για το 1-1 στο 31'.

Παρότι ωστόσο οι "ασπιρίνες" είχαν τον έλεγχο στο παιχνίδι, μια εμπνευσμένη ενέργεια του Σολδάδο στο 65' (τακουνάκι μετά τη σέντρα του Ματιέ) έφερε ξανά τη Βαλένθια σε πλεονεκτική θέση. Αυτή τη φορά η Λεβερκούζεν δεν είχε πειστική απάντηση και ο Ραμί δέκα λεπτά μετά (75') έριξε τους τίτλους τέλους με κεφαλιά - δυναμίτη.

Κλειδί του αγώνα

Το δεύτερο γκολ της Βαλένθια ήρθε σε μια χρονική περίοδο που η Λεβερκούζεν είχε τον έλεγχο του ρυθμού και έδειχνε ικανή να φύγει με βαθμό από το "Μεστάγια".

MVP

Ένας γκολτζής όπως ο Ρομπέρτο Σολδάδο δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Με τακουνάκι - ποίημα ο Ισπανός επιθετικός και αρχηγός της Βαλένθια ουσιαστικά έκρινε το ματς.

Αδύναμος κρίκος

Ο 19χρονος Λένο κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της Λεβερκούζεν, αλλά δεν άντεξε το βάρος της ευθύνης. Έκανε δώρο το πρώτο γκολ στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, ενώ στο γκολ του Σολδάδο θα μπορούσε σίγουρα να είχε αντιδράσει διαφορετικά.

Βαλένθια: Ντιέγκο Άλβες, Ραμί, Βίκτορ Ρουίς, Ματιέ, Μιγκέλ, Τοπάλ, Φεγκουλί (59' Πιάτι), Μπανέγκα (24' Κόστα), Πάμπλο Ερνάντεθ, Τζόνας (74' Άλμπα), Σολδάδο

Λεβερκούζεν: Λένο, Φρίντριχ, Τοπράκ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ (79' Ράιναρτζ), Μπάλακ, Σαμ (84' Γιόργκενσεν), Σίρλε, Κίσλινγκ (77' Ντερντιγιόκ)

Τα στατιστικά

- Το γκολ του Τζόνας είναι το 2ο πιο γρήγορο στην ιστορία του θεσμού μετά από αυτό του Ρόι Μακάι στο 10ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη το 2007. Τα πιο γρήγορα γκολ: Μακάι (10.03 δευτερόλεπτα), Τζόνας (10.06), Ζιλμπέρτο Σίλβα (20.07), ντελ Πιέρο (20.12), Ζέεντορφ (21)

- Με το 7ο γκολ στα τελευταία 8 ματς του Champions League ο Ρομπέρτο Σολδάδο έφτασε τα 8 συνολικά στον θεσμό για τη Βαλένθια και πέρασε 2ος στη λίστα των σκόρερ των "νυχτερίδων", ισοφαρίζοντας τον Τζον Κάριου. Υπολείπεται 1 τέρματος του Χουάν Σάντσεθ. Ο Ισπανός είναι ο πιο παραγωγικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του θεσμού με 1 γκολ ανά 98 λεπτά (μίνιμουμ τερμάτων τα 6). Ακολουθεί ο Αμορούζο με 1 γκολ ανά 99 λεπτά και ο φαν Νίστελροϊ με 1 γκολ ανά 108 λεπτά.

- Τελευταίο γκολ Γάλλου για λογαριασμό της Βαλένθια στον θεσμό πριν από αυτό του Ραμί ήταν του Ζοσλίν Ανγκλομά κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 13 Μαρτίου του 2001.

News 24/7

24MEDIA NETWORK